Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

sbela

sbela

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

enté ugyan írta, de tess PSI-ben: 58
:)

Köszi.

Schwalbe Marathon XR 50-622 (28x2,0)

Mi a véleményetek errõl, ennél azt írja, hogy 150kg max. ?
Hogy kell számolni a súlyt mikor rajta ülök ? Fele elõre, fele hátra ? Vagy negyede elõre, háromnegyede hátra a súlynak ?

Cseréljem le az elsõ és a hátsó kereknél is ?
Milyen belsõt tegyek bele ? Kell egyáltalán ?

Mik azok a rétegek a HS348-nál ?

Elõre is köszi.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Mit jelent az, hogy megfelelõ guminyomás ?
PSI-ben ?

enté ugyan írta, de tess PSI-ben: 58
:)

sbela

sbela

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

+ megfelelõ guminyomás.
nem lehet, hogy mindig felütötted a kereket?

Mit jelent az, hogy megfelelõ guminyomás ?
PSI-ben ?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Le kell cserélni az utat vagy tömörgumi. ;)
4 bar lenne az egészséges egy ilyen gumiba.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Schwalbe Marathon Plus

+ megfelelõ guminyomás.
nem lehet, hogy mindig felütötted a kereket?

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
Schwalbe Marathon Plus

Sziasztok,

van egy ilyenem : http://www.schwinncs...page=12&prod=28
már meg van vagy 3 éve, úgy egy éve lett egy defektem mert belementem egy csomó hegyes 'valamibe', azóta állandóan defektem van hátul. már vettem csomó új külsõt, kicseréltem a teljes hátsókereket, láncot, fogaskereket, és most megint defektem lett, kezdem unni.

Kérdés, kérés:
Légyszi' ajánljatok nekem olyan belsõt és/vagy külsõt amit bp. és környéki utakon használva normálisan közlekedve kibírnak annyit mint az eredeti belsõ és külsõm és még egy kicsit többet is.

Csak hátulra kellene és az egészre max. 10-15.000 HUF-om van.

Ja és kb. 130kg :) -ot elbír.

Elõre is köszi.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Érdemes visszakeresni a keresõvel. Például:

Ezt azzal tudom kiegészíteni, hogy én a snakeskin-es 2.1-es ust-s verziót használom. Ez még igazi ust, szóval a súly brutális (~700), találtam már benne félig beletört tüskét, ami nem bírta átvinni.
A nagyon apró murva szemek a központi mintába beleragadhatnak.

Köszi a választ .. aszem megveszem okos sam-et.

sbela

sbela

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok,

van egy ilyenem : http://www.schwinncs...page=12&prod=28
már meg van vagy 3 éve, úgy egy éve lett egy defektem mert belementem egy csomó hegyes 'valamibe', azóta állandóan defektem van hátul. már vettem csomó új külsõt, kicseréltem a teljes hátsókereket, láncot, fogaskereket, és most megint defektem lett, kezdem unni.

Kérdés, kérés:
Légyszi' ajánljatok nekem olyan belsõt és/vagy külsõt amit bp. és környéki utakon használva normálisan közlekedve kibírnak annyit mint az eredeti belsõ és külsõm és még egy kicsit többet is.

Csak hátulra kellene és az egészre max. 10-15.000 HUF-om van.

Ja és kb. 130kg :) -ot elbír.

Elõre is köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
sztem meg vhogy így lehetett :)

sztem eddig súlyos pénzeket fizettek valami hulladékkezelõ cégnek. aztán hans a fejére csapott hogy a balkánra el lehetne adni occsóért kilóra. még mindig jobban járnak mintha õk fizetnek hogy megszabaduljanak veszélyes hulladéktól

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Az már régen rossz, ha felnifüggõ a dolog...
Visszavittem,adtak egy másik gumit,ebben alig van nyolcas,de többet nem veszek ilyen ipari hulladékot.Én nem tudtam,hogy szart is lehet árulni boltban.Eddig nem találkoztam ilyennel.Igaz,többnyire a Kuszinál vásároltam,nála nincsenek ilyen szemetek,de ezt most nem tõle vettem.Itt is megkérdeztem,miért ilyen olcsó ez a gumi,de nem mondták meg az igazat,csak amikor visszavittem a gagyijukat.Szóval ha tudom hogy ez egy másodosztályú szar,nem vettem volna meg.

Üdv.

Oké értem,de akkor szerinted miért lehet az hogy egy általad említett másodosztályú gumi két külömbözõ márkáju felnin máshogy viselkedik azaz az egyiknél van benne 8-as a másiknál meg nincs?
Én ebbõl gondoltam hogy felni függõ a dolog.
Valami oka csak lehet,de mi?

Egyébként meg szerintem ezeket a másodosztályú gumikat inkább a vékonyabb pénztárcájuak miatt árulják mert ha tehetné akkor mindenki a drágábbat venné,de ez lehet hogy hülyeség.:wtf:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Üdv mindenkinek.
Szerintem ez a 8-as a gumiban egy kicsit talán felni függõ is

Az már régen rossz, ha felnifüggõ a dolog...
Visszavittem,adtak egy másik gumit,ebben alig van nyolcas,de többet nem veszek ilyen ipari hulladékot.Én nem tudtam,hogy szart is lehet árulni boltban.Eddig nem találkoztam ilyennel.Igaz,többnyire a Kuszinál vásároltam,nála nincsenek ilyen szemetek,de ezt most nem tõle vettem.Itt is megkérdeztem,miért ilyen olcsó ez a gumi,de nem mondták meg az igazat,csak amikor visszavittem a gagyijukat.Szóval ha tudom hogy ez egy másodosztályú szar,nem vettem volna meg.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Szerintem ez a 20/80-as arány kicsit durva, itthon van 4db Explorer, 2db Edge, 2db Speedking, 4db Sportcontact, 2db Raceking és 3db Mountainking, de ebbõl összesen egy MK üt csak nagyobbat (fél centis 8as van benne), de az sem zavaró. Szóval most nálam 16/1 az arány. Elõtte is csak B-s Contikat vettem, de egyik sem ütött zavaróan, pár mm meg nem gond. 2db Speedkingem volt ami kihasadt, mind2 2,1"-os volt, a most meglévõ B-s 2,3" Protection verziókkal nincs ilyen gondom.
Lehet, hogy csak én vagyok ennyire szerencsés...

