Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tubeless gumis barátom úgy csinálja a felrakást, hogy az egyik oldalt beigazgatja abba a kis résbe a gumi peemét és benyomkodja, majd berak egy belsõt, azt felfújja kompresszorral nagy nyomásra, ekkor szépen bepattan a helyére a gumi egyik fele (félre nem érthetõ hang), majd leengedi a belsõt, kiveszi, belerakja a szmötyit, bekeni a másik felét mosogatószerrel, beigazgajta kézzel, majd felfújja addig, amíg ismét ki nem pattog a gumi a perembe, aztán utána állítja be a nyomást.

foltozni meg szerintem ugyanúgy lehet, mint a sima belsõket, mert elvileg az UST-s gumik belsejébe körbe egy butyl-csík van futtatva...vagy ez így a gyakorlatban nem mûködik?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

De akkor ha bemegy alá nem lesz gond :)

Köszi, próbálkozni fogok :)

off: üdv Trek, én is tizenhétkeri vagyok :)

Azt nem tudom hogy jó lessz-e én még nem próbáltam ezt a párosítást erre én is kiváncsi lennék,valószínü sokkal keményebbre tudod fújni de a többi számomra is talány.
Amúgy mi az oka hogy ilyen megoldáson töröd a fejed?

off:üdv te merre laksz a XVII.-ben?
én a Pesti út mellet.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
De akkor ha bemegy alá nem lesz gond :)

Köszi, próbálkozni fogok :)

off: üdv Trek, én is tizenhétkeri vagyok :)

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

üdv!

nagy kérdés:

Maxxis freeride 26x2.2.-2.5 belsõt ha fel akarok tenni Schwalbe big apple 2.0 alá nagy állatságot csinálok? Mi fog várhatóan történni?

köszi :)

Csak mielõtt berakod a belsõt tanácsolnám hogy elõtte fuj bele annyi levegõt hogy csak felvegye az alakját a gumi és úgy ragd be.Így nem fog meggyûrõdni se meg csavarodni.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

üdv!

nagy kérdés:

Maxxis freeride 26x2.2.-2.5 belsõt ha fel akarok tenni Schwalbe big apple 2.0 alá nagy állatságot csinálok? Mi fog várhatóan történni?

vagy sikerul begyomoszolni ala, vagy nem. ez a kilenc variacio van. probald meg

tubeless gumi beuzemeleserol, hasznalatarol kene valami info.

milyen gumi/felni?

vegyel bele valami lotyit. [stan`s, superjuice, ilyesmi] es a mosogatofolyadek sokat segit a felrakasnal. vagy a tomito lotyit is kenegetheted a gumiperemre.

a panaracer pedig csinal gumijavito szettet. a kicsi szurasos defektet a lotty magatol fogja javitani, ha tul nagy a szakadas, akkor jon elo a javitokeszlet.

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
tubeless gumi beuzemeleserol, hasznalatarol kene valami info.
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 hozzászólás
üdv!

nagy kérdés:

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 hozzászólás
A biker katalógusban 540Ft-os ajánlott fogy. áron hírdetik a panaracer MTB belsõt, sajna eddig nem találtam olyan boltot ahol ennyiért (vagy nagyságrendileg ennyiért) kínálták volna ezt a belsõt. Ha tudtok olyan Bp-i boltot ahol ilyen áron kínálják ezt a belsõt, légyszi írjátok meg!

(ennyiért kipróbálnám mit tud)

Köszi!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

akkor neked hoztuk :)

mellesleg egyszer velem beszéltél..:)

te nem tudtad vagy te majd megkérdezed? :D

jövõhéten vmikor majd ellépek arra. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Na egyre több pozitiv hozzászolás a vredestein rol :D csak el kellett kezdeni :D

Ne felejtsd! "Csak a táv és a lendület változik, az élmény marad."

www.szksc.hu

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Én olyan Vredestein-t használok, amit már nem gyártanak. Kiváló intermediate gumi - a hírhedt 2006-s Szilvás marcit azzal teljesítettem. Amire kitalálták, arra nagyon jó. Skill-es gumi, de kiszámíthatóan viselkedik, így hamar meg lehet szokni.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Nem tudom, mit gondoljak.
Május eleje óta van Doc Blue a belsõimben, ma a 2. defektet kaptam. Elõször a hátsó: kifolyt az összes lötty, de nem tömítette az alig 1 mm-es lyukat.
Ma az elsõ: forgatni kellett a kereket, hogy a lötty a lyukhoz találjon és lassú defektet értem el vele, bár most úgy néz ki, tömítette teljesen.
Maxxis Flyweightben vannak. Túl vékony ez a belsõ és nem tudja rendesen tömíteni vagy örüljek a 2,5 hónap alatt 2 defektnek?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

miért? van aki szidja is ?:)

sztem túl sokan nem próbálták a fórumról... Balu, Te, meg én...

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
miért? van aki szidja is ?:)

www.szksc.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
végre vki ,aki rajtam kívü is dicsõíti:D nekem a TigerClaw jön be;)

Justin

Justin

vendég

• fórumtag
  • 234 hozzászólás
Vredestein Black Panther 2.0 kevl!
1 honapja vettem kibaxxot jo gumi felfele ugy gurul mint 1 országuti szal nagyon lehet vele haladni , és mivel elég ballonos lefele is kellemes és rendesen betapad sárban is jó nem driftel ! viszont homok aprokavicsba kevés!
500g jo ballonos ára se tul vészes ! anyaga arrol meg nincs mit irni vredestein! :)
vredesteinbol veszek sárgummát is meg még 1 et xc tigger! x-factoron most akciosak !innentöl csak Vredestein:)

www.szksc.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

mennyi a zára?

amúgy ez a "nálunk" a probike? bazz a múlthéten hívtam fel a boltot, hogy elérhetõ-e és menniyért. válasz: majd megkérdezzük a nagykert. másnap megint telefonálok: "nemtudjuk" magamban: ha nekik nem fontos, akkor máshol is megvehetem. :( egyik-másik eladó elég nagy p@raszt abban "az üzlet"-ben. :D

akkor neked hoztuk :)

mellesleg egyszer velem beszéltél..:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Olyan belsõt ajánlottak amiben gyárilag valami sûrü folyadék van és az eltömít minden keletkezõ lyukat.

specialized airlock.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Ezt már régebben leírtam de a képek ott nem látszanak, most itt lesz.
Korábban hetente legalább kétszer volt defektem. Azután ilyen szalagot vettem.
Évek alatt inkább kikopik a belsõ mint defektet kapna.
Így néz ki közelrõl a szalag:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

Miután néhány év után végülis kilyukadt a belsõ, addigra ilyenre kopott:
Ott látszik a lyuk is az egyik "gödör" mélyén. A hintõpor rég bele égett a felületbe.
Feltöltött kép

A köpeny belsejében jó sok morzsalék keletkezett az évek folyamán:
Feltöltött kép

Azóta új bringám van nagyobb kerékkel vagyis nem tudom áttenni a régi szalagot.
Újat vettem volna de akkor nem volt.

Olyan belsõt ajánlottak amiben gyárilag valami sûrü folyadék van és az eltömít minden keletkezõ lyukat.
Az is nagyon sokáig használható, mondták a boltban, csak nagyobb a súlya.
Ennyi szerintem nem számít, hacsak nem versenyzel.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Sziasztok!
Használ valaki defekt gátló szalagot?
Érdemes ilyenbe beruházni? Tényleg véd a defektõl?