Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Uffancs!

Tippeket kérnéxépen 2,1es(esteleg 1,9) Excavader Comp beszerzési helyekrõl, fõleg nagyker. :prosze:

rob: Te, évente mennyit rax a ringákba, 500/gép megvan? :D (Saját mind2?)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok! Schwalbe RR2.2-est hol kapok? az e bike lemondta a rendelésem, és már 5 üzletet felhívtam, hiába. Hiánycikk?
" A Cube el van vetve! "

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

van a Spec-nek 700gr alatti UST gumija?

Houffalize.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

a fast trak, az LK azaz alacsony profil, gondolom segít a súly kordában tartásában. persze ugyanaz a gumiösszetétel, mint a houffalize, szóval ha az elmegy 6 ezret, akkor ez is elfog.
a 2,1 resolution amugy van drótosban is, 720 gramm.
és a 2,2 fast trak keskenyebb :)

akkor a honlapon gondolom fel van cserélve a 2 kép, mert ott a sport mintázata tûnik alacsonyabbnak.(Fast Trak)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
van a Spec-nek 700gr alatti UST gumija?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a fast trak, az LK azaz alacsony profil, gondolom segít a súly kordában tartásában. persze ugyanaz a gumiösszetétel, mint a houffalize, szóval ha az elmegy 6 ezret, akkor ez is elfog.
a 2,1 resolution amugy van drótosban is, 720 gramm.
és a 2,2 fast trak keskenyebb :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
A középsõ 2 az nem téma :D, A Houffalizérõl eddig is tudtam h. iszonyat könnyû (ezért is használom) (ja meg kopásálló mint állat ~6-8ezer hátul) de a FastTrak meglepetés hogy ilyen könnyû. Lehet hogy ki kéne próbálni... Tapasztalata valakinek esetleg?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
méregettem :)

Houffalize XC 1,8 kevlar
Feltöltött kép
Resolution 2,1 kevlar
Feltöltött kép
Resolution 2,3 kevlar UST
Feltöltött kép
Fast Trak 2,2 kevlar
Feltöltött kép

lehet kezdeni dobálózni a számokkal ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem a bolti gepen 2.3" big apple van. rendesen lassit :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egész más, de mivel sokszor felmerül a városi MTB gumi téma is, megosztom. Városi bandázós guminak - Schwalbe Kojak mindent ver. Hogy ezzel mi mindent be lehet adni... Szóval egy 1.5-ös vagy méginkább 1.2-es slick versenygumi 250-300 grammal nyilván gyorsabb - ha suhanósan sík úton nyomulsz. Ellenben a macskakövön át, lépcsõn le, padkán fel típusú cikkcakkozás során a ballonosság és a jó tapadás többet ér. Bár szakaszokon lassabb, mint egy 1.2-es, mégis hamarabb hazaérek vele, pedig 570 grammal nem egy könnyû darab. Viszont 2.0 széles, ami az jellemzõen felmart budapesti aszfalton egy igen nagy felüdülés.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Speci - Minion nem egy kategória. Miért csodálkozol, hogy jobb?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
na végüli minyon lett
faszántos a specihez képest jobb
felütést ritkán kapok,van egy fullmerev edzõgépem,terepre,szal menni tudok okosan is...
végül kenda nagybelsõ lett benne,így a felütés nem érint :D

egyelõre tök jó,tart ,tapad rendesen,könnyû is,3e volt a bótban
jóeddig

de kéne egy rendes gumileszedõ,ezek vicces amik vannak most...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Arra sz`tem csak gyors segítség van ami addig kibírja amíg haza jutsz.
Velem is volt olyan eset (Balatonról jöttem hazafelé a 70-esen, ott Lepsény elõtt valami emelkedõrõl jöttem lefelé) a gumi minden fordulatnál valami furcsa súrlódó hangot adott. Mire rájöttem, hogy az akkori bringámnak a hátsó sárvédõ csavarja ér hozzá a gumihoz, addigra már sziszegett is, aztán koppant és farolt a lapos gumin a kerék. Ott a faluban voilt egy pad, oda mentem megoldást keresni és a helyi bringás gyerekek azonnal nézték mit tudnak segíteni. A futófelületen néhány centi hosszan fel volt hasadva a köpeny és a belsõ is kitüremkedett. (még haza kellett jönnöm Bpestre). Azonnal elindultak körülnézni, hogy hol van az út szélén valamilyen szétszakadt autó belsõ vagy egyéb gumi darab amit jobb híján bele tudok tenni a szakadás mögé, hogy legalább eljussak valameddig.
Végül hoztak valamit és foltokkal és a darab gumival pótoltam a szakadást, már pontosan nem is tudom, egy a lényeg, minden kerékfordulatnál egy kisebb hupnival de haza értem Lepsénytõl Bpestig. Sokkal tovább nem is bírta volna mert egyre inkább igyekezett kijönni a belsõ az elé helyezett anyag mögül. Vagyis gyors megoldás létezik de ha meghasadt a köpeny azzal már nem indulnék el, fõleg hosszabb útra ha nem feltétlenül szükséges.

Errõl egy vicc jutott eszembe.
Miért füstöl a skót kéménye? Shallerozza a gumióvszerét. Elnézést a viccért.
Tudom, egy jobb külsõnek van ára és ezzel nem is akartam senkit megbántani véletlenül sem, viszont szakadt külsõre jó javítási megoldást nem ismerek. Bele nyomsz néhány bart és kinyílik. Ott az anyagnak folyamatosnak kell lenni.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
De most nem is a szúrásos defektrõl beszélünk (amit letojok, mert hablatex, szóval nem ügy), hanem amikor egy 4 centis üvegszilánk, vagy hasonló, beleáll a külsõbe, s úgy egy az egyben szétvágja azt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..foltot és pillanatragasztóval ragasztom .., eddig nekem bevállt, de csak saját felelõségre ajánlom a kipróbálását.

Jópár évvel ezelõtt, amikor még nem volt defektvédõ szalag a köpenyben,
akkor nekem is mindennapos volt a defekt.
Volt amikor már be volt dögölve a gumiragasztó és jobb megoldás hiányában a belsõt is
pillanatragasztóval tettem használhatóvá, akármennyire is tiltakozott ellene a tudatos gondolkodásom.
Mivel a pill. ragasztó merev és törékeny ezért nem sok jóra számítottam de
ha más használható nincs, az is jobb a semminél.
Végül a defekt elkerülése volt a megoldás ennek a ruglmas szalagnak a külsõbe helyezésével.
Mondják, azért nem használja valaki mert nehéz, viszont évekig !! megóv a defekttõl.
A végén elöregszik a gumi és kidörzsölõdik, a felületébe ragadt síkpor ellenére.
..évek múlva...

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na igen, a "klasszikus" foltos megoldás (mert annak a széle levékonyodik ugye) biztonságosabbnak tûnik, mint a "vastag belsõs megoldás" fõleg, hogy 100 gramm körüli belsõt használok. Kidörzsölésre úgyis talkumozni kell, mert latexozom.

MJani01 - azt a belsõs módszert nem tartom túl jónak, mert nyúlik a folt anyaga, tehát a vágás tágulását nem tudja megakadályozni.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Dante! ezzel a mûvelettel csak óvatosan, mert majd az lesz a baj, hogy a belsõt kidörzsöli a folt.. de próba cseresznye

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Lenne egy kérdésem. Gumi oldalfalat, vágás (kisebb) esetén hogyan érdemes javítani? Nem, nem szeretnék egy újabb 7ezer forintos külsõt kikukázni. Amikor a futófelületem hasad szét, az még okés, hogy kukás, merthát az azért kapja a direkt terhelést. De az oldalfalba legutóbb is beleállt egy fémdarab, kb fél centis lemezke, ami értelemszerûen át is vágta. (mellesleg hatalmas durrdefektet okozott. Én azt csinálnám, hogy rányomnék belülrõl egy külsõre való foltot (pl kék Tip-top, ami nem tudom, hol kapható), s még emellett rá is varrnék pár öltést, csak mibõl (damil?) és hogyan?

Én nemrég ragasztottam egy kõ által kiszakított falu gumimat. A kõ kb 2-3 mmes vágatot csinált és bement a belsõig, tehát mindent szakított ami az útjába került, csak a belsõt nem. Menet közben nem is vettem észre, csak itthon. Egyszerûen egy belsõre való foltot ragasztottam a dörzspapírral megcsiszolt külsõ belsõ falára. Azóta semmi baja :) .
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vastag belsõbõl szoktam vágni foltot és pillanatragasztóval ragasztom a külsõre, eddig nekem bevállt, de csak saját felelõségre ajánlom a kipróbálását.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem a szingoba állt bele egy fél centi átmérõjû üvegszilánk. Magát a széthasaddt gumit bekentem tipp-topp-al, visszanyomtam. Utána bele a tufó defekt szmötyi. Okés, csak pár naponta elkezdi köpni a ragsztót, ez így nem frankó. Kivûlre, a luk helyére rányomtam egy sima belsõ foltot. Eddig bírja, a dudor meg randa, de menet közben nem is érezni :)

Ha lekopik asszem 25 ft-ért rakok rá újat. :)