majd egyszer mesélek :)
nyilván a jobb boltos már egyféle preszelekciót végez.
van ahova csak a hulladék jut ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

ezek az olcsó kontik mind B kategóriás, német minõségellenõrzésen megbukott gumik.
ha szerencséd van, csak a felirat van forditva rajta, ha nincs, akkor ugy üt mint az állat. (szerencse/nem szerencse aránya 20/80)

Üdv mindenkinek.

Szerintem ez a 8-as a gumiban egy kicsit talán felni függõ is mert nekem is van itthon 2 db Conti... MK 2,2-es kûlsõm az olcsóbbik kategoriából és amikor felraktam egy Matrix 750-es felnire akkor elég nagy 8-as volt a gumiban amit én valahogy sok sok pöcsöléssel,de sikeresen kiszedtem belöle,de ennél a felninél más márkáju gumival is ugyan ez volt a helyzet.Most Bontrager ACX 2,2 Tubeles külsõket használok Beretta Joytech tárcsás agyas elsõ és Black Eye Shimano tárcsás agyas hátsó kerékkel ezekre egy picivel ugyan nehezebben tudtam felrakni a külsõket viszon itt 8-as már sehol.:wtf: :)
(csak gondolva van mert annyira nem vagyok jártas ebben a dologban hogy a felni perem magassága lehet nagyobb és igy stabilabban tartja a külsõt.)
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

ezek az olcsó kontik mind B kategóriás, német minõségellenõrzésen megbukott gumik.
ha szerencséd van, csak a felirat van forditva rajta, ha nincs, akkor ugy üt mint az állat. (szerencse/nem szerencse aránya 20/80)

Szerintem ez a 20/80-as arány kicsit durva, itthon van 4db Explorer, 2db Edge, 2db Speedking, 4db Sportcontact, 2db Raceking és 3db Mountainking, de ebbõl összesen egy MK üt csak nagyobbat (fél centis 8as van benne), de az sem zavaró. Szóval most nálam 16/1 az arány. Elõtte is csak B-s Contikat vettem, de egyik sem ütött zavaróan, pár mm meg nem gond. 2db Speedkingem volt ami kihasadt, mind2 2,1"-os volt, a most meglévõ B-s 2,3" Protection verziókkal nincs ilyen gondom.
Lehet, hogy csak én vagyok ennyire szerencsés...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Én 2700-ért vettem boltban,de viszem vissza,mert kva nagy 8-as van benne.Igaza volt a haveroknak,akik azt mondták,hogy valami selejt szériával van elárasztva az ország,ezekkel a nagyon olcsó Conti Race King és Speed King kevláros gumikkal.
Szóval,szerintem ennyit sem ér meg...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 posts
YASEC segít

egy amator dolog: azt akartam is kerdezni, hogy a 700x35c csak a gumi merete, vagy a 35c az meghatarozza, hogy erre a felnire nem is rakhatok 40c gumit?

honnan lehet tudni, hogy mi az a gumiszelesseg, ami meg ramegy a felnimre?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
egy amator dolog: azt akartam is kerdezni, hogy a 700x35c csak a gumi merete, vagy a 35c az meghatarozza, hogy erre a felnire nem is rakhatok 40c gumit?

honnan lehet tudni, hogy mi az a gumiszelesseg, ami meg ramegy a felnimre?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Akkor valószínûleg SpeedBlaster lesz. Kíváncsi vagyok. :) Fõleg arra, hogy mit tud terepen...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
contactot írtam és arra is gondoltam:) pl ez a kettõ, de van még néhány változata
http://ebike.hu/term...trekking/12225/
http://ebike.hu/term...-trekking/2518/

nem tudom a conti mennyire tartja a súlyokat, gyanítom van ingadozás, itt tájékozódhatsz
http://www.conti-tyr...tytouring.shtml

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 posts
Az ebike-nál három féle conti contactot is találtam 28"-as kerékre, vajh melyiket vegyem?

sport conatct: totál slick, még az oldalán is
city contact: a futófelülete teljesen sima, oldalain enyhe mintázat
travel contact: futófelület majdnem sima, oldalain durva bütykök

Ez utóbbi a legszimpibb defektvédelem aszfaltra, murvára, városba, erdõbe, mezõre ajánlják. Azt írják, alacsony a gördülõ ellenállás. Gondolom ezt nem kanyarban gondolják, ahol a megdöntött bringa miatt a bütykök fékeznek. Honnan tudhatnám meg fenti három gumi a súlyát és magasságát. Jó volna az adatokat összehasonlítani. A magasság is szempont, ugyanis 37-es-nél szélesebb gumi aligha fér el a villák és fékek között. Tényleg, mondja már meg valaki a 37-es gumi egyáltalán elfér?

[FONT="]file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.jpg[/FONT]

[FONT="]file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.jpg[/FONT]

Continental contact-ot ajánlanám, a mérethez nem tudok mit mondani, én montin nevelkedtem, nekem a 32-es is nagyon vékony:) Ha gyerekkel mész lehet nem árt a ballonosabb gumi, létezik belõle 47-es is.[/QUOTE]