Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
700*32, 35 vagy 38 is jo lesz ra. de bemesz barmelyik jobb bringaboltba, es megmondod nekik hogy erre a biciklire keresel gumit.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

De igazából azt nem tudom hogy a bicajomra mekkora kellene!:wallbange

Miért? Talán most nincs külsõ gumi a kerékpárodon? Az oldalfalán rajta van a mérete.

Itt olvasgathatsz angolul arról, hogy mi, merre és hány méter: http://www.schwalbe....n/technik_info/

Amennyiben nem kenyered az angol, választhatsz egyéb nyelvek közül is a nyitólapon (www.schwalbe.com), majd a nyelvválasztás után a "technical" szekcióba kell belépni.

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

a méretekkel kapcsolatban mindent megtalálsz a gumi oldalán

De igazából azt nem tudom hogy a bicajomra mekkora kellene!:wallbange

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Igen egy Scarpea Rush-ra kellene. Sajnos a mértekkel sem nagyon vagyok tisztában (tudom hogy gáz de ez van). Köszönöm a mindenre kiterjedõ válaszod!

a méretekkel kapcsolatban mindent megtalálsz a gumi oldalán

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

Szia. A Continak is vannak jó vegyes gumijai, amik terepen is megállják a helyüket, de a városban sincs olyan hangod, mint egy nivának. Szerintem bármelyik boltban tudnak segíteni, ha elmondod mire használnád. De ha neten akarsz venni, és gondolom cross bicóra kell:
Schwalbe cx comp
continental country ride
hutchinson rock and road
michelin country rock
kb.
üdv.

Igen egy Scarpea Rush-ra kellene. Sajnos a mértekkel sem nagyon vagyok tisztában (tudom hogy gáz de ez van). Köszönöm a mindenre kiterjedõ válaszod!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Megvan az idei 2. defektem latex belsõvel, igaz, ez csak itthon derült ki. A királydinnye úgy tûnik hegyesebb mint az akáctüske, akácból 1,5cm-es szúrta ki tavasszal.

Boros_Mókus

Boros_Mókus

vendég

• fórumtag
  • 217 posts

Hello Mindenkinek!
Szeretnék vásárolni a bicajomra (SKARPEA RUSH 2009) egy külsõ gumit, amit aszfalton és földúton használnék. A Continentalt-t ajánlották nekem de egy magamfajta kezdõ nem tud eligazodni a hatalmas választékban. A válaszokat elõre is köszönöm!

Switch33

Szia. A Continak is vannak jó vegyes gumijai, amik terepen is megállják a helyüket, de a városban sincs olyan hangod, mint egy nivának. Szerintem bármelyik boltban tudnak segíteni, ha elmondod mire használnád. De ha neten akarsz venni, és gondolom cross bicóra kell:
Schwalbe cx comp
continental country ride
hutchinson rock and road
michelin country rock
kb.
üdv.
Az az igazi legény, aki a tizenkilencre lapot kér!

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
vettem 2 db Ritchey z max 2,35-ös Classicot.Eddig 2,1-est használtam,de az már nincs.Féltem,hogy nagyon széles lesz.Hát nem volt.Keskenyebb a futófelülete,mint a régi 2.1-esnek!Nem tudom mit csinálnak mostanában a Ritchey-éknél a gumik méretmegadásánál,de amit a gumira írnak,annak köze nincs a valós mérethez.Legalábbis a régebbi méretezéshez képest.Amúgy rettenet jó gumi (lenne),de keskeny....

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Hello Mindenkinek!
Szeretnék vásárolni a bicajomra (SKARPEA RUSH 2009) egy külsõ gumit, amit aszfalton és földúton használnék. A Continentalt-t ajánlották nekem de egy magamfajta kezdõ nem tud eligazodni a hatalmas választékban. A válaszokat elõre is köszönöm!

Switch33

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mostanában több embertõl hallottam, hogy csak úgy eldurrant a schwalbe ust külsõje a peremnél. Talán van valamilyen hibás széria?

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
elég skill-es külsõ, de tény, hogy baromi gyors.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Vredestein Killer Bee Superlite(régebbi nevén T-Lope)-rõl van valakinek véleménye, vagy tapasztalata?

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Van valakinek tapasztalata Hutchinson Python NG CX Maraton High 2.00 gumiról? Egy boltban ezt javasolták, de nem tudom ez milyen gumi a Scwalbe-kal szemben fõként maratonokra lenne használva.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
oke, csak mondom hogy nem osszekeverendo ;)

ja, van 26 x 1.1/4" is
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

vigyazz, mert lehet 26*1.3/8"-os is, es arra nem lesz jo normal mtb 26" gumi meret.

de abból cst van rogyásig, úgyhogy az no para

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vigyazz, mert lehet 26*1.3/8"-os is, es arra nem lesz jo normal mtb 26" gumi meret.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
A külsõ gumi oldalára rá van írva a mérete. (pl. xx-559) Az alapján keress külsõt. Járt már nálam olyan régi bringa amire csak nagy kínkeservvel találtam külsõt :-(

egy ismerõsöm kinézett egy használt városi kerót, de tanácsra lenne szüksége, hogy a rajta lévõ külsõ csereszabatos-e a most kapható külsõkkel

Posted Image

a tulaj elmondása szerint a kerék 26"os.

elõre is köszi :)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
egy ismerõsöm kinézett egy használt városi kerót, de tanácsra lenne szüksége, hogy a rajta lévõ külsõ csereszabatos-e a most kapható külsõkkel

Posted Image

a tulaj elmondása szerint a kerék 26"os.

elõre is köszi :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Átteheted természetesen. Az csak egy szalag. De a lötyit is fontold meg, az sem rossz. (pl.: http://www.defekt-stop.hu/)

ez latex alapu?

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Elolvastam amit errõl a lötyirõl írnak, a videó is meggyõzõ,
viszont szöget ütött a fejembe egy gondolat:

"A defektet okozó tárgy eltávolítása után a belsõ nyomás a keletkezett lyukba nyomja a gélt és a lyuk egy pillanat alatt eltömõdik."

Ha van ilyen folyadék a gumijaimban, de más külsõt teszek fel mert pl. sár van vagy mert teszem azt aszfaltra készülök, és ehhez leengedem a belsõt a szelepen keresztül, akkor a szelepet nem tömíti el a folyadék?

Üdv.

-Szerintem nem,mert amikor leengeded a gumit akkor a szelepnek felsõ (12 óra)álásban kell lennie,és mivel a lötyi mindig alul gyülik össze a szelepet (elvileg) nem fogja eltömíteni.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2: