Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Lehet, hogy egy kicsit off:

Meg tudná mondani valamelyik botanikus szakértõ, hogy a képen látható tüske milyen fajta fáról/bokorról származik? Gumószerû, szerte ágazó tüskéje van, már volt "szerencsém" 1 cm hosszú példányhoz is.

Feltöltött kép

A defektjeim 90%-át ezek okozzák :mad: Ha tudnám, hogy mit kéne messzirõl elkerülnöm, akkor tán nem gyarapodna a tüskegyûjteményem, mert lassan egy sünit gyurmázhatok belõlük...

azt hiszem kiralydinnye. nekem is az elmult 7 defektembol 6 ilyen volt (1 felutes).
http://www.terra.hu/...orientalis.html
http://www.ktg.gau.h...yl/trib_ter.htm

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob (vagy bárki), meg tudnád mondani hogy ennek mm-ben mekkora a mért magassága/szélessége? (a mintát beleszámítva és a nélkül is ha lehet)
köszi.

felnire szerelve? az sok meló nekem :)
ha lesz idõm talán, addig reménykedj hátha van másnak tapasztalata :)
de a képen látható módon le tudom mérni.

szerk: igy fekve a minta 58 széles és 48 magas

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Latexes belsõ és vagy defektgátló folyadékot még tudnék javasolnia kerülésen kívûl, de ha biztosra akarsz mennia akkor kevlárszalag.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Lehet, hogy egy kicsit off:

Meg tudná mondani valamelyik botanikus szakértõ, hogy a képen látható tüske milyen fajta fáról/bokorról származik? Gumószerû, szerte ágazó tüskéje van, már volt "szerencsém" 1 cm hosszú példányhoz is.

Feltöltött kép

A defektjeim 90%-át ezek okozzák :mad: Ha tudnám, hogy mit kéne messzirõl elkerülnöm, akkor tán nem gyarapodna a tüskegyûjteményem, mert lassan egy sünit gyurmázhatok belõlük...

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.093 hozzászólás

méregettem :)

Fast Trak 2,2 kevlar
Feltöltött kép

lehet kezdeni dobálózni a számokkal ;)

rob (vagy bárki), meg tudnád mondani hogy ennek mm-ben mekkora a mért magassága/szélessége? (a mintát beleszámítva és a nélkül is ha lehet)
köszi.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ja, úgy értettem. Ittis van Gzone (:D) meg Bpesten is moszkva felé valahol és ha oda bemégy szépen megkéred, tuti felviszik.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Lehet, hogy én vagyok a tudatlan, de milyen a "skill-es" gumi?

Bár thez teljesen jól megfogalmazta, a lényeg annyi, hogy a megcsúszási határt csak a tapasztaltabb kerékpárosok érzik. Értsd ezalatt, hogy az élmezõny egy mintamentes Flyweight-tel is végigküld egy saras Dunamarcit, de a többségnek ez azért öngyilkosság lenne. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
egy bolthálózat - elvileg a boltok között van áruforgalom(van hát):) szal elméletben egy ilyen ötletre is vevõk....

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Értem, köszi!
Néztem hogy a Speed King ugyan tuti jobban tisztul, de elképzelhetõ hogy az is benen van a speedségben, hogy fékezhetõsége nem túl jó (ami jelen esetben fontos).

Rémhörcsög, az alábbi mondatból nem sokat értettem:
Amúgy Zegen van drótos 2.1-es Excavader. Ha a pesti Greenzone-ban kéred, sztem felviszik.

De olyasmit vélek kihámozni hogy valahol van Excavader, és azt lehozatnám csüt. húgommal. Zeg az Zalaegerszeg, és fel lehet a Camponába kérni a gumit? :chin:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
próbáld ki vizes aszfalton, és rájössz mekkora "skill" kell talpon maradni :-)

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Lehet, hogy én vagyok a tudatlan, de milyen a "skill-es" gumi?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

a falon meg Explorer 2,1 és Speedking 2,1 lóg a boltban ami szóba jöhet húgomnak XC-re.
Sztetek?

Szerintem mindkettõ rossz választás. Még a Conti pártiak is elismerik, hogy azért ezek elég "skill-es" gumik, nem jók kezdõknek, fõleg nem XC-re. Fõleg nem csajoknak, akik nem szeretnek esni. Valami bütykös széles traktort alá, oszt jóccakát, gördülési ellenállás nem számít, úgysem fogja ereszteni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás

Speedkinggel lett mátrán 5. csapattársam. Szerinte nagyon jó. /Mondjuk õ a Black Chili változattal nyomja, ami nem fele, hanem 3X annyi mint explorer :D /

Drótos is jó. Jól tapad, csak aszfalton csúszkál össze-vissza.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Speedkinggel lett mátrán 5. csapattársam. Szerinte nagyon jó. /Mondjuk õ a Black Chili változattal nyomja, ami nem fele, hanem 3X annyi mint explorer :D /
Amúgy Zegen van drótos 2.1-es Excavader. Ha a pesti Greenzone-ban kéred, sztem felviszik.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Speed Kinget csak akkor vedd meg, ha húgod nem megy aszfalton. Ha igen akkor Explorer.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm, boltban benn voltam, nem jön idén Excavader úgy néz ki, a falon meg Explorer 2,1 és Speedking 2,1 lóg a boltban ami szóba jöhet húgomnak XC-re.
Sztetek? Explorert sokan használnak és általában szeretik; Speed Kinget nem látok sok embert hogy használná, viszont fele annyibe kerül mint az Explorer, súlyba dettó. Tapasztalat/vélemény?
Feltöltött kép vs Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hi

Koszonom. Tehat semi problema nelkul megall ezen a felnin a normal peremes gumi is.

így van

annyi hogy kicsit másképp kell szerelni
ne fújj a belsõbe semmennyit, és a gumi peremeket ugyanúgy igazgasd be a felni közepi vájatba mintha ust-s külsõt szerelnél, akkor szépen könnyen felmegy a külsõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

GuruZo

GuruZo

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hi

Koszonom. Tehat semi problema nelkul megall ezen a felnin a normal peremes gumi is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Hi ....:)

Ez egy £280 kerek szett . De szerintem nem szamit mert en Skociaban elek.
Ha cserelnek is akkor 2 par Mavic Crossride-ra csak C. Lock.

nálunk akcióban jelenleg 60 pénz... de amúgy is tárgytalan...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Elso ilyen cajgam . Egy Kinesis XC PRO2-es vaz XT cuccal , REBA SL. Amikor vettem a szettet kaptam hozza egy par MAVIC Crossmax Enduro kereket parban ajandekba.
Szoval fogalmam sincs mi ez az UST dolog de abba biztos vagyok hogy fel van tuntetve a felnin , hogy csak UST-s gumival ..... szoval ezert gondoltam az eladasra .

minden további nélkül tudod használni belsõvel, szelep rögzitõ anyát lecsavarod, szelepet szimán ki tudod tolni, onnan bele lehet tenni a belsõt /persze csak vékonyszelepest/

ilyen 1,5/1,6 körüli slick nem is hiszem hogy lesz ust, mertr pl crossmax st használatijában tömlõ nélkül max 4 bar-t ír, ezeket a virsligumikat meg szokás 6 -8 barra fújni asszem.

Sysspo, kopasz gumit keres a kolléga
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való