Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts

Az eddigi 2. legjobb gumi amit hazsnáltam

És mi az elsõ?
Nekem eddig a Excavader WCS a legjobb gumim.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts
Mc Pite!

Nem értelek! A Smart Sam kevláros 2.1ben is 6900huf, és amit Te keresel az szvsz ennél még drágább. Költesz ennyit a gumira egyáltalán? És az elméleti fejtegetéssel nem jutsz elõrébb. Meg kell venni, aztán kipróbálni. Az a pár 1000 nem olyan nagy összeg, és tudni fogod, hogy milyen is a jó gumma. Ezenkívûl az spd is sokat fog segíteni, hogy ne kaparj el emelkedõkön.

Szvsz

Sp

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Kérdés:
Mennyi különbség van a Ritchey Excavader Comp és WCS között? Értem itt azt, hogy csak abban különbözik, hogy a Compnak nagyobb a súlya? Iletve tudom, hgy a WCS kevlárperemes a Comp meg drot, de egyébként mintázatra ugyanaz, tehát ugyan olyannak kéne lennie nem?

Igen, az egyik kevlár a másik drótos, mintázatuk ugyanaz (MCPite csak mondom hogyha gumit akarsz venni akkor ilyet végy), de a gumi anyagában is van szerintem különbség /a wcs jobban tapad, jobban kopik/

MCPite: Gravity Pro 2,3 még jó lenne, de 180tpi, ami állítóag halálos nedves aszfalton meg vszínû drága :(

Nem akarok kötekedni, de a szövetsûrûségnek van valami köze a tapadáshoz? Elárulom: nem jelentõs, ami azt jelenti h. meg sem érzed... A gumikeverék felelõs azért a fránya vizes aszfalton való csúszkálásért
Mod: elárulom h. szerintem az ignitor és az explorer is gagyi gumi, mindkettõbõl volt már e. hátul is. az ignitor nem jó terepen . Az explorer meg gyorsan kopik... legalábbis én 2 ezer alatt le0-áztam szóval te tudod, de sztem vegyél richey excavadert... Az eddigi 2. legjobb gumi amit hazsnáltam
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Pite az Ignitort tényleg csak terepre... iszonyat mennyire rossz betonon..:S

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
McGywer: Pont ezért keresgélek és kérdezlek titeket hogy halljam hogyha vmelyik jó/rossz :prosze:

agneovo: Hát a dór felett ahol nagyjából a felnivel kéne tlaálkoznia van körbe egy csík a gumin. Ha az fél milivel el van csúszva gyik oldalon, akkor féllel el van a másikon is csúszva, így olyan mintha 8as lenne benne...

Tigris: Explorernél jobban? Mert az ritkább(nak tûnik) középen...
Feltöltött kép
Feltöltött kép
A 3szög aljánál már elég messze vannak 2 oldalt a bütykök... De a 2 gumit nem tudtam még összemérni, szal még mindig az evli dolgokat kérdem tõletek akikpróbátlák mindkét népszerû gummát :prosze: .
A 120tpi miatt tetszett még, mert defektre kisebb esélyem van (sokkal) vele, nem? Mivel ebben a gépben nem lesz defektvédõ kevlárszallag!
Mááásik, hogy mislen gummára ami 120tpi-s azt mondták hogy nedves aszfalton halálos; ez a többi kemény gumira is igaz? (Mondjuk inkább az mint defekt... azzal legalább tudok számolni... ileltve Explorer állítólag felütéses defektre is hajlamos a vékony/gyenge oldala miatt - más szerint meg csak keményre kell fújni; mondjuk én keményre is szoktam.)

Hmm, most látom: Explorer: 3 Lagen / 84 tpi
ExplorerPro / Supersonic: 3 Lagen / 170 tpi

Ha nincs igazán különbség gördülési ellenállásban akkor Explorer Pro :prosze: .
Még a héten választ adnak Smart Sam 2,25 Lightra, azt még megvárom. De gyanítom nem lesz, pedig jókat írnak róla...

