Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.020 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Idén volt, de látod, azt már el is felejtettem, pedig kiderült, h tök mindegy milyen gumival megyünk :)
Silento jó volt, nem tömõdött el:p

Az nem...:)
Állati jó, retro csapatás volt.
Ha már: fent hagytam elöl az XC AT-t holnapra, csak a hátra tettem Dry2-t.
Te mivel jössz, Kingekkel?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Idén volt, de látod, azt már el is felejtettem, pedig kiderült, h tök mindegy milyen gumival megyünk :)
Silento jó volt, nem tömõdött el:p

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.020 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Köszi Rabit. Anno Speedblasterrel jött ki pár Author (lehet ez azóta is így van) akkor tetszett meg. Nem nagyon találtam viszont róla véleményt. 50 kilós hölgyeménynek lenne egyébiránt maratonozós (és aszfaltos) felhasználásra. Ami gyárilag van a Sintesi-n az valami kegyetlen sárgumi, aszfalton képtelenség haladni vele. Lehet Õ is beérné 1,75-össel. Van itthon szélesebb egyébként?

MI volt ez a tavaszi móka?

Hogy értve idejétmúlt a dart-smoke? vannak hasonló árban-súlyban jobban teljesítõ külsõk?

A Biker honlap szerint van 1,95-ös. 1800-ért (drótos persze).
Valami amcsi tesztet néztem tavaly róla, ott a Cinderrel párosították: elöl ez, hátra a Speedblaster -, persze a drága, nálunk nem forgalmazott verziókat.
Ezek a gumik minimum egy generációval modernebbek, mint a dart/smoke, azoknak azért voltak határai, bár igaz, sokan használták õket nagy elégedettséggel közel 20 éve: nagy gördülési ellenállás, a hátsóval nem nagyon lehet kanyarodni, az elsõ meg nem fékezhetõ, nem lévén keresztirányú mintája.

Mondjuk egy sima fekete Explorerre nem gondoltál? Nem lenne sokkal drágább, hajtogatós, így könnyebb is.
Lánynak ez fontosabb szempont, szerintem.

Assasinbug:
Lehet, hogy február volt, de még a hó elõtt. A KFKI mögötti mókára utaltam....:) Vagy az mikor volt, õsszel?

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

milyen tavasz?:)
Egy havas, lagyakos, vizes pilisezés volt aszfalton, ahol Õ speedblasterrel én silentoval próbálkoztunk, sztem az még február volt :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Köszi Rabit. Anno Speedblasterrel jött ki pár Author (lehet ez azóta is így van) akkor tetszett meg. Nem nagyon találtam viszont róla véleményt. 50 kilós hölgyeménynek lenne egyébiránt maratonozós (és aszfaltos) felhasználásra. Ami gyárilag van a Sintesi-n az valami kegyetlen sárgumi, aszfalton képtelenség haladni vele. Lehet Õ is beérné 1,75-össel. Van itthon szélesebb egyébként?

Hogy értve idejétmúlt a dart-smoke? vannak hasonló árban-súlyban jobban teljesítõ külsõk?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.020 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Hát silentot nem vinném komoly terepre:)
Aszfalton jó, meg erdei dózeren, oszt vége. RK nem lehet rossz ilyen célra, de meg kell nézni vétel elõtt alaposan.

Hihi, milyen szépen "vizsgálgattuk" tavasszal a Silento és a Speedblaster különbözõségét...:)

Xian, a Speedblastert én nagyon megszerettem, két éve ezzel járok télen (1,75": beton/latyak/kis sár)

2,1-est ha találsz, szerintem igen jó lehet, a Smoke / Dart kissé idejétmúlt lenne.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Hát silentot nem vinném komoly terepre:)
Aszfalton jó, meg erdei dózeren, oszt vége. RK nem lehet rossz ilyen célra, de meg kell nézni vétel elõtt alaposan.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hoppá.

