Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
azt hiszem Olee kolléga használ ilyet..( Hurricane)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
viszont a maxxis wormdriveot nézd meg akkor, egyik barátom pont arra használ egy pár ilyet, amire te - fõleg aszfalton megy, de egy normafai/HHH-i tekerészést sem azért utasít vissza, mert nincs megfelelõ gumija. és olcsó is.[/quote]

Az ilyen tipusú gumiknál mint a Maxxis Wormdrive vagy a Schwalbe Hurricane a gumi középsõ részén a futófelület nem kopikk le nagyon hamar?
Maxxis Wormdrive:
http://www.maxxis.co...ive ust~148.jpg
Schwalbe Hurricane:<-ezzel van valakinek tapasztalata?
http://www.hajtany.h...epek/pic777.jpg

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Eddig nekem is a másodosztályú conti contact jött be a legjobban városban. ÉS hát annak is rohadtul örültem, hogy 5000 helyett kaptam 1500-ért és 2200 másodosztályút, mert az elmúlt évben kaptak 7000 km-t, összesen 2 defektel, és nekem teljesen rendben van a dolog. (közben 2000 km alatt eldobtam 2 kevláos michelint és 2 tufót a másik keróval mert szanaszét szabdalták az üvegek)

És még valami, mikor megvettem teljesen tisztában voltam vele, hogy másodosztályú, vehettem volna elsõ osztályút is, már ha lett volna kedvem szettenként 10000 rugót kiadni a gumikért és azért az érzésért, hogy most akkor olyan vagyok mint a "nagyok".

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

nem akarom védeni a contit, de én most koptatom a 3. szett "gagyi" exploreremet, eddig mindenhol el tudtam vele menni, ahol a csapatársak vagy mások a csoda-schwalbe gumijaikkal. a városi biciklire most vettem egy conti contactot, eddig tökéletesen szuperált (döngölt föld-/murvaúton is kipróbáltam, oda is bõven elég), illetve a sportcontactban is bennevan már vagy 1500 km biztosan, és még mindig semmi baja, egy kicsit kopott, és ennyi...igen, elismerem, hogy kicsit ügyeskedni kell a gumikkal, hogy ne legyen tojás/nyolcas bennük felrakásnál, meg hogy a contacton a reflexcsík két vége egy kicsit el van csúszva egymástól, de ezen kívül semmi bajuk, és árban most tartok ott, mintha vettem volna 1 szett márkás terepgumit, pl valami speci vagy NN- amit mindenki istenített, aztán közben itt az elmúlt hetekben többen is rácáfoltak, hogy bizony nem is olyan jó, és nem éri meg az árát-, meg egy pár jobbfajta slick gumit.

nekem így jobban megérte, és nem hiszem, hogy egy átlagos felhasználónak megér +5-6ezret az, hogy egy "rendes" gumit vesz, ami aztán nem is olyan jó, mint kiderül...persze aki versenyzõ, meg lejtõzik, az valószínûleg tudja, hogy a gagyi contik 35 km/hnál fogják meg adott kanyarban, a schwalbe meg még 37nél is tart...most õszintén, te éreznéd aszfalton meg azon a minimális terepen azt, hogy nem egy 8-10ezres csúcsjó gumival mész, hanem valami egyszerûbbel? nem hiszem...meg különben is, 1 pár conti áráért kapsz 1 darab schwalbe gumit, de pl. a contact valószínûleg 3-4ezret biztos el fog menni, jó kemény keverékbõl van. (még a gyártásnál visszamaradt kis gumicsík sem kopott le mindenhol 200 km alatt...)

Teljesen egyetértek DaveRider-ral,az én nem régiben még 3500Ft-ért vásárolt Indonéziai gyártásu Conti MK 2.2-seim is kiválóan teljesítenek.Én annak idején csak úgy próba képpen vettem a Contikat de nem bántam meg,igaz csak kb 800km van bennük de még alig látszik valami kopás pedig elég vegyesen használom úgy aszfalton mint terepen is.
Az meg hogy a boltok többségében inkább az olcsóbik gumikat árulják?sajnos ebbe a társadalmi rétegben még mindig többen vannak mint a felsõbbe.
Én pld örülök neki hogy nem muszáj 7-8000-ret kiadnom egy a tehetõsebbek szerint überkirály gumira hanem ebbõl tudok venni 2db alap kategóriásat és a gumi vásárlás nálam levan tudva 1-2 évre az én felhasználási szokásaimhoz viszonyitva.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts
ez azért gáz, mert teljesen lejáratja a márkát. ha "én lennék a continental" tuti nenm engedném.

kinek a pap, kinek a paplan. :) érzem, jó lesz. :D

annak meg az az oka hogy a tisztelt forgalmazó telefosta az országot a 2 osztályú 3000 ft - os conti gumikkal, ezért kb senki nem szeret teljes áru fajtát polcon tartani, mert amúgy kicsit nehéz eladni.

én is megnéztem közelrõl de fel nem raknám a bringámra..elõre ritka a mintázata hátra sok....:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nem akarom védeni a contit, de én most koptatom a 3. szett "gagyi" exploreremet, eddig mindenhol el tudtam vele menni, ahol a csapatársak vagy mások a csoda-schwalbe gumijaikkal. a városi biciklire most vettem egy conti contactot, eddig tökéletesen szuperált (döngölt föld-/murvaúton is kipróbáltam, oda is bõven elég), illetve a sportcontactban is bennevan már vagy 1500 km biztosan, és még mindig semmi baja, egy kicsit kopott, és ennyi...igen, elismerem, hogy kicsit ügyeskedni kell a gumikkal, hogy ne legyen tojás/nyolcas bennük felrakásnál, meg hogy a contacton a reflexcsík két vége egy kicsit el van csúszva egymástól, de ezen kívül semmi bajuk, és árban most tartok ott, mintha vettem volna 1 szett márkás terepgumit, pl valami speci vagy NN- amit mindenki istenített, aztán közben itt az elmúlt hetekben többen is rácáfoltak, hogy bizony nem is olyan jó, és nem éri meg az árát-, meg egy pár jobbfajta slick gumit.

nekem így jobban megérte, és nem hiszem, hogy egy átlagos felhasználónak megér +5-6ezret az, hogy egy "rendes" gumit vesz, ami aztán nem is olyan jó, mint kiderül...persze aki versenyzõ, meg lejtõzik, az valószínûleg tudja, hogy a gagyi contik 35 km/hnál fogják meg adott kanyarban, a schwalbe meg még 37nél is tart...most õszintén, te éreznéd aszfalton meg azon a minimális terepen azt, hogy nem egy 8-10ezres csúcsjó gumival mész, hanem valami egyszerûbbel? nem hiszem...meg különben is, 1 pár conti áráért kapsz 1 darab schwalbe gumit, de pl. a contact valószínûleg 3-4ezret biztos el fog menni, jó kemény keverékbõl van. (még a gyártásnál visszamaradt kis gumicsík sem kopott le mindenhol 200 km alatt...)

viszont a maxxis wormdriveot nézd meg akkor, egyik barátom pont arra használ egy pár ilyet, amire te - fõleg aszfalton megy, de egy normafai/HHH-i tekerészést sem azért utasít vissza, mert nincs megfelelõ gumija. és olcsó is.

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

zylin: szerintem a conti country ride jó lenne neked, 1.75ös, pont arra való, amire neked kell, bár terepen néhol csirke lehet. vagy még talán a traffic, 1.9-es, ez terepen jobb lehet.

esetleg schwalbe marathon, maxxis wormdrive, schwalbe hurricane.

A schwalbe hurricane-ról nem sok jót olvastam. Kanyarban állítólag gyenge.
A schwalbe marathon jónak tûnik de az már más árkategória.
A conti gumikról meg nem sok jót lehet hallani mostanában a lenetebb is említett okok miatt...

A szélességgel meddig érdemes lemenni?
Mert gondolom a nagyon széles gumikat nem aszfaltra találták ki de mivel nem kizárólag ott használnám nagyon keskenyet se akarnék.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
zylin: szerintem a conti country ride jó lenne neked, 1.75ös, pont arra való, amire neked kell, bár terepen néhol csirke lehet. vagy még talán a traffic, 1.9-es, ez terepen jobb lehet.

esetleg schwalbe marathon, maxxis wormdrive, schwalbe hurricane.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

ma vettem egy ilyet. ezzel kimerítettem a bolt készletét. :D
eddig tetszik, bár még nem gurultam vele. :)

Feltöltött kép

annak meg az az oka hogy a tisztelt forgalmazó telefosta az országot a 2 osztályú 3000 ft - os conti gumikkal, ezért kb senki nem szeret teljes áru fajtát polcon tartani, mert amúgy kicsit nehéz eladni.

én is megnéztem közelrõl de fel nem raknám a bringámra..elõre ritka a mintázata hátra sok....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Bringánál is vhogy. így van ami aszfalton jó az terepen f*s meg fordítva is igaz,komprumisszumokat kell kötni annak függvényében hol használod többet a bike-ot.

