Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért akik itt pár grammon szaroznak, nem szoktak az elejében végezni. A Panát meg ne szidjátok, legnagyobb királyság, ma is remek választás volt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azért írtam átlag bringást mert arra volt kb adatom. Vannak olyanok akik nincsenek a 25-ben és mégis érdekli õket a helyezés és a másodpercek.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Mondok egy példát, szilvás középtávon egy átlag bringásnak +100g a gumikon kb +15-20 mp jelent, ha mindkét gumi ilyen nehéz akkor 2szer ennyit. Ezen már helyezés(ek) múlhatnak.

Egy átlag bringásnak szerintem mindegy, hogy a nehezebb gumik okozta 30-40 mp hátrány miatt nem a 57-ik, hanem csak a 64-ik lett. Ennél elõrébb meg nem fog végezni átlag bringás.
Az elsõ 25-be várható versenyzõknél lehet jelentõsége.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Kiválo gumi. Nekem elöl-hátul ez van, remekül fog minden talajon, jol mászik, felütéses defektet sem igen szerzel vele. Ez a "nehéz" duma meg a sirba visz egyszer..komolyan mondom. Mutassatok már nekem egy olyan kerékpárost, aki azért marad el mert 100g-al nehezbb a gumija...ettöl sikitófrászt tudok kapni. Ismerek pár ilyen gramm huszárt, de értelmet nem látok benne. A mecsekben használom legtöbbet, lévén pécsi vagyok. Itt köztudottan sok a köves, vizes , sáros ut, sok sok a meredek ösvény, nekem sem lefelé, sem felfelé nem volt gondom még vele.

100gramm itt- 50 gramm ott, es hirtelen osszejon egy kilo. Raadasul a kereken sporolt sulyt erzed meg a legjobban, a konnyebb kereket hamarabb fel tudod gyorsitani. Ez alap. A teljesitmeny rovasara konnyiteni persze hulyeseg, nyilvan hiaba konnyu a Furious Fred, vagy a Twister SuperSonic, csak nagyon szelsoseges idojarasi es talajviszonyok kozott tudod oket hasznalni. De foloslegesen sulyt cipelni es az abbol adodo plusz erosseget nem kihasznalni legalabb annyira ertelmetlen dolog.

ha meg tudod allapitani hogy hol az a sulyhatar amit a sajat sulyod es a tekeresi stilusod elbir, akkor odaig el lehet menni. Ha az ala mesz, ott van a baj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ez a "nehéz" duma meg a sirba visz egyszer..komolyan mondom. Mutassatok már nekem egy olyan kerékpárost, aki azért marad el mert 100g-al nehezbb a gumija...ettöl sikitófrászt tudok kapni. Ismerek pár ilyen gramm huszárt, de értelmet nem látok benne.

Mondok egy példát, szilvás középtávon egy átlag bringásnak +100g a gumikon kb +15-20 mp jelent, ha mindkét gumi ilyen nehéz akkor 2szer ennyit. Ezen már helyezés(ek) múlhatnak.

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

Valaki valamit a Panaracer Fire XC Pro.ról?

Kiválo gumi. Nekem elöl-hátul ez van, remekül fog minden talajon, jol mászik, felütéses defektet sem igen szerzel vele. Ez a "nehéz" duma meg a sirba visz egyszer..komolyan mondom. Mutassatok már nekem egy olyan kerékpárost, aki azért marad el mert 100g-al nehezbb a gumija...ettöl sikitófrászt tudok kapni. Ismerek pár ilyen gramm huszárt, de értelmet nem látok benne. A mecsekben használom legtöbbet, lévén pécsi vagyok. Itt köztudottan sok a köves, vizes , sáros ut, sok sok a meredek ösvény, nekem sem lefelé, sem felfelé nem volt gondom még vele.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Fire XC pro
katalógus adatok, lekváros:
2.1:> 500 gramm
drótos:
2.1:> 590 gramm
1.8:>500 gramm
1.8 (ez valami sl változat lehet, ez egy ezressel olcsóbb is a normálnál):> 590 gramm
piros,fekete,kék oldalfal

az adatok szerintem helytállóak, az eggyik rubenám van 650 körül, és annál ez érezhetõen könnyebb

F@sságokat inkább nem kéne írni.
Drótos 2,1"-es panaracer XC Pro 750g, 1,8"-as 680g, és mindkettõ saját mérés. Jó gumi, csak ugye nehéz. A kevláros sem számít könnyûnek, de legalább drága.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Szerintem rohadt jó gumi - ha nem vesszük figyelembe a súlyát. Nekem mintha 680g lett volna az 1,8-as...

Fire XC pro
katalógus adatok, lekváros:
2.1:> 500 gramm
drótos:
2.1:> 590 gramm
1.8:>500 gramm
1.8 (ez valami sl változat lehet, ez egy ezressel olcsóbb is a normálnál):> 590 gramm
piros,fekete,kék oldalfal

az adatok szerintem helytállóak, az eggyik rubenám van 650 körül, és annál ez érezhetõen könnyebb

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
93 a születési évem lenne.Amúgy csak versenyeken használnám,edzésen kár elkoptatni.Eddig Maxxis Larseneim voltak de rájöttem h. vékony.Valsz. majd a Schwalbe lesz,mert azt olcsóbban meg tudom szerezni.Gondolom sárban se a legjobb gumik:D de oda van külön sárgumi.

Amúgy a Fire XC pro 1 teljesen jó gumi szintee mindenhova 1.8-as méretben,nekem volt 1 pár belõle,nagyon szerettem csak 1.8-as kicsit nehéz a 2.1-es meg gondolom még nehezebb :D

Ja és 2006-ban használtam Fire XC gumikat mikor minden tiszta sár volt és a sár az egyik erõssége mellette mindenhol elmegy.
www.sintesibikes.com

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

fekete 2.1-est vettem
súlyra nem olyan rossz 2400 ft-ért

Szerintem rohadt jó gumi - ha nem vesszük figyelembe a súlyát. Nekem mintha 680g lett volna az 1,8-as...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
fekete 2.1-est vettem
súlyra nem olyan rossz 2400 ft-ért

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Miért?
Az XCR Dry sztem hozza a régi, megszokott Misi minõséget, jól sikerült, gyors külsõ.
Az életkor meg nem befolyásolja a tulajdonságait :)

Száraz, nem mély talajon jó, minden máshol gyenge, a vizes köveken, gyökereken az átlagnál könnyebben megcsúszik. Jó bringakezeléssel ellensúlyozható a gyengesége. Szilvás vagy bükk rövidtávra száraz idõben jó választás.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

nekem van kemény 1 db, most az van elöl
ahhoz képest hogy milyen vékony anyagú, defektet még nem kaptam vele. (127 tpi) betonon xar, kemény földúton még elmegy kategória, sárban és nyálkás úton viszont nagyon ott van. fékezésnél sokkal jobban megfog mint a hasonló mintájú gumik, árkot lehet vele ásni. tisztulni tisztul, de láttam már jobbat is ilyen téren. érzésre könnyû ténylegesen nem mértem
ára jó volt 1800-ért vettem

ha estetleg veszel:
utólag a 2.1-es választanám, mert ami nekem van az 1.8 (45 széles) és rohadtul hurka:) de így nagyobb a sárférõhely
ha teheted akkor a fekete oldalfalút, pirosom van nekem a szín nem jött be, de ez volt a boltban:)

a michelinel pedig szerintem sincs gond, én is tervezem a vételét
egyébként a cél az xcr dry-nál ugyan az mint a Vredestein TC-nál

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

A michelin-t ne válaszd.
A 93 születési éved?

Miért?
Az XCR Dry sztem hozza a régi, megszokott Misi minõséget, jól sikerült, gyors külsõ.
Az életkor meg nem befolyásolja a tulajdonságait :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Csak versenyen akarod használni? Mert max 2e km után mindegyik használhatatlan lesz. A michelin-t ne válaszd.
A 93 születési éved?

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Hazai XC maraton versenyekre hátra milyen gumit vegyek?
Lehetõségek:
http://ebike.hu/term...-coll-mtb/3495/
http://ebike.hu/term...coll-mtb/10344/
http://www.specializ....jsp?spid=35736
Végülis ezeket néztem,ha valaki tud ajánlani mást ebben a katagóriában az szóljon nyugodtan ;)
www.sintesibikes.com

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Jani mondtad, hogy írjak véleményt... überkirály... részletesebben késõbb..

Király :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Érdeklõdni szeretnék van-e vkinek tapasztalata Conti Mountain King kevláros változatáról?Maratonokon versenyzek rövid,közép távon arra néztem ki,mert jó áron van most 3300.Esetleg ha ebben az árkategóriában van vkinek ajánlata azt is szívesen várom lényeg a fékezhetõség a kanyarsebeség és a defekt nálam.

Maxxis Crossmark is jó lehet neked, Mountain Kinggel nincs tapasztalatom, csak Speed Kinggel, de az nem jó. A Crossmark jó tart kanyarban, fékezni is jól lehet és defektet nem sikerült összeszedni vele, én erdõben is 3,5-4 baron használom. Ellenben a contival minden út kb gumiszereléssel zárult...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Jani mondtad, hogy írjak véleményt... überkirály... részletesebben késõbb..