Rányomom a kompresszort, mondom 3.2 bar, hajrá. Majd hatalmas pattanás, s mint egy légzsák, a latex kitüremkedik, bele az arcomba, lett egy 70 centis lufi belõle. Szerencsére nem robbant, le lehetett ereszteni. De meglepõen nyúlékony.

Hi!
Az 1.5-1.75 belsõm tönkre ment, és van egy 1.9-2.1-es belsõm. Berakhatom az 1.6-os külsõbe (Conti sportcontact)? Tudom fura a kérdés, de elvileg jó...
Köszi
Ha õszi téli gumee kell, nézzétek meg a Conti CrossCountry-t. 1.5 széles, terepminta, nem nehéz, nem kopik. Személyesen nem ismerem, de bikkmakkban volt pár éve egy meggyõzõ cikk róla.
Hát ja, a emberes szálszakadásra / vágásra nem megoldás már ez sem. "Golyvás" marad = kuka.Ja, csak nekem még így is nyúlt a folt annyit felfújt állapotban, hogy a hasadás simán 2-3 mm-re kitágult. Ezt pedig elsõ keréken nem vállaltam. (sörösüvegszilánk)
Telszkóppal (én kettõvel) is megyek aszfalton (kell is, mondjuk más kérdés
)
Megkérdezhetem , hol vetted? Mert én 4000 pénzért látom, és ez a minta elég érdekes , kipróbálnám.Kösz!Szerintem aki aszfalton és erdõben is egyaránt használja a bicajt annak tudok javasolni egy nagyon jó gumit: Continental traffic, nagyon jól veszi a kanyarokat, nagyon jól tapad, iszonyú jól néz ki és sûrû a bütyke én 1900Ft é vettem. remélem tudtam segíteni
csak magamat tudom idézni:
http://forum.bikemag...&postcount=3737
de kimondottam õsszel/télen nem használtam...
Nekem az a legnagyobb gondom ,hogy kb ugyananniyt megyek aszfalton , mint erdöben.Ehhez nem igen van jo gumi megoldás. Vagyis én még nem leltem meg.Bár az aszfalton nem szándékom az outisok tempoját elérni , lévén mtb-t hajtok, de azért nagyon érezni ha a "terepes" gumival kell aszfalton sokat megyek. Ám a kompromisszum ezt adja mert ha aszfaltra valo kerékkel megyek az erdöbe , akkor minden dombnál kiforog, és tolhatom. Azt meg ugye ki szereti?
Persze ez is egy nézõpont , csak tudod amig kiiérek a hegyre az jo 15 km nekem.
Másik "Én egyébként tök sokat megyek terepen is slickkel, s semmi baj nincs vele, földutakon "jóaz". Ez persze igaz is, mig nem jön az emelkedõ. Nem kell mondanod tudom én is , erre nincsen jo megoldás, hisz nem tegnap ültem fel a nyeregre elösször magam sem. Nem is meoldást kérve irtam csak mert kikivánkozott belöllem. Talán azért jött elö, mert most kezdödik az az idö, mikor a semit, meg ilyesmit erdöben másr nem lehet jol használni felfelé. Nagyobb emelkedökre értve ezt természetesen. Megvan a keréskszett is , nem iskettõ de csak nem viszem magammal. Szóval nálam a távok miatt nem jo sehogyan sem. Ahogy mondod , maradt a kopromisszum. Ergo, lassabban megyek az aszfalton.
Szerintem nem. de ez persze az én véleményem , és tapasztalatom.
Erre nincs megoldás. Kompromisszum van. Vagy el lehet dönteni, hogy oútizni akarsz, vagy montizni. Esetleg két kerékszett befigyelhet.Nekem az a legnagyobb gondom ,hogy kb ugyananniyt megyek aszfalton , mint erdöben.Ehhez nem igen van jo gumi megoldás.