Hotmaat: Ha a szövet/gumisûrûség ugyanolyan akkor igen. Ha keményebb az egyik, az tartósabb, nehezebben kapsz defektet, de a ridegebb gumi néha rosszabb - elvileg pl nedves aszfalton.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Kérdés:
Mennyi különbség van a Ritchey Excavader Comp és WCS között? Értem itt azt, hogy csak abban különbözik, hogy a Compnak nagyobb a súlya? Iletve tudom, hgy a WCS kevlárperemes a Comp meg drot, de egyébként mintázatra ugyanaz, tehát ugyan olyannak kéne lennie nem?

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
[quote name='MC Pite']8as a hátsóban? Nem lehet hogy nem elég egyeneltesen lett felrakva a hátsó?

Hogy lehet egyenletesen felrakni ? Drótperemes simán felment kézzel, utána fujtam bele keveset átnyomkodtam és felfújtam. Az elsõbe egy horpadás van, de nincs 8-as, a hátsóba meg egy pici 8-as van (szerintem a MAVIC felnimbe nincs)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

8as a hátsóban? Nem lehet hogy nem elég egyeneltesen lett felrakva a hátsó?

Másik; utolsó gumi a képben:
http://www.maxxis.co...itor_xc~240.jpg
Maxxis Ignitor 2,1 510g 120tpi... ha nincs ez a jobbik akkor 705g miatt a sima kiesett. Jobbikból kapn itthon? (jobb gördülési ellenállás, középen sûrûbben vannak bütykök, azt szeressük...)

ez van itthon
http://ebike.hu/term...-22-ig-mtb/2189

a mintázatuk egyforma 1ébként....
nagyom jó gumi amig nem mész aszfaltra......onnan elég rendesen fejleszti a lábizomzatot
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
8as a hátsóban? Nem lehet hogy nem elég egyeneltesen lett felrakva a hátsó?

Másik; utolsó gumi a képben:
http://www.maxxis.co...itor_xc~240.jpg
Maxxis Ignitor 2,1 510g 120tpi... ha nincs ez a jobbik akkor 705g miatt a sima kiesett. Jobbikból kapn itthon? (jobb gördülési ellenállás, középen sûrûbben vannak bütykök, azt szeressük...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Most vettem SmartSam-et nagyon tetszik a mintája húztam vele egy ivet most aszfalton nagyon jó, terepen a hétvégén lesz probálva.

Gond : az elsõ kerékbe egy pukli van (nem a felnibe) és rázza a kormányt, a hátsóba meg egy 8-as. Mit lehet vele csinálni ? A gumi a hibás vagy csak engedjem le és fújjam fel újból ?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

MC Pite, ha szar gumit akarsz akkor vegyél conti sebességkirályt... Nemtom mi bajod az explorerrel, nekem az eddigi legjobb mindenes gumim, ezt sem tudom hogy min sikerült elkaparnod vele, ha még az IRC-ddel is felmentél, tán állva nyomtad neki?:) Nem lehet h. a tekerési technikádon van mit csiszolni és nem csak a gumi a hibás?:chin:

Dehogynem... :) Bár platformnál sok minden nincs, relatíve állandó forsulattal nem kiálva menni...

Ha sem Smart Sam sem vertical nem lesz 2,25/2,3ban akkor Explorer lesz.
Ez is érdekes, mert most pl Olee azt mondta hogy nehezebb haladni vele, fölös; viszont vertical Exlporer 10% szélesebb változata, kb 20% nagyobb bütykökkel nekem masszívabb guminak tûnik (tapadás szempontjából)... annyira rühellem ezt hogy elméletbe gondolkozok minden ****on ahelyett hogy kipróbálhatnám ezeket 1-1 körre :mad:

De ahogy elnézem a köynnebbik szélesebbik gumiból nem fog tudni hozni a binyiglis bácsi, szal könnyen Explorer lehet ebbõl még...

Tomex

Tomex

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Köszi sysspo!
Az ígéret szép szó, ha betartod, ha nem.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
MC Pite, ha szar gumit akarsz akkor vegyél conti sebességkirályt... Nemtom mi bajod az explorerrel, nekem az eddigi legjobb mindenes gumim, ezt sem tudom hogy min sikerült elkaparnod vele, ha még az IRC-ddel is felmentél, tán állva nyomtad neki?:) Nem lehet h. a tekerési technikádon van mit csiszolni és nem csak a gumi a hibás?:chin:

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 posts

Lenne egy kérdésem, nem vagyok a téme szakértõje, de mit mutat az a tpi? Gumikeverék vagy mi? A kisebb vagy a nagyobb érték a jobb?

