Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nem értem hova tapad fel a gumi a sárban. Másrészt egy normális sárgumi azon kívül, hogy keskeny, ritkább és magasabb mintázattal bír, mint egy nem sárra tervezett. Sarazni ajánlom a Panaracer Fire Mud-ot.

Nem a gumi, a sár tapad fel a gumira, elnézést ha félre érthetõ volt.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
yo!

ilyet használtatok e?

http://ebike.hu/term...coll-mtb/13179/

városi gépre akarom tenni, most épp vmi 1000ft-os slick van rajta ami eléggé neccespista esõben.

szal érdemes ilyet venni vagy inkább vegyek vmi komolyabbat? mondjuk:

http://ebike.hu/term...mtb-slick/2214/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nem értem hova tapad fel a gumi a sárban. Másrészt egy normális sárgumi azon kívül, hogy keskeny, ritkább és magasabb mintázattal bír, mint egy nem sárra tervezett. Sarazni ajánlom a Panaracer Fire Mud-ot.

én megoldom olcsóbban és egyszerûbben...mivel senki nem kötelez saras versenyeken indulásra, dágványos idõben keresek akkor is járható erdészeti utakat meg jó köves ösvényeket...és akkor nem klll sárgumi :)

Hermfer a smart sambõl létezik defektvédelmes verzió is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Nekem jelenleg Schwalbe Marathon Plus 26x1,75" Belsõvédelemmel van fent. Sima száraz úton semmi gond sincs vele, ha már esik valami akkor csúszik. Élesebb kanyarban is meginoghat. Amikor egy keresztezõdésben kavics van leszórva vagy murvás útra kell térni akkor igencsak elveszti stabilitását.
Jó két hete egy ismeretlen helyre mentem el, elfogyott az asztalt és murvás lett. Igencsak elkezdett alattam táncolni majdnem eltaknyoltam. Kénytelen voltam finoman lefékezni.

A schwalbe marathont nem használtam, de nagyon sok jót hallottam róla. A conti trafficot az nyugodt szívvel tudom ajánlani, de szerintem érdeklõdj még a marathon után, mert a mintája rénézésre jobban passzol a fõleg aszfaltos használthoz. A smart sam-et nem ajánlanám neked, mert az mégse egy aszfaltgumi, terepen meg szívsz vele az állandó foltozás miatt.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szia Tigger!
Hát igen ezt valóban benéztem, tényleg 1.8-asFeltöltött kép Megjegyezném gyurmás sárban szinte mindegy minden gumi feltapad és amíg van utánpótlás nem is tisztul ki ergo a sárgumik is csak a vékonyságuk miatt mûködnek jól mert el tud forogni a kerék, e tekintetben nincs nagy hátrányban az mert NN mert ugye egy 1.8-as gumi is karcsú, ezért is fogalmaztam úgy: ésszerû kompromisszum.Feltöltött kép

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Szia Tigger!
Hát igen ezt valóban benéztem, tényleg 1.8-asFeltöltött kép Megjegyezném gyurmás sárban szinte mindegy minden gumi feltapad és amíg van utánpótlás nem is tisztul ki ergo a sárgumik is csak a vékonyságuk miatt mûködnek jól mert el tud forogni a kerék, e tekintetben nincs nagy hátrányban az mert NN mert ugye egy 1.8-as gumi is karcsú, ezért is fogalmaztam úgy: ésszerû kompromisszum.Feltöltött kép Fast Tracket is használtam több mint egy szezonon keresztül, iszonyat jól mászik, jól fékezhetõ, jó a defektállósága, murva fekszik neki. Ami a hátránya a gördülési ellenállása, és nem csak aszfalton,ott ijesztõ, és sárban nagyon gáz, jól megkopva a gördülési ellenállása sokat javult, erre jöttek rá a Specinél is ezért dobták piacra az LK verziót. Mondhatnám rosszmájúan ugyan azért a pénzért vehetsz egy ,,félig elkopott" gumit!Feltöltött kép

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

S milyen gumit ajánlasz egy ilyen használatra?

A schwalbe marathont nem használtam, de nagyon sok jót hallottam róla. A conti trafficot az nyugodt szívvel tudom ajánlani, de szerintem érdeklõdj még a marathon után, mert a mintája rénézésre jobban passzol a fõleg aszfaltos használthoz. A smart sam-et nem ajánlanám neked, mert az mégse egy aszfaltgumi, terepen meg szívsz vele az állandó foltozás miatt.

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
S milyen gumit ajánlasz egy ilyen használatra?

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Sziasztok!

Continental city contact 700x37 új külsõket kap a bringám. no de hol tudom ezeket megvenni. Egyik boltos azt mondta, azért nem foglalkozik a márkával, mert hosszadalmas volna beszerezni, míg a másik azt, hogy nehogy ilyet vegyek, mert olyan rossz minõségû, hogy spájszerrel kell õket felfeszegetni a felnire. És ti mit gondoltok errõl?

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

Bocs de keresõvel nem igazán tudtam meg amit akartam ezért kérdezek:
Schwalbe Smart Sam 2.1 mennyire jó választás egy 70% aszfalt, 30% terep használatra? Nem nagy a gördülési ellenállása ha fõleg aszfaltra használja? pl. egy 26x1.75 Schwalbe Marathon Plus-al szemben?

A Smart Sam-et használtam elõl hátul egy évig, aszfalton nagyon kellemesen viselkedik, kicsi a gördülési ellenállása, kb 2000km-et mentem vele ennek a felét aszfalton és ezután még 60%-os volt a gumi. A defektállósága miatt cseréltem le, nagyon vékony a külsõ anyaga, szinte minden keresztülmegy rajta, terepen átlag 20 kilométerenként volt velem defektem. Egyedül sárban teljesített rosszul a gumi, mert nem képes kidobni magából. Ha lenne benne defekt védelem akkor szuper mindenes gumi lenne.
Continental trafficot is használtam, annak is kicsi a gördülési ellenállása, nem nagyon kopik, csak keményterepen jön zavarba, ott is csak oldalirányba szokott megcsúszni. Aszfalton jól lehet vele haladni, és sokkal defektállób a schwalbe-nél, és talán még olcsóbb is, de nincs olyan ballonos.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Talán az 1.9 es Noby Nick a kivétel nagyon jól gurul ami a sárgumikról nem igen mondható el, tehát aszfalton is jól mehetsz vele. Nekem volt Black Shark 1.5-ös ami nagy csalódás volt, iszonyat rossz volt a sáron kívül mindenütt és ott sem tisztult frenetikusan. Ezért választottam az NN 1.9-et észerû kompromisszum, mert mindenütt jól teljesít, na jó a pénztárnál ezt nem érzed!Feltöltött kép

csak azt áruld el hol vettél 1,9-es NN-t ? mert gyárilag 1,8-as a legkisebb, utána meg 2,1-es van :)

de a NN nem sárgumi, és a híg trutyiban el lehet vele lenni de a ragadós "vendégmarasztalós" szutyokban nem túl baráti

Sziasztok!

Végigolvastam a topikot, mert kaptam két jobb felnit és szeretnék rá egy kicsit jobb kereket építeni a jelenlegieknél.

Mindenki a NN-RR duóért van oda, de hobbi versenyzõként nem hiszem, hogy 15 eFt-ot kéne költenem külsõkre (megtehetném, de minek?).

Milyen megfizethetõbb külsõt ajánlanátok?

Értelemszerûen nem vagyok gramm mániás.

Jelenleg Speed King-eket használok, ami jó elöl és kanyarokban a magas külsõ barázdák miatt, de hátul túl nagy az ellenállása és gyorsan is kopik (az aszfaltos hangjáról meg ne is beszéljük...).

Gyakorlatilag végignéztem a teljes kínáltot, de nem lettem okosabb...

