Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Demon

Demon

törzsvendég

• fórumtag
  • 314 posts
Hali!
High roller és holy rollerrõl valaki tud tömegadatot mondani?
Taposd a pedált és hallgass metált
eladó cuccok

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Viszont a Pana SpeedBlaster nem lehet rossz Aramid-osban jó súlyban van...persze, nem hozza a Biker. Azt mondták nem lenne rá igény...

Haverom is keresett olyat,meg a boltokban is alig van Panaracer gumi,Maxxis-al vannak telenyomva.
www.sintesibikes.com

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

smokedart:

egy dart van itthon épp' közel 800g,jó magas oldalfallal
de télleg jó gumi

Sztem az a régebbi. Bár az enyém is ilyen, de valahol láttam mért adatokat a neten, ami megfelelt ennek az 560/660-nak. Gondolom, volt benne anyag bõven, és aztán fogták fogyókúrára, mert azzal a párossal, amit én/barátnõm használtunk, mûvészet volt defektet kapni.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Viszont a Pana SpeedBlaster nem lehet rossz Aramid-osban jó súlyban van...persze, nem hozza a Biker. Azt mondták nem lenne rá igény...

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Álom:
26x2,2 Smoke/Dart EVO UST Triple Compound :)

:DIgen sajnos a Panaracer ilyan irányba nem igen fejleszt :(

Amúgy én még a Conti Mountain King-et ajánlanám ha tudsz szerezni olcsón,igaz kicsit nehezen gurul,de terepen zsírkirály.
www.sintesibikes.com

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Valahogy én is így emlékeztem. :(

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
smokedart:

egy dart van itthon épp' közel 800g,jó magas oldalfallal
de télleg jó gumi

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
Álom:
26x2,2 Smoke/Dart EVO UST Triple Compound :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
A Smoke / Dart csak 560 / 660 g??? Azt hittem jóval nehezebbek...

X

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Mi a jobb, ha brutálisan tapad és gyorsan kopik, vagy ha nem tapad annyira és gyors? Vagy Tudtok olyan gumit emberi áron ami esetleg gyors is és tapad is jól?

Tioga Extreme XC 2,1 1800 Ft

Panaracer Smoke/Dart 2200 Ft

Continental Speed King 1900 Ft (ebike árak)

Sztem ha emberi áron vennél gumit, akkor ilyesmiket érdemes keresni. A gumiválasztás eléggé nagy kompromisszumhalmaz, de ezekért a külsõkért nem kell 20 ezreket lecsengetni, és eléggé beváltak, nagyot nem kell csalódhatsz bennük. A Tiogára írja az ebike, h tökéletes ár/érték arány, de sztem nem hiába a Panaracer mintáit mondják klasszikusnak, az a páros elég jó választás ennyiért. Elég jó tömeg (~560/660 Gr), ballonosság, jól másznak, jól tartanak, és olcsók.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem próbálj be egy olyan gumit, amit a nagytöbbség szeret (schwalbe racing ralph / nobby nic) és utána lesz támpont merre induljunk el a késõbbiekben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Érdemes gyorsabb gumit venned, hátra mindenképpen. A maxxis gumik elég gyorsan kopnak, esetleg a crossmark lehet jó ha ragaszkodsz a márkához. A ranchero egyébként nem tartozik a kifejezetten jól tapadó gumik közé, inkább egy túragumi.

A sebesség mindent megold.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Igyekszem nem sokat menni aszfalton, de néha mikor a városi gép rossz, akkor ezzel kell. Csakhát Pesten lakom és a hegyekig aszfalton kell menni. Farolgatni nem szoktam, amikor lecseréltem a féket tárcsára kicsit nehéz volt megszokni, akkor néha elõ fordult csúszkálás. Én nagyon szeretem ezt a gumit csak lassú és gyorsan kopik. Megéri inkább olyat ami sûrûbb? Mert az ugye nem is tapad annyira és gyorsabb...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudom nálad mi számít annak... De valószinûleg igen.... Ez az elsõ évem amikor versenyzem... Mit ajánlasz?

Azért kérdeztem, mert általában, aki már néhány éve versenyzik tudja, hogy milyen gumitípust szeret.
Nagyon egyén és terepfüggõ, hogy ki milyen gumival megy.
Sokat mész aszfalton? Milyen terepen szoktál bringázni? Szoktál faralgatni? Gyors és jól tapadó gumi sajnos nincs.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
És hova, mit ajánlasz? rendelkezem jelenleg egy Maxxis Ranchero elöl hátul, hátsó kopott elsõ ok. Jó ez vagy inkább más kéne? És a forgásiránnyal hogyan is lehet pontosan játszani?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts

Mi a jobb, ha brutálisan tapad és gyorsan kopik, vagy ha nem tapad annyira és gyors? Vagy Tudtok olyan gumit emberi áron ami esetleg gyors is és tapad is jól?

elöl tapadjon, ott nem kopik annyira ---> drágább, puhább és agresszívabb gumit lehet/érdemes venni
hátul guruljon gyorsan és lehetõleg tapadjon vagy inkább kapaszkodjon is (fõleg mászáskor) -- -> jó az olcsóbb/keményebb, mivel hamarabb kopik

lehet elöl-hátul ugyanaz, ilyenkor érdemes a forgásiránnyal játszani.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Nem tudom nálad mi számít annak... De valószinûleg igen.... Ez az elsõ évem amikor versenyzem... Mit ajánlasz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kezdõ vagy, igaz?

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante: mennyit tekersz egy évben? (no flame, csak kíváncsi vagyok)

Változó, idén 10K körül vagyok eddig, talán valamivel alatta.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)