Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

OFF

MJani: az avatarodban lévõ kép szerepelt egyszer a MBA olvasói levelek/fotók rovatában? vagy tévedek?

ON

Nem tudom, de nem hiszem. Én vagyok a képen, éppen beérek a célba a 2006os szilvásvárad maratonon.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
OFF

MJani: az avatarodban lévõ kép szerepelt egyszer a MBA olvasói levelek/fotók rovatában? vagy tévedek?

ON

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

... és ezért nem értem, minek kell mindenkinek 1.8"-as schwalbe, mikor az kb tyúkbél.

Mert könnyû, gyors, sárban is jó és az itthoni versenyek többségére bõven elég. Elõre nekem is jól jönne egy 1,8as RR vagy NN, (de majd csak jövõre).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
Tigger, rob: köszi. du. megvettem a NN 2,25-es párt.
egy apróság árnyékolja be az örömömet: az egyik üt egy kicsit, amit többszöri leengedés-felfújás sem tudott helyrehozni. (viszont legalább olcsó volt. :D)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

mert a 2,25 elég nagynak tûnik, a 317-es meg viszonylag keskeny, cc-s felni.

:tuptup: amúgy még mindig ua.a kérdés ami foglalkoztat :jogging: :
NN 2,25 vagy conti MK 2,2 (protection) ? :chin:

2.25" RR van fenn nekem a 19 mm-eres ritchey wcs felniken. szerinted? :)
a 2.25" RR amugy éppen olyan vastag, mint egy 2.1" conti csak ballonosabb, ezért szeretem. és ezért nem értem, minek kell mindenkinek 1.8"-as schwalbe, mikor az kb tyúkbél.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

NN 2,25 jó lehet mavic 317 felnin? nem lesz túl nagy (lefordulásveszélyes?) ?

még a 2,4-es simán használható rajta..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
köszönöm, megerõsítettél a döntésemben, hogy ilyet veszek. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
"conti contact 1.75 ellen/mellett valakinek érve, tapasztalata?"

conti contact nagyon fasza városba. Jó ballonos, kényelmes, nem kap defektet, alacsony a gördülési ellenállása, stb.,

A csík az oldalán hasznos tud lenni (mikor autóval megyek este, akkor azért feltûnik ha valakinek hasonló gumija van), de idõnként nem árt tisztogatni. Küllõ prizma helyett esztétikusabb mindenképpen, na meg könnyebb is.

A trekkingemen több mint 5000 km-óta bírja, a montimon nemrég cseréltem, azzal még csak olyan 600 km-t mentem, de még látszik a gumi közepén az öntõ minta. Esõben szerintem meglehetõsen jól tapad, nekem még nem volt gondom vele.

Nekem is másodosztályú a trekking is meg a monti méretû is, de semmi gond vele, talán csak a reflexcsík csálébb egy kicsit ott, ahol összeér a két vége.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
fura vagy nem fura ez van.
tavaly év elején én is sorra kaptam a defekteket. (tüske, üvegszilánk..) hiába cserélgettem gumit.
idén szerencsére alig volt még defkóm (kopp-kopp)
tehát vannak szerencsétlen véletlenek...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Oké, akkor varrás és/vagy ragasztás, kipróbálom.

koca: tudom, hogy egy ilyen "baleset" mindegyik gumival elõfordulhat, de mintha ez a külsõ kicsit segítené is a defektet okozó tárgyak munkáját. A tüske ugyanis ugyanúgy a borda tövénél volt befúródva...szóval fura egymás után ugyanúgy defektet kapni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
imi72: én is ragasztottam már meg külsöt belülröl belsöböl vágott folttal.
simán jó hosszu távra is..
az meg hogy 5 centis tüske ment a gumidba az szerinted a külsö baja? :mybad:
más külsöt is ugyanugy kiszúrt volna...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Tartós használatra, 3e km-t mentem ilyen gumival. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyenek éles részek a folton, ragasztó csak a folt és a gumi között legyen, a többit nem árt lecsiszolni.
Danténak is van valamilyen megoldása erre a problémára, egyszer már beírta ide.
Lehet kapni kifejezetten külsõre foltot, de egyesek szerint nagyon nyúlik (én még ezt nem próbáltam).

A lényeg, hogy össze KELL varrni, akármit is ragasztasz rá. 5-6 öltés egy jó kis dacron-szállal, esetleg damyllal. Utána már tulajdonképpen azt ragsztasz rá kívülrõl-belülrõl, amit akarsz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Nekem a 2,2"-es MountainKing és a 2,3"-os SpeedKing is elvolt a 317 disc felnikkel, a 2,25"-ös NN sem fog lefordulni 2baron sem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
mert a 2,25 elég nagynak tûnik, a 317-es meg viszonylag keskeny, cc-s felni.

:tuptup: amúgy még mindig ua.a kérdés ami foglalkoztat :jogging: :
NN 2,25 vagy conti MK 2,2 (protection) ? :chin:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
miért lenne?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.089 hozzászólás
NN 2,25 jó lehet mavic 317 felnin? nem lesz túl nagy (lefordulásveszélyes?) ?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
conti contact 1.75 ellen/mellett valakinek érve, tapasztalata? kell nekem az a fényvisszaverõ csík az oldalára? a városira lenne, most olcsó a butikban -tudom, másodosztályú, de városba jó lesz az-, az eddig fent lévõ sportcontact 1.6 meg lekerülne, és az meg jó lenne balatonkerülõnek/aszfalt- és görgõguminak a montira, amire meg úgyis kéne egy pár slick. és akkor már így a legolcsóbb, végülis a sportcontact bevált eddig, de városban már 2x csúszott ki alólam - nedves, vizes úttest...a contact mintája elég szimpi, ránézésre bírja is a vizet....

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Köszi.
Akkor kipróbálom. Kap még egy esélyt a külsõ.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tartós használatra is, vagy csak átmenetileg (mondjuk, amíg nem sikerül újat venni)?

Tartós használatra, 3e km-t mentem ilyen gumival. Arra érdemes figyelni, hogy ne legyenek éles részek a folton, ragasztó csak a folt és a gumi között legyen, a többit nem árt lecsiszolni.
Danténak is van valamilyen megoldása erre a problémára, egyszer már beírta ide.
Lehet kapni kifejezetten külsõre foltot, de egyesek szerint nagyon nyúlik (én még ezt nem próbáltam).

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Én egy belsõdarabot szoktam pillanatragasztóval ráragasztani belülrõl, eddig bevált.

Tartós használatra is, vagy csak átmenetileg (mondjuk, amíg nem sikerül újat venni)?

Trance