Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

akkor több a postaköltség, mert két helyrõl kell rendelnem. :D

Conti Sporcontact defektvédelemmel

Bbutikban kemény 1600 HUF volt :)
Edit: elnéztem a másik árát :)

Hogy hasznos is legyen ez a post:
Valaki megmondaná, hogy az 1.6-ost mennyire szokta/kell felfújni?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
akkor több a postaköltség, mert két helyrõl kell rendelnem. :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Nekem aztán a súly teljesen mind1 :D

Te dolgod, de a sportcontact még olcsóbb is a bbutikban...

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Elvileg jónak kell lennie, mivel a gumi szélesebb mint 23mm, ELVILEG 28mm széles. De ilyen méretben szerintem sok a 490g ha tényleg ennyi, a conti sportcontact 29mm széles és a defektvédõs verzió is 450g alatt van ha jól emlékszem. Keress rá ha érdekel.

Nekem aztán a súly teljesen mind1 :D

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

schwalbe smart sam vagy fast fred gumit használ valaki tudna vki véleményt mondani elöre is köszi

én használtam Fast Fred-et (light-ot, alig volt 350gr), nem rossz gumi. Nyilván minimál minta, plusz gyakorlatilag nulla oldalfal, így legalább 3-3,5 bart bele kellett nyomni, hogy ne üssem fel. Így meg persze rázott, mint a fene. Leginkább döngölt, alig poros, keményebb talajon érezte jól magát - ott pokoli gyors volt, kövesen nem próbáltam, murván halál. Ami megmaradt még, hogy igencsak jól kapaszkodott, jól eltalálták a mintáját. :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Elvileg jónak kell lennie, mivel a gumi szélesebb mint 23mm, ELVILEG 28mm széles. De ilyen méretben szerintem sok a 490g ha tényleg ennyi, a conti sportcontact 29mm széles és a defektvédõs verzió is 450g alatt van ha jól emlékszem. Keress rá ha érdekel.

Conti 469 gramm defektvédõvel, és ez akkor még az 1,6-os!. Saját mérés.
Viszont ha az az 1.1-es rá is megy arra a felnire, biztos jó sokat kell vele vacakolni :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

2,3 cm széles :)

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
2,3 cm széles :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

http://ebike.hu/term...y/26-slick/1543

Egy ilyet szeretnék venni, de most azon töröm a fejem hogy rámegy e bármilyen 26-os felnire ?

milyen széles a felnid?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
http://ebike.hu/term...y/26-slick/1543

Egy ilyet szeretnék venni, de most azon töröm a fejem hogy rámegy e bármilyen 26-os felnire ?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
schwalbe smart sam vagy fast fred gumit használ valaki tudna vki véleményt mondani elöre is köszi

vasparipa..

vasparipa..

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szasztok! Valaki aki használ Ritchey Zed wcs gumikat irjon már rola tapasztalatokat vagy ha esetleg ismeri tapadás sár stb kopás ? köszi mindenkinek és ha tud valaki eladot érdekelne

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Mikorra várható a 26 os crazy bob megjelenése??? ja és 2.35 ös méretben lessz? Meg lenne egy olyan kérdésem h adott egy 2.35 ös belsõ azt pl 2.2 gumival lehet használni?

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Még régebben kérdeztem a Ritchey Excavader WCS 26x1,9-rõl.
Azóta boldog tulaja vagyok egy garniturának és már gyilkoltam bele kb 200 km-t.
Gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat:
Nekem nagyon bejött a gumi. Elötte egy 2.2-es gumit használtam. Ahoz képest sokkal kissebb a gördülési ellenálása, meg a súlya is, ugyhogy gyorsabb lettem vele. Leejtökön se volt vele igazán bajom, eddig megfogott rendesen, sõt iszonyat tapad.
Sok bajom volt a régi gumimmal azzal, hogy állandóan összeszedte a sarat. Ebben a tekintetben is sokkal jóbb ez a Ritchey.

Összefoglalva: Mindenkinek ajánalni tudom, mert egy nagyon jó kis gumi.

Mondjuk a kopásával kapcsolatban még nem tudok nyilatkozni, de majd azt is meglátjuk.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Amikor a hátsó már elég szépen kopott, de még bõven érezhetõ minta van rajta akkor nyugodt szívvel felcserélem.

Egy másodpercig nem éreztem eddig még hátrányát.

agyon kopottat viszont már tényleg nemkéne erõltetni.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
akkor butaság megcserélni az elsõ meg a hátsó gumit?:( konkrétan pont ma követtem el egy ilyen mûveletet, de hát akkor holnap még gyakorlom egy kicsit a gumiszerelést, ha butaság a dolog...

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

jobb mint gondoltam, enyémben most olyan 1600-1800 km van és nincs számottevõ kopás......a racing ralph ennyi kilcsivel már 0-ra kopik....

Köszi. Annyi helyrõl hallottam jókat róla, asszem ez lesz a következõ külsõm, ha elkopik a Z-max. Ami mondjuk még kb. 20e km :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Jolvan na , 1500km utan nincs meg anyira oda szerintem, a Trance kepen lathatod.

Én nem akarlak semmire se rábeszélni, letolni meg fõleg nem.:D
Csak érdemes megfontolni a leírtakat. És mivel tudom, hogy motoroztál/motorozol?, illetve emlékszem arra a storyra, amit velünk is megosztottál, gondolom tisztában vagy a jelentõségével.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

"...Sok kerékpáros, és még néhány jót akaró szerelõ is egyszerûen kicseréli a két külsõt. Az elsõ kerékre felteszi a kopottat, mivel az ott még egy jó ideig kitart. Ez súlyos hiba! Az elsõ gumi, sokkal fontosabb, mint a hátsó. Mind kanyarodáskor, mind fékezéskor az elsõ kerék veszi át a fõ szerepet. Ha ekkor valami baj történik (pl. megcsúszás, vagy szétrepedés), az a kerékpáros életébe kerülhet. Ha defektet kapunk - és erre kopott külsõvel sokkal nagyobb az esélyünk -, akkor a hátsó kerék esetében valószínûleg lelassítunk és megállunk. Az elsõ keréknél, fõleg nagy sebesség esetén, fennáll az a veszély, hogy a külsõ leugrik a felnirõl, és beszorul az elsõ villa közé. Ez szörnyû következményekkel járhat."

Jolvan na , 1500km utan nincs meg anyira oda szerintem, a Trance kepen lathatod.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ha Sheldon Brown kifizeti nekem az új gumit akkor nem cserélem meg a kettõt... Vannak jó meglátásai, de 30-40 év alatt sokat fejlõdött az ipar.
Simára kopott külsõvel meg csak az öngyilkosok járnak.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]