Akkor továbbra is várom az ötleteket (jó terepgumma, mely aszfalton is jól gördül). Pana Speedblaster milyen lehet? Régóta bizgatja a fantáziámat. Kár hogy ideheza csak draut-os van. :( Smoke+Dart? Silento2 milyen lehet terepen..?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Conti Race King ?
Ennyit szerintem megér.

Én 2700-ért vettem boltban,de viszem vissza,mert kva nagy 8-as van benne.Igaza volt a haveroknak,akik azt mondták,hogy valami selejt szériával van elárasztva az ország,ezekkel a nagyon olcsó Conti Race King és Speed King kevláros gumikkal.
Szóval,szerintem ennyit sem ér meg...

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Sziasztok.. érdekelne van e valakinek tapasztalata a schwalbe smart sam kevláros gumiról 60/40 ben használnám aszfalton és terepen (Most 5 ezer / db tudnék hozájutni 9900 helyett)

Érdemes visszakeresni a keresõvel. Például:

Írok egy kicsit a smart sam -rõl. Nagyrészt versenyeken és teljesítmény túrákon használom hátul, 1100km-t mentem vele eddig. Kis gördülési ellenállása van, közepes a kanyarokban, közepesen fékezhetõ, közepesen mászik, gyorsan kopik (kb. 0,1mm-t 100km-en). Versenyzésre nem az igazi, mert vannak nála könnyebb és jobb gumik. Túrázóknak viszont egész jó választás lehet.

Ezt azzal tudom kiegészíteni, hogy én a snakeskin-es 2.1-es ust-s verziót használom. Ez még igazi ust, szóval a súly brutális (~700), találtam már benne félig beletört tüskét, ami nem bírta átvinni.
A nagyon apró murva szemek a központi mintába beleragadhatnak.

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás

crossmark, mountain king 2,2 bõven jó. utóbbiért bringa butikba menj, ha bp-i vagy környéki vagy. crossmark probikeban van még. elõbbi van nekem 2,4esben, utóbbi is volt, az kicsit sunyibb, hirtelen csúszik meg, mountain king elõbb sodródik, nem száll el olyan könnyen.
felnire rá fog menni, contik kicsit keskenyebbek, szóval 2,2essel nem lesz gondod, de annál szélesebbet ne rakj fel.

Probikeban már csak 1 db crossmark van, tegnap voltam. Szóval az kiesett. Felhívtam vagy 20 boltot és sehol nincs.. Ignitorjuk volt, gondoltam akkor legyen az. Amire még gondoltam az esetleg a CST Caballero 2.2 lenne Bringa Butikban. De még mindig döntésképtelen vagyok.. :D Aztán lehet vmi olyan lesz ami jobban kedveli aszfaltot is.. Mivel nem sûrûn veszek gumit, szeretnék vmi olyat ami tuti jó lesz.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Én úgy használom a bicajt, hogy 60% aszfalt, 40% terep. Inkább legyek picivel lasabb, minthogy terepen essek-kelljek.

Amúgy szerintetek fogom érezni a különbséget az 1.95 és a 2.1 közt? Vagy vegyek inkább vmi 2.2-2.3-as megoldást? Egyáltalán rámenne az a Mach210 felnimre?

crossmark, mountain king 2,2 bõven jó. utóbbiért bringa butikba menj, ha bp-i vagy környéki vagy. crossmark probikeban van még. elõbbi van nekem 2,4esben, utóbbi is volt, az kicsit sunyibb, hirtelen csúszik meg, mountain king elõbb sodródik, nem száll el olyan könnyen.
felnire rá fog menni, contik kicsit keskenyebbek, szóval 2,2essel nem lesz gondod, de annál szélesebbet ne rakj fel.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Sziasztok.. érdekelne van e valakinek tapasztalata a schwalbe smart sam kevláros gumiról 60/40 ben használnám aszfalton és terepen (Most 5 ezer / db tudnék hozájutni 9900 helyett)

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Webshopban nemszeretek vásárolni.. ez az én hülyeségem. :P

Amire 10-bõl 8 ember aztmondja, hogy attól defektet kap, hogy rászáll egy légy akkor azt én is fenntartásokkal fogadom. Ettõl függetlenül lehet bejönne.
Holnap ránézek ezekre a Contikra. RK, MK, SK. Meglátjuk.

