Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15898 hozzászólás a témában

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Üdv,
Két külsõ közt vacillálok. FastTrak Control 2.0, vagy The Captain S-works 2.0
FastTrak -ról sok jót olvastam, de a kapitány mintázata vonzóbb a magasabb bütykök miatt. (Talán kevésbé van kitéve a tüskéknek :chin:)
Melyik lehet a jobb?

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Köszi az infot. Akkor resolution lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Próbáltad már mindkettõt?

Vaport majdnem vettem, de lebeszéltek (2 ismerõsnek is volt), kemény keverék, ezért csak a mintázat miatt tapad, nedves köveken, gyökereken csúszik.
A Resolution (ilyenem van) balonosabb, könnyebb, kanyarkirály gumi.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
4 e + kevlár? :chin: hát, nincs túl sok opció..

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Próbáltad már mindkettõt?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintetek a Conti Vapor pro és a Specialized Resolution pro közül melyik a jobb?
kb 10%-ban aszfalton a többiben sima földúton meg zúzott kövön használnám.

Resolution

A sebesség mindent megold.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Szerintetek a Conti Vapor pro és a Specialized Resolution pro közül melyik a jobb?
kb 10%-ban aszfalton a többiben sima földúton meg zúzott kövön használnám.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
Hello!
1.9 körüli széles félterep gumit keresnék, MAX 4eFt ig Nem baj ha könnyü, a lényeg, lehessen gurulni rajta : ) Nem kell drotperem! (kevlár viszont nem baj: )IRC Serac 1.95 esetleg, Continental Edge 1.9? Ezekröl valakinek vélemény, tapi? Köszi a segitséget wody21

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Tegnap mosogattam a gépet és a hátsó gumin kb. kétforintos méretû, szabálytalan alakú lötyiszínû foltot találtam. Letörölgettem, alatta jó nagy vágást láttam. A gumi nem engedett le, ráülve nem vettem észre különbséget. Szóval megérte a lötyi ... :-)

Melyik folyadékot használod?
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
Ha már említettétek a Kenda-t akkor elmesélem hogy jártam.

Adott egy Kenda Nevegal tubeless elsõ gumi egy Bontrager felnin. A bicó a hátsó kerekén áll tehát az elsõ nincs a földön és nem is ér le. Elõzetes tapasztalatok alapján több hétig megtartja a levegõt tehát semmi probléma.

Egyik este vmi durranást hallottam és csak amikor másnap láttam hogy a felnirõl is félig lejött a külsõ akkor jöttem rá hogy mi történt. Visszatettem és megpróbáltam felfújni de nem tartja meg a levegõt. A perem az egyik oldalon hullámos lett és pici göbök is vannak rajta.

Gondolom kukázhatom a gumit, de ha mégsem akkor mesélje el vki hogy mit csinálhatok.

Köszi
A keró legyen veletek!

jsipos007

jsipos007

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Tegnap mosogattam a gépet és a hátsó gumin kb. kétforintos méretû, szabálytalan alakú lötyiszínû foltot találtam. Letörölgettem, alatta jó nagy vágást láttam. A gumi nem engedett le, ráülve nem vettem észre különbséget. Szóval megérte a lötyi ... :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem peeersze :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
hát, ha prokoppnak meg lopesnek jó a kenda, csak jó lesz nekünk,"pórnépnek" is:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A Speci csak egy a sok márka közül. Általánosságban viszont nekem lesz igazam.:) Egyébként még mindig a Kenda csinálja a Specinek a gumikat?

nem csak a kenda, de õk is.
de azért gondolom most senki nem hiszi azt, hogy ugyanazt kapja meg kenda felirattal is, igaz? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

... a mostani gumim nekem is panaracer, mint azt lentebb már emlitettem volt, Nos ez nehezebb , mint az elözõ volt, és ugyanazon a távon, ugyanazon intenzitással, tehát ugyanazon idö alatt teljesitve azt , semmit sem vettem észre ebbõl. Nem azért mert akkora gép volnék, hanem mert egyszerüen nem tétel mindez. Akik peddig mást állitanak , nos ahogyan már emlitették elözöekben, azok nem elöl szoktak végezni.

mivel az "ugyanakkora intenzitást" is csak saccolod, igy minden más is amit irtál csupán feltételezés. a súlyadatok viszont tények.
hogy te ezt nem veszed észre, az csak egy dolog.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Speci csak egy a sok márka közül. Általánosságban viszont nekem lesz igazam.:) Egyébként még mindig a Kenda csinálja a Specinek a gumikat?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A hajtogatós könnyebb, a drótost meg érdekes lesz használható méretûre hajtogatni, hogy beférjen abba a zsákba.:)

nem csak a perem határozza meg a súlyt. a specialized 60tpi-s drótos gumik jóval több súlyt spórolnak meg a 30tpi-shez képest, mintha ugyanazon a 30 tpi-sen a peremet kicseréled drótról kevlárra.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

en tisztellek, csak egyaltalan nem ertek egyet a velemenyeddel. persze egy guminal mas szempont is bejon [osszetetel, minta] nem csak a suly, de akkoris, ha a bringa konnyebb, akkor vagy gyorsabb vagy, vagy ugyanolyan sebesseggel tovabb jutsz, azonos energia befektetese mellett. ez fizika, lehet mas velemenyed, igazad nem.

tiszta diktatúra:D de igaz;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Általad emlitett példa pont rossz. ha kicsit gondolkodol te is megláthatod miért . Ami peddig azt illeti , nem "BAROMSÁG" amit irtam, maximum nem egyezik a véleményeddel. Ettöl még nyugodtan lehet tisztelni egymást,és kevesebb sértést használni. Köszöntem. Nem ma ültem én sem bringára , és merem állitani, hogy ezen a tura-maraton szinten röhejes, mikor a mtb-sek itt vitáznak 20-40 grammon. Persze überprofiknál, akik csúcsra kihajtanak mindent gépükbõ, s magukból bizonyosan számitható, sõtt kötelezõen számitott tényezõ lehet. Na de kérem , azért itt nem Õk szolottak ez ügyben ugye...Tehát nem, nem számit szerintem, és ezt tapasztalatombol is merem állitani. Jó példa erree, hogy a topik témájánál is maradjak a mostani gumim nekem is panaracer, mint azt lentebb már emlitettem volt, Nos ez nehezebb , mint az elözõ volt, és ugyanazon a távon, ugyanazon intenzitással, tehát ugyanazon idö alatt teljesitve azt , semmit sem vettem észre ebbõl. Nem azért mert akkora gép volnék, hanem mert egyszerüen nem tétel mindez. Akik peddig mást állitanak , nos ahogyan már emlitették elözöekben, azok nem elöl szoktak végezni.
Maradok tisztelettel: Sándor.

en tisztellek, csak egyaltalan nem ertek egyet a velemenyeddel. persze egy guminal mas szempont is bejon [osszetetel, minta] nem csak a suly, de akkoris, ha a bringa konnyebb, akkor vagy gyorsabb vagy, vagy ugyanolyan sebesseggel tovabb jutsz, azonos energia befektetese mellett. ez fizika, lehet mas velemenyed, igazad nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én többnyire aszfalt gumival mentem kerékpáros múltam javarészében, de most, hogy a montimon ritchey z max classic van, valahogy úgy érzem, hogy nem is terepgumi, nagyon nagyon könnyen gurul aszfalton, nagyon pozitív csalódás. És mikor kipróbáltam haverom ritchey semi slic (középen elég kicsi barázdák vannak csak) gumival szerelt gépét, akkor be is igazolódott, az hangosan brummog és joval kelletlenebbül halad síma aszfalton.

Ez most csak én gondolom így, vagy más is tapasztalta, hogy a z max classic ennyire jól gördül aszfalton?

(persze az is benne van a pakliban, hogy annyira eltalált számomra a geometria, hogy azért tudok ilyen haladósan menni vele)