Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

decathlonban 5 db 12 grammos Barbieri patron 2100, 3 db 16 grammos 1600 forint.

Akkor öt annyi ... bocs ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts

Hátra tippelem, ott nagyobb a nyomás.

Mármint elõre:)

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Nagyobb, erõsebb gumit elõre vagy hátra érdemebb rakni, ha a kisebb erõ a cél? Hátra tippelem, ott nagyobb a nyomás.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Patronban a Barbieri a legolcsóbb és nem feltétlen a Decathlonban kell venni, a Melux listaára alacsonyabb.
Rengeteg cég gyárt ilyen pumpákat, nekem csak egy pár grammos, néhány 100 Ft-os TipTop szelep adapter van.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Kb. 2hét!! aztán lassan elpárolog az anyag.
!!!patron 1 kerékbe elég es kb 3.0 bar-ra fújja fel!!!
!!!Ha már használod akkor csak keztyûben tedd vagy tegyél valamit a patronra, mert különben lefagy a kezed:)!!!

Menetes 16g-s patront kapsz a Dechatlonba 1600.- Huf-ért 3db-t vagy 4db 12g-t kb ugyanennyiért.

És az illesztésre tényleg figyelj ...

Köszönöm a válaszokat.
Ha már a témánál vagyunk felmerûlt még néhány kérdésem aztán békén hagyok mindenkit igérem.:)
1,Az a 3.0bar függ a patron súlyától pld 16gr-os is vagy ez a standard 12gr-os?(magyarúl "A patron súlya összefüggésben van a patron nyomás értékével?":chin: )
-Gondolom hogy a még meg nem kezdett patron tovább pld hónapokig esetleg még egy évnél is tovább eltartható?
2,Az általam vásárolt Zéfal márkáju pumpához csak az említett cég által gyártott patronok használhatóak vagy mind kompatibilis egymással?
Mert látom hogy van több márka(sks,bbb) is aki gyárt ilyen pumpát illetve patront.
3,A Biker 2007-es katalógusban(az a nagy szûrke amit valamelyik BikeMag-hoz vólt mellékletként) ilyet olvastam errõl egy megjegyzésben,
Nyomás eleresztõ gomb,fújást követõen (vörös szin) mi vaaan?
Meg 7.0bar nyomásig.
Bocsi a rengeteg kérdésért de eddig túlsok információt nem találtam erõl a témáról,minden katalógusban ugyan azt a pársoros szöveget találom.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
decathlonban 5 db 12 grammos Barbieri patron 2100, 3 db 16 grammos 1600 forint.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
én pl. utáltam az Ignitort... viszont a tiger claw nagyon meggyõzõ..

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Kis Enduro Gumiteszt.
http://www.x-aces.co...27-0793dfd202b7

Teszteredmények :
http://www.x-aces.co...f8-05ed79be9724

Ezért lett ujra Ignitor ex 2,.35, ami már a pincébe is van és 590gr. Gördülésre jobb mint a NN, könyeb meg továm tart meg olcsób, csak a nedves terepet nem szereti meg randa :D

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Basszus az elsõ hibát ezekszerint rögtön elkövettem... mivelhogy kipróbáltam(tanulópénz).. :(
De ha már így alakúlt akkor meddig lehet így tárolni?
Vagy mostmár használjam ki belõle teljesen pld fujjak fel 2 gumit?
A válasz 2,pontjára én is gondoltam azért is vettem hozzá tartalékot a 3. pontra meg megpróbálok odafigyelni.

Kb. 2hét!! aztán lassan elpárolog az anyag.
!!!patron 1 kerékbe elég es kb 3.0 bar-ra fújja fel!!!
!!!Ha már használod akkor csak keztyûben tedd vagy tegyél valamit a patronra, mert különben lefagy a kezed:)!!!

Menetes 16g-s patront kapsz a Dechatlonba 1600.- Huf-ért 3db-t vagy 4db 12g-t kb ugyanennyiért.

És az illesztésre tényleg figyelj ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

azért az elég jól gördül kicsit túlzás :)

kb a legdurvább gördülési ellenállása van az általam eddig próbált gumik közül.

Köszönöm a segítséget :)

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

1,ne kiszúrva tárold a patront a pumpában - nem vagy versenyzõ kibirod azt a plusz 2 percet-
2, legyen nálad tartalék patron
3, qrvára figyelj hogy jól illeszd rá a szelepre

Basszus az elsõ hibát ezekszerint rögtön elkövettem... mivelhogy kipróbáltam(tanulópénz).. :(
De ha már így alakúlt akkor meddig lehet így tárolni?
Vagy mostmár használjam ki belõle teljesen pld fujjak fel 2 gumit?
A válasz 2,pontjára én is gondoltam azért is vettem hozzá tartalékot a 3. pontra meg megpróbálok odafigyelni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nem vagyok benne biztos hogy ez a cucc ebbe a topikba illik-e de gondoltam mivel valamilyen kapcsolatban van a gumival ide írom.Ha ide nem jó akkor utólag is bocsi.:wtf:

Amióta kitalálták ezt a Co2-es technikát én azóta szemeztem vele de ma rászántam magam és beválaltam egy Zéfal Airflash 403 névre halgató Co2-s pumpát 2700Ft-ért és rögtön vettem hozzá 2db-os 16gr-os patront is 3250Ft-ért.:)
Ha valakinek van otthon biker.hu 4.0 katalógusa abban is benne van meg a Google-n a Zéfal Co2 AirFlehs néven is rá lehet találni.

Valakinek esetleg van/volt valamilyen tapasztalata ezzel a mûszerrel kapcsolatban?:chin:
A válaszokat elõre is köszönöm.

1,ne kiszúrva tárold a patront a pumpában - nem vagy versenyzõ kibirod azt a plusz 2 percet-
2, legyen nálad tartalék patron
3, qrvára figyelj hogy jól illeszd rá a szelepre
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Nem vagyok benne biztos hogy ez a cucc ebbe a topikba illik-e de gondoltam mivel valamilyen kapcsolatban van a gumival ide írom.Ha ide nem jó akkor utólag is bocsi.:wtf:

Amióta kitalálták ezt a Co2-es technikát én azóta szemeztem vele de ma rászántam magam és beválaltam egy Zéfal Airflash 403 névre halgató Co2-s pumpát 2700Ft-ért és rögtön vettem hozzá 2db-os 16gr-os patront is 3250Ft-ért.:)
Ha valakinek van otthon biker.hu 4.0 katalógusa abban is benne van meg a Google-n a Zéfal Co2 AirFlehs néven is rá lehet találni.

Valakinek esetleg van/volt valamilyen tapasztalata ezzel a mûszerrel kapcsolatban?:chin:
A válaszokat elõre is köszönöm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

cserébe brutál mód tapad terepen ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts

Speed King után nekem úgy tûnt.
De az biztos, hogy elég ballonos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Ha már ballonos gumi akkor nézd meg a Speci Resolution-t is. Aszfalton is elég jól gördül, az ára is jó. Csak kicsit talán nehéz, ha a drótosat veszed.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,453 posts
Ha már ballonos gumi akkor nézd meg a Speci Resolution-t is. Aszfalton is elég jól gördül, az ára is jó. Csak kicsit talán nehéz, ha a drótosat veszed.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Ballonosból még a 2.0-ás Maxxis Larssen TT sem rossz. Elég könnyen gördül, jól mászik, nem drága.
Ha nagyon ballonosat akarsz, Hutchinson Barracudából a 2.1-est próbáld meg. Ahhoz képest, hogy 2.1-es, óriási. Sokkal nagyobb mint pl. a 2.2-es Mountain King.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy maradj a z-maxnál.

A sebesség mindent megold.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Üdv...valami alternatívát keresek, ami mûködik aszfalton(máv:rocketman, pályafelújítás....), és hegyen egyaránt, tudomtudom, ilyen nincs....olvastam már sokfelé és sokat...most tioga factory dh van hátul, ehelyett kellene valami, hasonlóan ballonos, continental speed king, survival, splash vagy vapor...explorert és ritchey Z maxot használtam eddig.....nem tudok dönteni, feleslegesen pedig nem szeretnék beleugrani....:confused:

Sccwalbe Smart Sam, Black Jack
Maxxis Ranchero
Maxxis Crossmark
Vredestein Black Phanter

Mondjuk ezek:)