Én úgy használom a bicajt, hogy 60% aszfalt, 40% terep. Inkább legyek picivel lasabb, minthogy terepen essek-kelljek.

Amúgy szerintetek fogom érezni a különbséget az 1.95 és a 2.1 közt? Vagy vegyek inkább vmi 2.2-2.3-as megoldást? Egyáltalán rámenne az a Mach210 felnimre?

Dehogynem... http://ebike.hu/term...coll-mtb/10320/
Egyébként meg attól, hogy valamit szidnak, nem biztos, hogy Neked nem jön be...

Race King-et is ajánlanám.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

egyszerûen nem lehet kapni sehol..

Dehogynem... http://ebike.hu/term...coll-mtb/10320/
Egyébként meg attól, hogy valamit szidnak, nem biztos, hogy Neked nem jön be...

Race King-et is ajánlanám.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Szia Kubuc!

Continental contact-ot ajánlanám, a mérethez nem tudok mit mondani, én montin nevelkedtem, nekem a 32-es is nagyon vékony:) Ha gyerekkel mész lehet nem árt a ballonosabb gumi, létezik belõle 47-es is.

Negative

Negative

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!
Én eddig egy Maxxis Ignitor 1.95-ös gumival toltam, gyárilag volt a bicajon, de igényem lett egy szélesebbre. Amúgy ezzel semmi problémám nem volt, szerettem. Aszfalton okés, terepen már keskeny nekem. Úgy gondoltam szintén ugyan ilyet teszek fel csak 2.1-est. Remélem ez ballonosabb lesz jóval és szélesebb is. Élõben még nemláttam ebbõl 2.1-est, de fotókon jónak tûnik.
Nektek mi a véleményetek? Amúgy Maxxis CrossMarkot akartam, de egyszerûen nem lehet kapni sehol.. Ha nem javalljátok az Ignitort akkor hasonló kategóriából mit ajánlotok? (Conti SpeedKing kilõve. Szidják nagyon.)
Elõre is köszi

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
A bringa egy merida 2009 speeder T1-es, amin egy 622/700 méretû [FONT="]CXP22N BLK/NC kerék van. A gyári gumi 32-es szélességû kenda kwick trax nem az én stílusom, mert középen nincs összefüggõ sima felület és ez növeli az ellenállást. (Outihoz szoktam ugyanis) Földútra nem megyek és csak száraz idõben bringáznék.. Erdészeti aszfalton szeretek száguldozni. Ott nincsenek autók és olyan szép minden mintha csak most teremtették volna. Az útminõség eléggé változatos. Sima, káttyús, ragyás és kavicsfelverõdéses szakaszok váltogatják egymást. Kirándulós napokon séta tempó mellett felkerülne egy adapteres gyerekülés meg egy 16 kg-os kisrác is változatlan útvonalon. A sportfelhasználás miatt kis ellenállású, nam túl széles viszonylag könnyû külsõre gondoltam teljesen sima vagy középen sima futófelülettel. Hogy látjátok? A felhasználási célhoz melyik gumi szélességet válasszam? A 32-est vagy a 37-est? Mi az a minimális ballonosság ami ezekhez a körülményekhez a felni védelme miatt feltétlenül kell? Ha a 37-es szélességet választom, passzol az említett felnihez, maradhatnak a régi belsõk? A villák és fékpofák közé befér majd a külsõ? Nem árt, ha ezeket elõre tudom, különben jól bevásárolok és akkor majd jól megnézhetem magam...Ha jót akartok, ajánljatok néhány konkrét típust![/FONT]

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Valaki tudna mondani véleményt a vredestein t-lope és a tiger claw külsõkrõl?

TC -t szerettem. Jól gurul és viszonylag jól tart.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás
tx.
a defekt-turo kepessege miatt amugy is tervezem egy ideje a beszerzeset, akor ez is mellette szol.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain