nem akarom védeni a contit, de én most koptatom a 3. szett "gagyi" exploreremet, eddig mindenhol el tudtam vele menni, ahol a csapatársak vagy mások a csoda-schwalbe gumijaikkal. a városi biciklire most vettem egy conti contactot, eddig tökéletesen szuperált (döngölt föld-/murvaúton is kipróbáltam, oda is bõven elég), illetve a sportcontactban is bennevan már vagy 1500 km biztosan, és még mindig semmi baja, egy kicsit kopott, és ennyi...igen, elismerem, hogy kicsit ügyeskedni kell a gumikkal, hogy ne legyen tojás/nyolcas bennük felrakásnál, meg hogy a contacton a reflexcsík két vége egy kicsit el van csúszva egymástól, de ezen kívül semmi bajuk, és árban most tartok ott, mintha vettem volna 1 szett márkás terepgumit, pl valami speci vagy NN- amit mindenki istenített, aztán közben itt az elmúlt hetekben többen is rácáfoltak, hogy bizony nem is olyan jó, és nem éri meg az árát-, meg egy pár jobbfajta slick gumit.
nekem így jobban megérte, és nem hiszem, hogy egy átlagos felhasználónak megér +5-6ezret az, hogy egy "rendes" gumit vesz, ami aztán nem is olyan jó, mint kiderül...persze aki versenyzõ, meg lejtõzik, az valószínûleg tudja, hogy a gagyi contik 35 km/hnál fogják meg adott kanyarban, a schwalbe meg még 37nél is tart...most õszintén, te éreznéd aszfalton meg azon a minimális terepen azt, hogy nem egy 8-10ezres csúcsjó gumival mész, hanem valami egyszerûbbel? nem hiszem...meg különben is, 1 pár conti áráért kapsz 1 darab schwalbe gumit, de pl. a contact valószínûleg 3-4ezret biztos el fog menni, jó kemény keverékbõl van. (még a gyártásnál visszamaradt kis gumicsík sem kopott le mindenhol 200 km alatt...)
viszont a maxxis wormdriveot nézd meg akkor, egyik barátom pont arra használ egy pár ilyet, amire te - fõleg aszfalton megy, de egy normafai/HHH-i tekerészést sem azért utasít vissza, mert nincs megfelelõ gumija. és olcsó is.