Köszi elõre is!

G.

drótós specik....olcsók és jók
fast track pl. aszfalton kicsit nagy az ellenállása de terepen tök jó
elsõ kerékre meg captain vagy resolution
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Schwalbe Smart Sam 2.1 mennyire jó választás egy 70% aszfalt, 30% terep használatra? Nem nagy a gördülési ellenállása ha fõleg aszfaltra használja? pl. egy 26x1.75 Schwalbe Marathon Plus-al szemben?

a marathon plus-nal biztos tobb gordulesi ellenallasa van, ergo aszfalton zajosabb es lassabb lesz, de terepen kb 100szor hasznalhatobb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Trek3900

Trek3900

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

sárba egyik sem lesz jó ami nem sárgumi

vizes kövekre gyökerekre meg a mislenbõl amit régen hot s nek hívtak, s most nem tudom megjegyezni a nevét ...tán mountain xtreme

Talán az 1.9 es Noby Nick a kivétel nagyon jól gurul ami a sárgumikról nem igen mondható el, tehát aszfalton is jól mehetsz vele. Nekem volt Black Shark 1.5-ös ami nagy csalódás volt, iszonyat rossz volt a sáron kívül mindenütt és ott sem tisztult frenetikusan. Ezért választottam az NN 1.9-et észerû kompromisszum, mert mindenütt jól teljesít, na jó a pénztárnál ezt nem érzed!Feltöltött kép

Pelydzs

Pelydzs

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Sziasztok!

Végigolvastam a topikot, mert kaptam két jobb felnit és szeretnék rá egy kicsit jobb kereket építeni a jelenlegieknél.
Mindenki a NN-RR duóért van oda, de hobbi versenyzõként nem hiszem, hogy 15 eFt-ot kéne költenem külsõkre (megtehetném, de minek?).

Milyen megfizethetõbb külsõt ajánlanátok?
Értelemszerûen nem vagyok gramm mániás.
Jelenleg Speed King-eket használok, ami jó elöl és kanyarokban a magas külsõ barázdák miatt, de hátul túl nagy az ellenállása és gyorsan is kopik (az aszfaltos hangjáról meg ne is beszéljük...).
Gyakorlatilag végignéztem a teljes kínáltot, de nem lettem okosabb...

Köszi elõre is!
G.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Köszi a válaszokat, szétnézek a piacon!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Panaracer Cinder Pro. Mindent visz. (talán a grammversenyt nem)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!
A Szilvást RACE Kinggel nyomtam le, ami nem volt nagyon rossz választás, de azért sárban kifeküdt igen hamar. Milyen gumit javasolnátok, ami ennél egy kicsit "általánosabb"? Azaz talán nem gurul ennyire jól, de a vizes, sáros környezetet jobban bírja. 90 kg vagyok, szóval túl könnyû cuccok nálam nem nagyon jönnek szóba.
jókat olvastam a Maxxis High Roller XC-rõl, a Michelin XCR A.T.rõl és a Panaracer Firepro XC-rõl.

Köszi!

sárba egyik sem lesz jó ami nem sárgumi

vizes kövekre gyökerekre meg a mislenbõl amit régen hot s nek hívtak, s most nem tudom megjegyezni a nevét ...tán mountain xtreme

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Félve szólok, de Speed King? :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Sziasztok!
A Szilvást RACE Kinggel nyomtam le, ami nem volt nagyon rossz választás, de azért sárban kifeküdt igen hamar. Milyen gumit javasolnátok, ami ennél egy kicsit "általánosabb"? Azaz talán nem gurul ennyire jól, de a vizes, sáros környezetet jobban bírja. 90 kg vagyok, szóval túl könnyû cuccok nálam nem nagyon jönnek szóba.
jókat olvastam a Maxxis High Roller XC-rõl, a Michelin XCR A.T.rõl és a Panaracer Firepro XC-rõl.

Köszi!