TPI=Threads per inch, tehát a gumit alkotó szálak száma inchenként. A nagyobb érték a jobb.

Tomex

Tomex

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!

Nekem most egy 2.3 as Gravity Pro-m van és idáig nagyon bevált... Erdõben tekerésztem pár napja kicsit nedves néhol nagyon faleveles terepen fel és le, de egyszer sem kellett leszálnom... nagyon jól mászik és a kanyarokban sem kellett paráznom. A szárasz aszfalton meglepõen kicsi az ellenállása és viszonylag gyorsan lehet "repeszteni", viszont nedves aszfalton sokat csúszkál...
Lenne egy kérdésem, nem vagyok a téme szakértõje, de mit mutat az a tpi? Gumikeverék vagy mi? A kisebb vagy a nagyobb érték a jobb?
Az ígéret szép szó, ha betartod, ha nem.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Tévedtem :D
Explorer nagytesója a Vertical!
Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép
Szinte ua 2,3asban...

Vertical/Explorer/Gravity
Gravity 770gr/Pro 650gr

Vertical 730gr/Vertical Protection 630gr

Azon gondolkozom hogy 2 Vertical kéne, úgy már egész jó gumi lenne... de a sima kicsit nehéz, a másik ha kapható meg annyi lesz mnt mondjuk a Racing Ralph vszínû...
Gravitynek meg kanyarsebesség tûnik a gyengének, gördülésre egész jó... (ígérem hogy több oldalra nem nyúlik át a keresgélésem, ha senki nem találkozott ezek közül egyikkel sem, akkor veszek amit kapok :( ) Hétvégén is vmi Vertical szerûség nem lett volna rossz, mert pár helyen elforgott a kerék, ahol még fel lehetett volna menni jó gumival...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Az a tartalékos megoldás :)
Ugyan csak kis kört mentem Conti Explorerrel, de mászásban és kanyarban is gyengébb volt a mostani IRCmnél is. Mit érek egy gyors bicóval ha relatív gyengék a gumik? Most építgetem álmaim bringáját, inkább legyen 600gr felett de kapaszkodjon/fékezhetõ legyen ahogy illik és kanyarban se kelljen paráznom. Mondanám hogy Racing Ralph 2,25 és probléma megoldva, ha nem 8K lenne darabja :(. Ennyiért 2 gumi kéne... A mostani IRCm meg bõ 800gr...

Örülök hogy végre van gumihelyen, és szeretnék 2,2-2,3asat... ha találok jót emberi árban. Ha nem, akkor back to 2,1...
De még 690 grammal a Schwalbe Albert Sport 26x2,25 amin még gondolkodom, 2700Ft, nem nehéz méretéhez képest, jól tapad, csak a gördülékenysége rossz.

Amit 4K ig kapásból megvennék még az az Explorer Pro nagytesója, a Speed King 2.3
Feltöltött képFeltöltött kép
Speed King 2.3 (57-559)
wire 3 ply/84 tpi 600g
foldable 3 ply/84 tpi 560g

Összahasonlításnak mellette az explorer...

Gravity Pro 2,3 még jó lenne, de 180tpi, ami állítóag halálos nedves aszfalton meg vszínû drága :( http://www.conti-onl...gravity_en.html

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 posts
Pite,

Én is hasonló dilemmában voltam mint te gumiválasztás terén...
Végül is a sárga csikos conti explorernél maradtam (hajtogatós, szemem elõtt lemérte, a 2.1-es 505g volt, ami nekem tökéletes), a butikban vettem, 3300 volt még 3 hete a 2 db.
Nobby nic-et szerettem volna úgy igazán, de az ár difi meggyõzött ( a nobby legjobb áron is kb 14 ezer a pár, a kevláros verzió).
Többiek is mind a conti explorert javasolták, ezért az ár/érték/súly/kihasználhatóság miatt döntöttem emelett.
VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
itthon jelenleg nincsen belõle.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Akkor szólj ha látsz vhol, mert még nem találtam... :(