Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Sziasztok!

Segítsetek rajtam :) Keresek valami jobb fajta, de mégis olcsó gumit :) (meglepõ, mi? :)

Álltalában aszfaltra kell, de terepre is mennék vele..

jelenleg 26*1.9 Ritchey ExcaVader van rajta.. Ezzel a bajom csak a nyifogása, meg hogy elfogyott a felülete :)

nem árt, ha Pestországban relatíve könnyen be is lehet szerezni :)

köszi szépen!

Én már jó ideje Ritchey Speed Max Beta Comp 2.0-át használok a montimon. Betonon, murván egyaránt bejön, könnyen gördül. Kanyarban van neki mivel kapaszkodnia.
A Gázlót is jól bírta. Szerintem egy szerencsés kompromisszumos gumi. Ricsi bá egyébiránt kifejezetten maratonra ajánlja, ha jól emlékszem.

Már nem tudom, hogy mennyiért vettem, de valamelyik hazai e-kereskedésbõl származik. Ja, és ez az elsõ gumim, amire azt mondom, hogy ugyanilyent veszek majd, ha elkopott.

Közben megtaláltam: http://www.bikemarke...keszlet&tid=562

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts

Sziasztok!

Segítsetek rajtam :) Keresek valami jobb fajta, de mégis olcsó gumit :) (meglepõ, mi? :)

jelenleg 26*1.9 Ritchey ExcaVader van rajta.. Ezzel a bajom csak a nyifogása, meg hogy elfogyott a felülete :)

köszi szépen!

Valami semi-slicket nézz Maxxis Wormdrive, Schwalbe Hurricane, Conti Traffic stb...
Ja meg olvass vissza a topikba mert ezt már sokszor körbejártuk:)

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Cross kerekparra melyik a legvekonyabb gumi amit fellehet rakni? Esetleg tudna vki ajanlani olyat amelyik viszonylag konnyu es elvan latva defektvedelmmel? Koszonom elore is.

Premium

Premium

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

köszi szépen!

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Nekem a fehér Conti Race king tetszik,azt hátha lehet majd kapni külön.
www.sintesibikes.com

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Koszonom a valaszokat.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Könnyû gumiban is lehet jó defektvédelem.

Az az elõnye, hogy könnyebb lesz valamivel a kereked, ezáltal könnyebben fog gyorsulni, jobban megy, mert nem lesz nehéz a sebességet tartani azért, hogy nehéz a kereked.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Kisebb súlyt kell megpörgetned. Ez nem elég? :) Egyébként meg valamit valamiért...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Elnezest a hulye kerdesert de mennyivel jobb ha a gumi 250g nem pedig 500g? Altalaba a nehezebb gumik jol elvannak latva mindenfele defektvedelemmel.Es mi az elonyei a konnyu guminak?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fõleg OEM, lsd CUBE számára szállított gumik - nem igazán beszerezhetõek, max bringa bontásból.
pedig a szándék megvan bennünk;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ezeket általában külön, a megrendelõ kérésére gyártják. Tavaly is volt már.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A eurobike-ról származó jónéhány képen látható schwalbe gumik fehér csíkkal a szélükön. Ilyet lehet is majd kapni, vagy csak ott díszlik 1-2, mert jól néz ki? Konkrétan be kell ruháznom két külsõbe és ha már veszek, akkor menjen is a bicajhoz :) Rocket Rob v. Noby Nic.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Na most akkor mondjam? Én megmondtam? ;):D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
Na, a németek már ezt is letesztelték:
Bike 09/2008

Gördülési ellenállás a guminyomáshoz képes különbözõ talajon:

Füves terep:
1,5 bar: 111,65 Watt
2,0 bar: 116,60 Watt
3,0 bar: 123,39 Watt
4,0 bar: 129,53 Watt

Köves, zúzalékos:
1,5 bar: 41,84 Watt
2,0 bar: 41,48 Watt
3,0 bar: 44,11 Watt
4,0 bar: 46,17 Watt

Aszfalt:
1,5 bar: 21,73 Watt
2,0 bar: 18,54 Watt
3,0 bar: 17,4 Watt
4,0 bar: 16,26 Watt

Így magyarázzák:
Terepen az alacsonyabb nyomás jobb haladást/gördülési ellenállást eredményez.
A nem kell minden egyes kõre, gyökérre felküzdened magad, az alacsonyabb guminyomásnál a gumi felveszi a talaj egyenetlenségeit, mintha simább talajon haladnál, így spórolva hajtás energiát.
Aszfalton viszont egyértelmû, a több a jobb.

Ezt sikerült megtapasztalnom a Mátramaratonon. A hátsó leeresztett, 3 bár helyett a középtáv több mint felét kb. 1-1,5 bar-al nyomtam végig. A ballonos gumi bírta, na meg persze 2,25 UST. Kanyarban viszont ez már kevés, nyúlós.

He-he, mint valami tudományos bizonyíték, véletlenül kép is készült a kövön áthaladásról.:)
Lásd kép: http://img2.tar.hu/f.../36155924.jpg#3 hátsó kerék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
senki nem vitatta hogy alacsonyabb nyomáson nagyobb a gördülési ellenállás, nem is volt kérdés

döntsd el melyik fontosabb

én inkább megyek 2-vel lasabban de jó tapadó gumival, mint kicsit gyorsabban egyfolytában elpattogó és akadó kerékkel
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Viszont jól fel lehet ütni 2 baron...
A 2.2-es MK-t 2.4-en használom elöl, és amikor 3-ra felfújtam Mátra miatt, érezhetõen gyorsabb volt terepen.
Más kérdés, hogy leszakadt a csuklóm.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de mivel nincs akkora nyomás a gumiban, így nem a futóélen fut, hanem benyomódik annyira, hogy nagyobb felület érintkezik a talajjal.

lapos gumi vs felfújt azonos guminál egyértelmûen a felfújt gumi gurul jobban.

az hogy ettõl hogy válik abszolválhatóvá a pálya, az már egy sokadik kérdés, de a puha gumit nehezebb tekerni.
és hogy ettõl melyiknek lesz jobb a tapadása, azt is tudjuk, de valamit valamiért!

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Vegyünk 2 esetet: 1.:5 baron használt 2.1-es gumi 2.: 2 baron használt 2.1-es gumi.
Terep: köves, gyökeres, vízmosások is vannak.

Amíg az 5 baron használt cuccossal fennakadsz a gyökereken, "pattogsz" a köveken, addig a másik gumi "bemozdul" annyit, hogy sokkal kevésbé akadsz meg az akadályokban. Ergo ugyanakkora erõvel gyorsabb vagy.

Össztelós bringa is így mûxik...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob!
Ez csak akkor igaz ha _teljesen_ sík, gödröktõl, buckáktól mentes terepen megy az ember. Montival ez ritkán fordul elõ.

szerintem nem igaz. mire alapozod?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Rob!
Ez csak akkor igaz ha _teljesen_ sík, gödröktõl, buckáktól mentes terepen megy az ember. Montival ez ritkán fordul elõ.