Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 posts

Hallottam, meg olvastam is már errõl a belsõtlenítésrõl, de csak a friss Bikemagot olvasva indultam be rá igazán.
A nem tubeless felni-nem tubeless külsõ párost választanám.
A kérdéseim: 1.: Speed King Supersonic 2.1 nem nagyon szita oldalfalú? Mert ha igen... akkor ugye átengedné a lötyit(egy ideig legalábbis).
2.: Ha külsõt cserélek, akkor a kerékben lévõ lötyit újra felhasználhatom?

1: http://www.justridin...cambcinml4pe5f3
2: lötyit nem valószínû, slime-ot igen(de ezt ust-hez szokták használni)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Attól függ melyik smart sam a sok közül. Nekem összesen egy defektem volt vele, hajtogatós snake skin-es.

A sebesség mindent megold.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

Itt a fórumban keresõvel rákeresetem a Scwhalbe Smart Sam-re mert gumi csere elött állok. A hozzászólások alapján igazi mindenes gumi, jó gördülési ellenállással meg stb., de a defekt állóságáról egy árva szó nem esett. Kérnék ezzel kapcsolatban tapasztalatokat.

Hello!
Nekem a bicaj smart sam-mel volt szerelve gyárilag, én nagyon nem voltam megelégedve a defektállóságával, szinte minden keresztül megy rajta. Próbáltam alacsony, magas nyomáson használni, de nem segített egyik se. Nem is vártam meg, hogy elfogyjon a gumi, hamarabb cseréltem egy crossmark-ra, ami sokkal ellenállóbb, pedig abban sincs semmi defektvédelem. Ha nem szeretsz 2-3 pótbelsõt magaddal hordani és a túrán szerelni, akkor szerintem mást válassz, illetve akkor jó lehet ha murván, vagy döngölt földúton akarod csak használni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem nem a meleg a baja a belsonek. az a szelep nem kiolvadt hanem kiszakadt inkabb, nezd meg a felni szelepnyilasat hogy nincs-e valami eles pereme. a masik meg valoszinuleg egy hibas belso volt, elofordul hogy szetnyilik az illesztesnel, vagy kivaghatta a felniszalag is ha nem jol van elhelyezve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
nem bírják ezt a nagy meleget a belsõk.Gyerekülés+gyerekkel indultam el egyik na.Épp leértem az utca aljára,máris hangos sziszegéssel fordult ki a szelep a gumiból.A gumi amit betettem helyette,pár óra múlva a felni felöli ,oldalon hasadt szét.Szerencsére épp lassan mentem,különben bukta lett volna.Ezt megragasztottam,de a hõségben nem ragadt rendesen ,lenyomta a foltot.Szerencsére volt egy gumiautomata a közelben.
Milyen gumi bírja a hõséget?Az egyik egy noname,a másik Schwalbe belsõ volt.

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Nos, annak valóban kevés az esélye, hogy az oldalfalába kapja a tüskét, én inkább attól tartok, hogy egy élesebb szikla hasítja fel. Mert bizony én megyek mindenhol, de persze azért ésszel, de ha már szóba került az akácos, az is megvolt már. Ahogy az eredménye is :D

Egyébként nem szidom a Fast Fredet se, mert ha azt vesszük, eddig az összes defektem "lassú" volt, és sosem olyan hogy pukk---->psziiii :wtf:

Az aláírásod angol része tetszik. Van benne valami ;)

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,078 posts
általában nem az oldalfalán kapod a defektet. nem próbáltam smart sam-et, de szerintem kb. átlagos defekttûrése lehet, mint mondjuk a NN-nek. ilyenem van, ez elég jó ilyen szempontból. szvsz ha nem akácosban bringázol és megfelelõ a nyomás, akkor nagy baj nem lehet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Szepy2884

Szepy2884

törzsvendég

• fórumtag
  • 300 posts
Itt a fórumban keresõvel rákeresetem a Scwhalbe Smart Sam-re mert gumi csere elött állok. A hozzászólások alapján igazi mindenes gumi, jó gördülési ellenállással meg stb., de a defekt állóságáról egy árva szó nem esett. Kérnék ezzel kapcsolatban tapasztalatokat.

Nekem gyárilag Fast Fred-em van. Gördülése kiváló, viszonylag könnyû, de gyorsan kopik és a defekt állósága szerintem rosszabb mint átlagos.
Ha erõsebb lenne nem cserélném másra, de ma nézegettem a Smart Sam-et a boltban és olyan tartósnak tûnt elsõre mint a cotton (szinte féltem hogy szétneszakítsam a fogdosással :D. pláne az oldal fala tünt túl vékonynak). Szóval hiába a sok dicsérõ szó róla, engem inkább a defekt állósága érdekel.

Az igéret szép szó, de az elkelkáposztalaníthatatlaníthatatlanítottság még szebb :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hello!
2.125 ig való belsõt használhatok még 2.2-es méretig vagy vegyek másikat?

Használhatod.

A sebesség mindent megold.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Hello!
2.125 ig való belsõt használhatok még 2.2-es méretig vagy vegyek másikat?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nekem Joe's van és nem adtak hozzá.
Akkor bemegyek egy boltba, hátha van nekik.
Köszi:)

Semmi különleges nincs a standard fém szelepsapkában. Autós boltban is lehet kapni.:)
http://www.auto-fels...ext=Szelepsapka

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

ha külsõt cserélsz akkor le a kalappal:D......tiszta trutymó leszel hacsak nemvárod meg a gyártó által írt "felhasználási idejét" az adott löttynek hogy belekössön... ha egyszer csinálsz egy nem ust felni- nem ust köpeny párost, és jólesz, szrintem kár addig piszkálni míg a gumi nemkopik el vagy egyéb komolyabb dolog nem történik. amúgy én lassan eltarom a joe s, gyárat annyi löttyöt vettem tõlük, próbáltam furious fred(nem UST) és nem ust s alexrims régi kerekemet(szalag nélkül) belsõ nélkülire csinálni...ráment 1 napom hogy felfújjam, máig sem értem hogy sikerült, de megtartotta a levegõt, és nem szivárgott sehol. Persze azt nemmondom hogy nagyobb túrára, versenyre elmernék menni vele, ez csak kiváncsiság volt:D

Üdv.

-Szerintem meg ha belsõgumis rendszere van akkor le lehet cserélni a külsõt anélkül hogy össze trutymózná magát az ember.
-Én úgy kezdenék hozzá hogy a kereket beállítom úgy hogy a szelep 12 óra irányban vagyis fent legyen és ha ez úgy van várok pár percet hogy a lötyi leülepedjen az aljára mert akkor logikus hogy a lötyi a kerék aljában lessz.
-Ezután elkezdem lassan ki engedni a levegõt így már le szedhetõ a kûlsõ és már kész is.
-A szelepbõl nem szükséges ki tekerni a szeleptût elég csak egy vékony tárgyal pld csillag csavarhúzó hegyével a szeleptût benyomni és úgy leereszteni a gumit.

-A fent emlitet elméletet én a Defektstopos lötyire írtam.
-A többi tipusra márkára nem tudom beválik-e azokat nem ismerem.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts

Üdv.

-Szerintem a lötyihez adnak ilyen kis cuccot amivel ki tudod tekerni,legalábbis nekem a Defektstop-os lötyihez adtak mert benne vólt a flakon zárókupakjában.:wtf:

Nekem Joe's van és nem adtak hozzá.
Akkor bemegyek egy boltba, hátha van nekik.
Köszi:)

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 posts

Hallottam, meg olvastam is már errõl a belsõtlenítésrõl, de csak a friss Bikemagot olvasva indultam be rá igazán.
A kérdéseim: 1.: Speed King Supersonic 2.1 nem nagyon szita oldalfalú? Mert ha igen... akkor ugye átengedné a lötyit(egy ideig legalábbis).

ha külsõt cserélsz akkor le a kalappal:D......tiszta trutymó leszel hacsak nemvárod meg a gyártó által írt "felhasználási idejét" az adott löttynek hogy belekössön... ha egyszer csinálsz egy nem ust felni- nem ust köpeny párost, és jólesz, szrintem kár addig piszkálni míg a gumi nemkopik el vagy egyéb komolyabb dolog nem történik. amúgy én lassan eltarom a joe s, gyárat annyi löttyöt vettem tõlük, próbáltam furious fred(nem UST) és nem ust s alexrims régi kerekemet(szalag nélkül) belsõ nélkülire csinálni...ráment 1 napom hogy felfújjam, máig sem értem hogy sikerült, de megtartotta a levegõt, és nem szivárgott sehol. Persze azt nemmondom hogy nagyobb túrára, versenyre elmernék menni vele, ez csak kiváncsiság volt:D

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Milyen eszközzel lehet kiszedni egy belsõbõl az autó szelepet? Defektmentesítõ lötyit szeretnék beletenni.

Üdv.

-Szerintem a lötyihez adnak ilyen kis cuccot amivel ki tudod tekerni,legalábbis nekem a Defektstop-os lötyihez adtak mert benne vólt a flakon zárókupakjában.:wtf:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts

ne szedd ki a szelepet, mert nem tudod visszaragasztani. :) a szeleptût ki lehet csavarni fém szelepsapkával pl.

rosszul fogalmaztam:D És bármelyik boltban van ilyen fém szelepsapka? gondolom ez nem sima, hanem valami spéci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ne szedd ki a szelepet, mert nem tudod visszaragasztani. :) a szeleptût ki lehet csavarni fém szelepsapkával pl.

Rimó

Rimó

vendég

• fórumtag
  • 65 posts
Milyen eszközzel lehet kiszedni egy belsõbõl az autó szelepet? Defektmentesítõ lötyit szeretnék beletenni.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

Nagyon izgatja a fantáziám valami.
Szerintetek ez a páros mennyire mûködik?
http://www.pinkbike.com/photo/3717824/
Természetesen a bringa egészének megfelelõ felhasználási területen gondolom.

sztem ez a conti-féle elöl NN (MK) hátul RR (RK) kombó. Szárazon valóban mûködõképes lehet, sárosabb idõben meg MK hátra is