Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
4évet? Mennyit tekersz évente?

A sebesség mindent megold.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

És hogy látjátok a 2,2"-es Mountain King jóval ballonosabb, mint egy 2.1?
2,2= ETRTO: 55 / 2,1=ETRO: 54 szélességben elvileg 1mm.

Sok helyen olvasni, hogy a Conti 2,2 valójában inkább 2,0-2,1.

Legszívesebben egy 2,25 NN UST húznék fel :) de nem kapni az országban.

Ezen én is el gondolkodtam.:chin: Ha jóval nem is inkább csak valamivel ballonosabb,én eddig 2.1=50-es Bontragert használtam több mint 6 évig 70% aszfalt 30% terep arányban,most cseréltem le Conti Mountain King 2.2-re.A Conti katalógus szerint a 2.2=55 a 2.4=60.:wtf:
Még sokat nem mentem vele de eddig meg vagyok elégedve a teljesítményével szerintem jó,már csak a kopására vagyok kíváncsi a Bontragerek kibírtak 6 évet ha ez kibír min 4 akkor már nagyon jó.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
És hogy látjátok a 2,2"-es Mountain King jóval ballonosabb, mint egy 2.1?
2,2= ETRTO: 55 / 2,1=ETRO: 54 szélességben elvileg 1mm.

Sok helyen olvasni, hogy a Conti 2,2 valójában inkább 2,0-2,1.

Legszívesebben egy 2,25 NN UST húznék fel :) de nem kapni az országban.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Mint mindenben, gumiban sincs tökéletes.
Tényleg nagyon kopik a mountain king?

Jobban mint a NN. 400km mentem le, de hátul jól megviselte ( 67 kg- 2,2 bar, AM Bike)

Nekem is bejön a MK SS. Kellemeset csalódtam NN után. MEG Latex belsök, bisztos, amit bisztos.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Lehet, hogy rosszul tudom, de 3 változata van + ust
Sima kevláros, Protection oldalfalvédelemmel, valamint a Supersonic. Két utóbbi black chilis.
Ez azt jelenti, hogy nem chilisbõl is van oldalfalvédelmes? Honlapon nem írják, de elõfordult már olyan, h a holnap szerint nem létezõ gumijukat használtam...

2rongy volt a gumi, nincs ráírva, hogy protection, pedig nagyon úgy néz ki, hogy az, és black chili sincs ráírva.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Lehet, hogy rosszul tudom, de 3 változata van + ust
Sima kevláros, Protection oldalfalvédelemmel, valamint a Supersonic. Két utóbbi black chilis.
Ez azt jelenti, hogy nem chilisbõl is van oldalfalvédelmes? Honlapon nem írják, de elõfordult már olyan, h a holnap szerint nem létezõ gumijukat használtam...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Mint mindenben, gumiban sincs tökéletes. Ha bejött a mountain king, akkor elöl menj azzal, aztán hátra felteszel olyat, aminek kisebb a gördülési ellenállása
(én itt továbbra is a RR-ra szavazok :), persze ha az erdõben meg sár lesz, akkor ez felfelé szopás). Ha még nem próbáltad, lehet megérné kipróbálni a mountain king-et hátul is, lehet hogy ott is jó lesz.

Nem kopik jobban mint akármelyik másik Conti, a Black Chilis biztos kopósabb, de nekem normál anyagú van, kevlárperem+oldalfalvédelemmel.

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts
Mint mindenben, gumiban sincs tökéletes. Ha bejött a mountain king, akkor elöl menj azzal, aztán hátra felteszel olyat, aminek kisebb a gördülési ellenállása
(én itt továbbra is a RR-ra szavazok :), persze ha az erdõben meg sár lesz, akkor ez felfelé szopás). Ha még nem próbáltad, lehet megérné kipróbálni a mountain king-et hátul is, lehet hogy ott is jó lesz.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

ha jól tudom van Mountain King-ed, az nem lenne jó? Külföldi fórumokon oda voltak a nedvesebb körülmányek közötti teljesítményétõl, Te nem?
Kiváncsi lennék a véleményedre!

Most elõl 2,2"-es Mountain King van, sárban, gyökéren, kövön és ezek kombinációján is messze felülmúlta minden elvárásomat. Hátsókeréken még nem próbáltam, ott most 2,3"-as Speedking van, de az oldaltartása lehetne jobb, kicsit mászik oldalra nagy sebességnél kanyarban, szóval dózeren nem biztos hogy tuti, meg a ritkás mintázat miatt gördülési ellenállásban sincs a topon.

xle: igen, salz 200

2éve Conti Flow-val mentem a C-távon (53km), egyenesben fékezve és sárban sem volt vele gond, de 30 fölött dózeren kanyarban mind2 kerék csúszott, ami rövidtávon jó buli, de jobban szeretném, ha nem ez kötné le a figyelmem.

Valami olyan gumit keresek, ami van olyan jó, mint a Mountain King, de jobban gördül, feltéve hogy létezik ilyen. :)

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Mi a tuti gumi, ha a pálya 71%-a schotter, 14% aszfalt és a maradék 15% minden egyéb rettenet ami az erdõben elképzelhetõ (folyós saras gyökeres köves tereptõl a normál erdei földútig minden lehetséges)?

Követelmény, hogy ne legyen nehéz (max. 550-600g amit még megemésztek), de legyen ballonos, mert kb. 15órát biztos a pályán leszek és SOK lesz a szint. :)

ha jól tudom van Mountain King-ed, az nem lenne jó? Külföldi fórumokon oda voltak a nedvesebb körülmányek közötti teljesítményétõl, Te nem?
Kiváncsi lennék a véleményedre!

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 posts

Mi a tuti gumi, ha a pálya 71%-a schotter, 14% aszfalt és a maradék 15% minden egyéb rettenet ami az erdõben elképzelhetõ (folyós saras gyökeres köves tereptõl a normál erdei földútig minden lehetséges)?

Követelmény, hogy ne legyen nehéz (max. 550-600g amit még megemésztek), de legyen ballonos, mert kb. 15órát biztos a pályán leszek és SOK lesz a szint. :)

Mi lesz ez, Salzkammergut 200? Nobby Nic-Racing Ralph (2008) kombót viszek, ha sikerül kijutni :) vagy esetleg hátra egy kopottabb Nobby Nic. De én Schwalbe buzi vagyok, ha monti gumikról van szó - nekem ezek jöttek be (nem mintha olyan sok mást próbálgattam volna). Esetleg még Kenda Karma, amit ÉN bepróbálnék itt.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
McGyver: Sztem Nobby Nic lenne a legideálisabb, bár kicsit nagyobb a gördülési ellenállása mint a racing ralph és hasonlóknak, de a legjobb mindenes gumi. Esetleg ritchey zmax evolution wcs /ha van 2.1-esben/

Ha viszont sár nincs ragadós akkor megfontolnám a Speci Fast Trak LK-t is. 490-500 gramm és nagyonjó gumma, csak hát sárban kicsit csúszni fog, dehát ha technikás vagy, akkor nem gond :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Gywer, Hegyikirály/Sebességkirály? Explorer?
MSN-re meg gyere fel.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
lehet, mer" nemtom ment-e montin 1000-1200km-t...
cserébe sz@r gumi sztem, de könnyû legalább
cimbinek falcos volt, az is elég jó súlyban

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
régen a puha (40a vagy 42a) gumikeveréken nem volt csik, a hulladék 3 ezer forintos 60a-s gumikon meg volt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
nekem vagy 2 éve van 2.1 es?? CC-re, már az se volt csíkos.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Ki tudja megmondani, hogy melyik Maxxis Highrollereken van narancssárga csík az oldalán? Vagy ez konkrétan nem meghatározható? Nekem csík nélküli kéne! 2.35-ös, szimpla oldalfalas volt, amin volt csík. Most szeretnék rendelni 2.5-öset szintén szimplát... vajon csíkos lesz vagy sem?

úgy tudom az újak közül már egyik sem csíkos.
legalábbis nemrég rendelt haver webshopból, olyat amilyet szeretnél, és csík nélkül volt.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Ki tudja megmondani, hogy melyik Maxxis Highrollereken van narancssárga csík az oldalán? Vagy ez konkrétan nem meghatározható? Nekem csík nélküli kéne! 2.35-ös, szimpla oldalfalas volt, amin volt csík. Most szeretnék rendelni 2.5-öset szintén szimplát... vajon csíkos lesz vagy sem?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Vapor-t én próbáltam de nekem nem nagyon jött be.A Resolution-t még nem próbáltam de sztem. a Speci gumik jobbak.
www.sintesibikes.com