Persze ez is egy nézõpont , csak tudod amig kiiérek a hegyre az jo 15 km nekem.
Másik "Én egyébként tök sokat megyek terepen is slickkel, s semmi baj nincs vele, földutakon "jóaz". Ez persze igaz is, mig nem jön az emelkedõ. Nem kell mondanod tudom én is , erre nincsen jo megoldás, hisz nem tegnap ültem fel a nyeregre elösször magam sem. Nem is meoldást kérve irtam csak mert kikivánkozott belöllem. Talán azért jött elö, mert most kezdödik az az idö, mikor a semit, meg ilyesmit erdöben másr nem lehet jol használni felfelé. Nagyobb emelkedökre értve ezt természetesen. Megvan a keréskszett is , nem iskettõ de csak nem viszem magammal. Szóval nálam a távok miatt nem jo sehogyan sem. Ahogy mondod , maradt a kopromisszum. Ergo, lassabban megyek az aszfalton.
15km az fél óra, az pont jó bemelegedni. Dante is kb. ugyanolyan messze lakik a hegyektõl, nekem a 3as6ár-hegy lábáig 26km, és az még nem terep, szóval inkább 30km-t kell tekernem hogy hegy is legyen és terep is. Ha csak terepet akarok akkor a dombság is megteszi, de itt nincsenek akkora szintkülönbségek. Ilyenkor egyértelmû hogy terepgumit használok. A slick gumi szélességtõl függõen tényleg elmegy földúton, a mostani saras körülmények közt persze nem erõltetném vele a meredekebb emelkedõket. Ha országúton tekersz akkor slick, ha csak annyit mész aszfalton amég elérsz a terepig, akkor terepgumi. Lehet futóéles keskenyebb, félterepgumikkal is kísérletezni, de ezek általában nehezek és igazi terepfelhasználásra alkalmatlanok (pl. Schwalbe Landcruiser)

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére