Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Nah... :D :D
Megkaptam ma az elsõ defekt-et sajnos a High Roller-el... :( :(

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Holnap lefotózom, most már sötét van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
65000km egy külsõvel, az szép, hihetetlenül hangzik. Rendesen el lehet már kopva.

A sebesség mindent megold.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts
Na emberek, azt hiszem ez szenzáció lesz!
16 éves Schwinn Woodlans eredeti Schwinn Terra belsõ és külsõvel kb. 65.000 km után 1991. április 22 óta hajtom és ma kaptam defektet csak! :beer:

zoli0102

zoli0102

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
terepen a puha gumi jó?

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
alacsony nyomás mellett túl lomhának tûnt a kerék aszfalton (bár terepen szépen viselkedett a kanyarokban), míg nagy nyomásnál jól gurult, de emelkedõknél kapart. valahogy a kettõ között kellene belõnöm. majd eljátszok még vele, de most egyelõre elkoptatom a hutchinson barracudamat (ez szépen kapaszkodik és fékez, de közepes a kanyarokban).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Érdemes kisérletezni a forgásiránnyal.
Néhány gumi a pro és kontra rovatba:

PRO: Maxxis High Roller XC 2,1, Speci Enduro Pro D2 2,2 (merevseggûbe az igazi), Vredestein K-Nob 1,95 (már nem gyártják), Schwalbe Big Betty 2,4 (Gooey Gluey elõre, OCR hátra)

KONTRA: Schwalbe Albert 2,25, Tioga Factory DH 2,3, Michelin XC/AT 2,0

LEGNAGYOBB VÁRAKOZÁS: Schwalbe Muddy Mary 2,5

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Köszi a tippet. Egyelõre nem vettem volna Albertet (idén már túl sok egyéb gumit gyûjtöttem be), de akkor lehet, hogy nem is kezdek el kísérletezni vele. A Nobby Nick elõl bejött, csak hátul találtam kaparósnak olyan helyeken, ahol másik gumival nem volt problémám. Azt a javaslatot kaptam, hogy fordítsam meg a menetirányt (utánanéztem ennek a neten; német fórumokon sokat vitatkoznak arról, hogy gyár által elõírt vagy éppen fordított menetirányban érdemes felrakni a nobby nicket).

én elõl forgattam, nem nagyon volt változás...
nekem nem szokott elkaõparni, igaz van is rajta terhelés :)
esetleg próbáld meg kisebb nyomáson......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

nem...semmivel sem jobb

köszi tigger

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Az Albert az egyik legnagyobb csalódás volt gumik tekintetében. Nehéz, gyüjti a sarat, és ha nedvességet lát, sikítófrászt kap. Azzal, hogy felfelé elfogadható, még nem vagyunk kint a vízbõl, mert mindenhol másutt felejtõs.
A Nobby, mint AM gumi kíváló választás, fõleg olyan gépre, mint Dagié.

Köszi a tippet. Egyelõre nem vettem volna Albertet (idén már túl sok egyéb gumit gyûjtöttem be), de akkor lehet, hogy nem is kezdek el kísérletezni vele. A Nobby Nick elõl bejött, csak hátul találtam kaparósnak olyan helyeken, ahol másik gumival nem volt problémám. Azt a javaslatot kaptam, hogy fordítsam meg a menetirányt (utánanéztem ennek a neten; német fórumokon sokat vitatkoznak arról, hogy gyár által elõírt vagy éppen fordított menetirányban érdemes felrakni a nobby nicket).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

elsõsorban köves / laza emelkedõre gondoltam. ezen a fat albert profilja talán jobban megkapaszkodik mint a nobby nick (

nem...semmivel sem jobb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az Albert az egyik legnagyobb csalódás volt gumik tekintetében. Nehéz, gyüjti a sarat, és ha nedvességet lát, sikítófrászt kap. Azzal, hogy felfelé elfogadható, még nem vagyunk kint a vízbõl, mert mindenhol másutt felejtõs.
A Nobby, mint AM gumi kíváló választás, fõleg olyan gépre, mint Dagié.

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
elsõsorban köves / laza emelkedõre gondoltam. ezen a fat albert profilja talán jobban megkapaszkodik mint a nobby nick (talán: nem volt még alkalmam összehasonlítani a kettõt a gyakorlatban). aszfalton vagy kemény döngölt emelkedõn persze tényleg semmi elõnye

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Oké, kösz mindenkinek! Akkor marad a NN, fõleg, hogy VV kilõné az Albertet, ha vennék...:D
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

a fat albertet miért lövöd ki? felfelé nem jobb, mint egy nobby nic (nekem csak az utóbbival van tapasztalatom)?

felfelé pont nem jobb, /nehezebb is gördülési ellenállása ia nagyobb egy nagyságrenddel/ de sztem lejtõirányban sem jobb

aurel

aurel

vendég

• fórumtag
  • 69 posts

Az Alberteket én kilõném. Nobby Nic. Jó alternatíva lehet a Speci Enduro Pro D2 2,2-s méretben, bár egy kicsit nehéz (700 gr felett van).

a fat albertet miért lövöd ki? felfelé nem jobb, mint egy nobby nic (nekem csak az utóbbival van tapasztalatom)?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az Alberteket én kilõném. Nobby Nic. Jó alternatíva lehet a Speci Enduro Pro D2 2,2-s méretben, bár egy kicsit nehéz (700 gr felett van).

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts

A napokban véglegesítenem kell a gumiválasztást:

Albert 2,25 SnakeSkin - 650g
Fat Albert 2,35 L.S.T. - 720g
Nobby Nic 2,4 - 635g
Smart Sam 2,25 - 590g

Vélemények? DS2-XC-re megy, latex belsõvel, 5"-t mozgó bringába, 60 kg alá. Fõleg terep, de van benne aszfalt is, nagyrészt "normális" tekerésre kell.

még esetleg ez: Racing Ralph 2,4 - 590g
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Tigger: abszolút nem kötözködésbõl kérdezem: mi volt a gondod a gumival? Csúszott, eltömõdött, nem forgott el a vázban, elkapart?
Az a baj, hogy szerintem a nem kifejezett sárgumik között (pl. 1.5ös Medusa) nagyon nehéz olyat találni, ami pl. a tavalyi Crosskovácsis / Duna Maratonos sárban elmegy, és nem életveszély ott, ahol nincs sár, vagy kõ. Az ilyen vegyes, kicsit sáros, de nagyobbrészt tekerhetõ terepen nekem eddig nagyon bevált a RR (2.1-es).

eltömõdött, emelkedõn elkapart, nem forgott el a vázban az csak az agyagosnál volt de ott kb minden gumi így van szal az nem téma

nobby nic - big/king jim nekem kb mindenhol jó.....ahol nem ott már számomra nincs értelme a bringázásnak....

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
A napokban véglegesítenem kell a gumiválasztást:

Albert 2,25 SnakeSkin - 650g
Fat Albert 2,35 L.S.T. - 720g
Nobby Nic 2,4 - 635g
Smart Sam 2,25 - 590g

Vélemények? DS2-XC-re megy, latex belsõvel, 5"-t mozgó bringába, 60 kg alá. Fõleg terep, de van benne aszfalt is, nagyrészt "normális" tekerésre kell.