Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Murván döglesz meg vele. Bükkön az nem volt sok, erdõben nekem is bevált. Sotteren viszont tutihalál, Meki szavaival élve "salakmotoros feeling". :D

És azt én szeretem is. Mellesleg van olyan CC köpeny, ami murván megtapad?

Dante! Azért tudod-e, hogy a kanyarsebesség a technikádtól is függ?

A Z-Max meg tényleg jó gumi, csakhát drága a könnyû ugyebár :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Murván döglesz meg vele. Bükkön az nem volt sok, erdõben nekem is bevált. Sotteren viszont tutihalál, Meki szavaival élve "salakmotoros feeling". :D

Én maradok az új kis kedvenc szupekombómnál; ez valami atomállat, 30 felett vettem a kanyarokat Nõtincsen is. Gyors, harap, s kis sárban is teljesen jó. (elõre Panaracer Cinder 1.95, hátra meg egy jó kis Ritchey Z-Max Evolution WCS 1.95) Aszfalton a setup persze teljesen felejtõs. :D (nagy sárban meg hátra is feldobok egy Cindert, mégnagyobb sárban meg 1-2 Mud Pro-t)

Contikat edzõguminak használom, s olyanok is, pl az edzõkörömön 3-4 km/h átlagsebességkülönbség van a versenygumik javára. A Cinder pl abszolút no-control módon lavírozik a 20 centi mély nyomvájúk között, az Explorer pedig már rég megcsúszik ekkor.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Ezt is felejtsd el, 6000 alatt egyszerûen nem kapsz normálisan mûködõ terepmintázatot, kompromisszumot kell kötni. Ócsó, s viszonylag jó a Conti Explorer. De én inkább a Maxxist venném, már csak a Conti gyalázatos kanyartartása miatt is.

Conti Explorert elõször Bükk maratonon raktam fel. Azelõtt soha nem mentem még vele. Semmi bajom nem akadt.
Marhára tetszik ;) és kanyarban is eddig ott van.

Ez inkább a "ki mit szeret", hogy mozogjon alatta a bringa kérdéskörbe tartozik szerintem.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

-Aszfalton és terepen egyaránt használható legyen, mind haladásilag, mind kanyarodásilag,de inkább terep felé nézzen ki, mint aszfalt (pl. Maxxis)

Ilyen nem létezik.

-Elég jó legyen a defektállósága, de 800gr. felett nem szeretnék nagyon gumit

600 gramm fölött ne szeressél inkább, 800 gramm már kõnehéz, a százasszeg meg mindenen átmegy.

-Ne legyen 6-8 ezer forint darabja

Ezt is felejtsd el, 6000 alatt egyszerûen nem kapsz normálisan mûködõ terepmintázatot, kompromisszumot kell kötni. Ócsó, s viszonylag jó a Conti Explorer. De én inkább a Maxxist venném, már csak a Conti gyalázatos kanyartartása miatt is.

Defektvédõ szalag nem ér annyit - szerintem. Vegyél latexet, vagy defektgátló dzsúzt, s töltsd bele, sokkal inkább mûködnek.

Egyébként teljesen értem a hozzáállásodat, én is így gondoltam 3 éve még, csak hát néhány elszállás, s számtalan defekt után már máshogy gondolom. Semmi sem akkora tuning, mint egy jó gumi - ha akarsz bringát fejleszteni, kezdd a gumival, hidd el, nagyon meghálálja. Azt meg, hogy a jó terepgumi zümmög az aszfalton, vagy sodródik a kerékpárúton, nyeld le, ez "nem hibája, tulajdonsága a rendszernek". :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

Milyen széles, milyen magas a 2,4es?

A RR 57 széles 60 magas, ott körül lehet ez is, elég hasonló famili
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Bocs, de már nem mászok le a garázsba...holnap (ha nem felejtem el) megmérem.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Milyen széles, milyen magas a 2,4es?

A sebesség mindent megold.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Hamár szóba került az NN...tegnap felraktam a 2,4-eseket...hú. ;)
Mondjuk "rossz" szériát fogtam ki; 666/674g.
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,067 posts

basszus tegnap mértem, de a memóriám...asszem 52mm, meg a magassága is annyi

kösz, majd megnézem, elfér-e. földutas, döngölt ösvényes ht-zásra jó lehet, igaz?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,270 posts

a schwalbe nn 2,25 mm-ben milyen széles? elfér az xtc vázban?
gondoltam, jót tenne a menetkényelemnek... :D

basszus tegnap mértem, de a memóriám...asszem 52mm, meg a magassága is annyi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,067 posts
a schwalbe nn 2,25 mm-ben milyen széles? elfér az xtc vázban?
gondoltam, jót tenne a menetkényelemnek... :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

Könnyû - erõs - olcsó. Kettõt választhatsz.:D

Keith Bontrager után szabadon!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Könnyû - erõs - olcsó. Kettõt választhatsz.:D

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Igen,sajnos ez így van. Akkor inkább így...
A kritériumok:

-Aszfalton és terepen egyaránt használható legyen, mind haladásilag, mind kanyarodásilag,de inkább terep felé nézzen ki, mint aszfalt (pl. Maxxis)
-Elég jó legyen a defektállósága, de 800gr. felett nem szeretnék nagyon gumit
-Ne legyen 6-8 ezer forint darabja

Lehet, h nagyok az elvárásaim, de ha ez így is van, legalább most szembesítetek vele:P

Ja, amúgy meg a defektvédõ szalag megéri a 3-4ezer forintot? Tényleg jó az ennyire? Lehet spórolósnak tartotok, de csak olyanra szeretnék költeni, ami tényleg jó.

És mégegyszer nagyon köszönöm a válaszokat!
Respect guys!
Amen

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Miért mi a baj vele? Nem piszkálódni akarok, de ami jó terepen az kopik. Sajna ez tény. A következõ tény, hogy ami 600 gramm alatt van, átszúrja az akáctüske. Ez is tény. Csodák nincsenek.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Köszi a gyors választ Dante. Hát, ez így nem jó hír:( Pedig azt hittem végre találtam egy olyan gumit ami tényleg tettszik és jó is:( Lehet csak én vok a válogatós...Azért ha másnak is van véleménye errõl(Maxxis CrossMark) akkor plíz írjon.
Köszi Dante még1x

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jó gumi. Kopik mint az állat. És kimondottan sok defekted lesz vele. Terepen istencsászár viszont.

Amen

Amen

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Tiszteletem Uraim:)
Egy szokásos kérdéssel fordulnék hozzátok. Kinéztem magamnak egy gummát, és érdekelne a véleményetek.
Az áldozat a Maxxis CrossMark. XC-re és nemkevés aszfaltra is lenne. Állítólag jó a gördülési ellenállása, a maga 570 gr súlyával nekem bõven gyönyörû a 7-800 gr-okhoz szokván:P (remélem nem hajlamos annyira defektre)
Soha nem volt még Maxxis-om, ezért kérdezlek titeket, meg sajnos az a 3000ft is pénz egy gumira nálam. Szal az már egybõl 6 ha kettõt veszek és nem akarom rossz gumira költeni.
Elõre is köszönöm.
Amen

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
Sztem inkább öntapadós folt. Azzal kb 2 perc egy defektszerelés.
Nem kívánom senkinek amikor egy komolyabb felütés vagy szakadás esetén mindent beterít a folyékony takony ami utána a levegõn pikk-pakk megszárad és lehet szedegetni napokig mint anno a technocolt, illetve a folt se fog már ragadni utána.
Mondjuk ezt a schwalbe-t nem ismerem, de a michelin amit egyszer betöltöttem nagyon gáz volt.

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts

http://www.schwalbe....ubPoint=Zubehör

Nagyon szépen köszi:)