Alapvetõen aszfalt. Csak teljesen slicket meg azért nem akarok mert ha be mennék egy kicsit erdõbe vagy netán a hegyek (persze csak ligthosan nem hegyetmászni stb:)) akkor azért mégse kelljen már egybõl nekiállni és gumit cserélni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Az 1.3 alatt mit kell érteni? Az melyik paraméterét mutatja a köpenynek?

26*1,3" gumi szélességre utal, collban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts
ma vettem egy ilyet. ezzel kimerítettem a bolt készletét. :D
eddig tetszik, bár még nem gurultam vele. :)

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Bringánál is vhogy. így van ami aszfalton jó az terepen f*s meg fordítva is igaz,komprumisszumokat kell kötni annak függvényében hol használod többet a bike-ot.
www.sintesibikes.com

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

ha néha terep is akkor inkább wtb alterranoszaurusz...ez a landkrúzer terepen nem lesz jó...persze ha a terep sík földút némi nyomvájuval meg gedrekkel oda jó az 1,3-as szlik is

Az 1.3 alatt mit kell érteni? Az melyik paraméterét mutatja a köpenynek?
Más ötlet esetleg arrra esetre ha ilyen wtb-t nem kapnék?

Meg néztem a wtb oldalán, hogy amit ajánlottál az ilyen "hybrid" kategóriába fut. Gondolom ezzel arra utal a wtb, hogy sok mindenre jó ez a küsõ.
De jók ezek az ilyen mindenes gumik?
Csak azért kérdezem mert pl autóra is vannak ilyen mindenes négyévszakos gumik amik még a jobb márkákból is (GoodYear,Michelin) egy rakás sz*rok.
Igazából se télen se nyáron nem jók.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vettem 1.5-ös slicket
Kenda Kwest

1500ft volt...száraz aszfalton nagyon jó, durván lehet dönteni kanyarba...

viszont ha vizes a cumó akkor magas a fosós faktor

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

WTB NanoRaptor 2.1 helyett tudnátok ajánlani vmi gumit?
Fõleg aszfaltra kellene illetve enyhe terepre.
Ez pl.: jó lenne ilyen célra?:
http://www.schwalbetires.com/node/1335

ha néha terep is akkor inkább wtb alterranoszaurusz...ez a landkrúzer terepen nem lesz jó...persze ha a terep sík földút némi nyomvájuval meg gedrekkel oda jó az 1,3-as szlik is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
WTB NanoRaptor 2.1 helyett tudnátok ajánlani vmi gumit?
Fõleg aszfaltra kellene illetve enyhe terepre.
Ez pl.: jó lenne ilyen célra?:
http://www.schwalbetires.com/node/1335

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

azért kéne így mennie, mert van két jó (drága) belsõm és rájöttem, hogy 2.35ös helyett nekem 2.0ás gumi feküdne jobban a tandemen :D viszont ha már megvettem feltenném :D

off: T. Adri osztálytársa voltam :D

Szerintem nem lessz gond vele,fújd fel a szokott keménységre ahogy érzed vagy amennyire általában szoktad használni,de mivel ahogy látom tandemen használnád egy kicsit keményebre is fujhatod,illetve annyira amilyen nyomás érték a 2.0-ás kûlsõn felvan tüntetve.:chin:

off:ezt az emberkét nem ismerem,nem itt jártam suliba.:)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

golax

golax

vendég

• fórumtag
  • 54 posts
azért kéne így mennie, mert van két jó (drága) belsõm és rájöttem, hogy 2.35ös helyett nekem 2.0ás gumi feküdne jobban a tandemen :D viszont ha már megvettem feltenném :D

off: T. Adri osztálytársa voltam :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

tubeless gumis barátom úgy csinálja a felrakást, hogy az egyik oldalt beigazgatja abba a kis résbe a gumi peemét és benyomkodja, majd berak egy belsõt, azt felfújja kompresszorral nagy nyomásra, ekkor szépen bepattan a helyére a gumi egyik fele (félre nem érthetõ hang), majd leengedi a belsõt, kiveszi, belerakja a szmötyit, bekeni a másik felét mosogatószerrel, beigazgajta kézzel, majd felfújja addig, amíg ismét ki nem pattog a gumi a perembe, aztán utána állítja be a nyomást.

foltozni meg szerintem ugyanúgy lehet, mint a sima belsõket, mert elvileg az UST-s gumik belsejébe körbe egy butyl-csík van futtatva...vagy ez így a gyakorlatban nem mûködik?

teljesen felesleges a belsõvel szarozni...középsõ horonyba beigazgat mindkét peremet, felfúj jó nagy nyomásra visszaereszt üzemire és kész...ha fuul biztosra alar menni az ember akkor egy kis joe bácsi-s szmötyit bele oszt annyi.