Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

LexIcon

LexIcon

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
sziasztok!

én egy kezdõ bringás vagyok,remélem tudtok rajtam segíteni.
Mind2 köpenyem 2.35-ös maxxis high roller, de most azon gondolkodom,hogy az elsõt lecserélem egy 2.1-re (lehetõleg maxxis),mert eléggé csúszkál pl. kanyarokban az elõzõ, jóval keskenyebb gumimhoz képest. Szerintetek milyet érdemes venni? Extrémebb xc és light dh-s használatra gondoljatok!

elõre is köszi a segítségeteket!!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mondjuk engem +!"!+"idegesít, ha üt a gumi, esetleg a felni..

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm, akkor nyilvánvaló, hogy három rugóért nem kapok elsõosztályt. Bár ha csak nyolcas van benne, az nem is zavar annyira, mivel a mostaniban is van, lehet, hogy az is másodosztályú. De nyolc-tízezrer egy kerékpárgumiért meg egy kicsit túlzásnak tûnik, bármilyen marketingkörítéssel együtt, ha a kocsimra 270ig jó sportgumit kapok egy huszasért. Bár tudom, nem sok köze van a kettõnek egymáshoz.

4000-ért már teljesen jó gumikat lehet kapni, pl ritchey, panaracer, maxxis.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én már vettem néhány szett másodosztályú contit (különféle bringákra).

Tény, hogy egyikbe-másikba vannyolcas, de ennek megfelelõen masszív az árcsökkentése is.

Engem nem zavar ez a hibája, mert menet közben nagyon nem érezni, viszont nem mindegy hogy egy gumit 6-7 ezerért veszek meg, vagy 2 rugóért (és ugyanazt a defektvédelmet, stb kapom).

De olyan szettem is van, amelyiken pl. csak a reflexcsík van elcsúszva egy picit, szóval a hiba csak esztétikai jellegû (ha nem figyeled kimondottan, akkor észre sem veszed).

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
:D
Defektállósága rosszabb a drágábbnak, mivel kevesebb anyagot tettek bele, ezért könnyebb... viszont van ez a nanotechnológiás Black Chilli összetétel. Emiatt drágább.
Egyébként van a Continentalnak egy olyan változata is, ami a ProTection névre hallgat, és erõsített oldalfala van.
http://ebike.hu/term...coll-mtb/10081/
64%-os leértékelés mellett ez is 3000;):D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
van azért különbség...

de hétköznapi használatra teljesen értelmetlen is....az inasok részfészek, alájuk kell a cucc...ha másnak nem legalább megnyugvásnak h könnyû gumi van alattuk:D

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Köszönöm, akkor nyilvánvaló, hogy három rugóért nem kapok elsõosztályt. Bár ha csak nyolcas van benne, az nem is zavar annyira, mivel a mostaniban is van, lehet, hogy az is másodosztályú. De nyolc-tízezrer egy kerékpárgumiért meg egy kicsit túlzásnak tûnik, bármilyen marketingkörítéssel együtt, ha a kocsimra 270ig jó sportgumit kapok egy huszasért. Bár tudom, nem sok köze van a kettõnek egymáshoz.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
én vettem másodosztályú Contit,de vittem is vissza,mert nyolcas volt benne.Amit kaptam helyette az már nem ütött (annyira).Aztán összetörtem magam azzal a gumival,és gyorsan el is adtam.Soha többet ilyen szemetet nem veszek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Neem. Már saraztunk. Ha jól emlékszem, én elõztem le... de már majdnem ott voltunk a hosszú-rövid elválasztónál. Igen... valamiért megállt... elakadt a sárban, vagy nem! Volt egy mély nyom... abba ment bele, ha jól emlékszem.
Kela: jó volt a tempó!:D
Tig: köszi!

Akkor tévedtem (nehéz megkülönböztetni a klónokat :) ). De fejezzük be itt, mert bajba kerülünk.
szerk: már bajba is kerültünk. :)
tam: látom nem ismered Dantét

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem nem kell a szajkarate hogy ki a gyorsabb. foleg hogy az erintett itt sincs.

gumitopik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Olyan lassú lefelé. Fogadjunk, hogy aszfalton tudtál vele menni, aztán leszakadtál róla a meredeken vagy elõtte?

Neem. Már saraztunk. Ha jól emlékszem, én elõztem le... de már majdnem ott voltunk a hosszú-rövid elválasztónál. Igen... valamiért megállt... elakadt a sárban, vagy nem! Volt egy mély nyom... abba ment bele, ha jól emlékszem.
Kela: jó volt a tempó!:D
Tig: köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Olyan lassú lefelé, vagy olyan gyors felfelé?;)
Szilváson bírtam Vele menni:D.

Olyan lassú lefelé. Fogadjunk, hogy aszfalton tudtál vele menni, aztán leszakadtál róla a meredeken vagy elõtte?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Gördülési ellenállás adatok széles tárházát hol találhatom?
!

fritz szennylapokban szokik lenni (számszerûsítve a bike-ban)
amúgy RR asszem 19,9 , RK meg 23 körül (wattokban értendõ, ne kérdezd hogy mérik), de mivel a bikéknak kb zacskóig a szájukban van a svábliék fa@za , érdemes némi fenntartással kezelni a teszteredményeiket.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
még jó, hogy te röviden, õ meg hosszún ment:D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Még Dante is ilyennel megy (csak õ nem ust-vel), Crosskovácsin ki is szakította. Mondjuk õ ugyanolyan sebességgel megy fölfelé, mint lefelé. :D

Olyan lassú lefelé, vagy olyan gyors felfelé?;)
Szilváson bírtam Vele menni:D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nyolcas, meg tojás van benne...
Joshua elmondása alapján... be kell szereznem egy RK Supersonicot:D!

Még Dante is ilyennel megy (csak õ nem ust-vel), Crosskovácsin ki is szakította. Mondjuk õ ugyanolyan sebességgel megy fölfelé, mint lefelé. :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Sokszor hallani másodosztályú Continental gumikról, s mivel éppen most terveztem venni egypár Conti gumit, kíváncsi lennék, hogy meg lehet-e ismerni ezeket valamirõl? Egyáltalán van még ilyen forgalomban?

Nyolcas, meg tojás van benne...
Joshua elmondása alapján... be kell szereznem egy RK Supersonicot:D!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elsosorban arrol hogy olcsobb.

ha felrakod a felnire es felpuNpalod, akkor utni fog valamelyik oldalra, kb ugy nez ki mintha lenne egy bivaly nagy 8as a felniben. na akkor visszaviszed a boltba es megmondod nekik hogy adjanak egy masikat. persze jo elore megmondani nekik hogy nem masodosztalyut szeretnel szal jot adjanak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sokszor hallani másodosztályú Continental gumikról, s mivel éppen most terveztem venni egypár Conti gumit, kíváncsi lennék, hogy meg lehet-e ismerni ezeket valamirõl? Egyáltalán van még ilyen forgalomban?

Onnan ismered meg, hogy olcsó. :)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás