Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15858 hozzászólás a témában

porpi007

porpi007

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Szaisztok!

Michelin latex belsõjét lehet a sima tip-top foltokkal ragasztani, vagy kell hozzá valamilyen speciális?

Válaszotokat elõre is köszi!

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszöntem!:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Huh még több infó és már megint nem értek semmit!:cry:

azt akarta sugallni a savanyu hogy egy rugalmas cromo [acel] vazban a nem tul ballonos gumi is lehet osszhatasban kenyelmes, mig ugyanaz a gumi egy kokemeny merev aluminium vazban mar szetveri a vesedet annyira raz.

de aki Kona Kula vazat vesz azt nem erdekli tulzottan a kenyelem.

ha bemesz egy boltba mindegy hogy 700-as vagy 700C gumit kersz ugyanugy tudni fogjak hogy mit szeretnel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Bár errõl a C betûrõl nem esett szó vagy ez lényegtelen?

Ne foglalkozz vele! Egyébként a belsõ átmérõre utal, ami jelen esetben 622mm

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Huh még több infó és már megint nem értek semmit!:cry:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ne bántsátok, én 26x1,1-es gumikkal gurulok /wtb, ill ricsi szlikk/ cseppet túlfújva 5,5 bar körül
s mégsem érzem túl kényelmetlennek, a 15 éves cromoly univega montin
hasonló kombó a 17"es kula-ban szétverte az ágyékcsigolyámat

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

igy mar szerintem erthetonek kell lennie

Nagyon köszönöm teljesen le vagyok nyûgözve és még én is értem!:cool2:

Ezért szeretem a gyártók leírását kerékméret 28" és ennyi......(bár tudom ennek nem sok köze van a gumihoz)

Szóval akkor hogy összegezzem a mai nap tanultakat ha én veszek egy Maxxis OverDrive MaxxProtect 622/700C 40-es szélességben akkor az nem fog úgy menni viszont lényegesen kényelmesebb lesz. (ha jól gondolom) Bár errõl a C betûrõl nem esett szó vagy ez lényegtelen?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
legalul van egy tablazat, az mutatja hogy kulonbozo szabvanyok hogyan jelolik ugyanazt a kerekmeretet. a 622 ugyanaz mint a 700 csak mas orszagokban mas meretezest hasznalnak.

37-622 ugyanaz mint a 35x700. a 700 az atmerot jeloli [ahogy a 622 is] az elotte levo szam pedig a gumi ballonossagat. minel nagyobb annal ballonosabb, ergo annal kenyelmesebb, es nagyobb a tapadasi felulet. a nagyobb gumi altalaban veve nehezebb es lassabb is. dontsd el hogy a kenyelem vagy a sebesseg a fontos.

orszaguti versenybringakra szoktak 700x18-23-25-28C mereteket rakni, a krossz, vagy trekkingekre ennel nagyobbat, altalaban 32-35-38 vagy megnagyobbat, felhasznalasi terulettol fuggoen. a mostani gumid oldalara is fel van irva ez a meret, igy szemre azt mondanam hogy valoszinuleg 700x35C lesz az. nomost ha elegedett vagy a merettel, akkor keress ugyanekkorat valami jobb markabol [irtak a sracok par alternativat], ha tobb kenyelem kell, es a sebesseg nem meghatarozo akkor keress 700x38-ast vagy 700x40est, ha gyorsulni akarsz, es nem banod ha kicsit kemenyebb lesz a bringa akkor menj le 700x32korulre.

igy mar szerintem erthetonek kell lennie
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Igenis megnéztem de nem vagyok egy nagy angolos de majd megoldom valahogy!

Mondtam, hogy a Schwalbe nyitólapján más nyelvet is tudsz választani (konkrétan német, angol, francia, holland, olasz). Egyébként a 622 az ETRTO szabvány szerinti méretjelölés (622mm a gumi belsõ átmérõje), a 700 pedig a francia jellegû méretezés (700mm a gumi külsõ átmérõje). A két méretjelölés azonos méretû gumit takar, de ez egyértelmûen kiderül a legutolsó link alapján is.

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Linkeltem neked segítséget, de még véletlenül se nézted meg.:chin:

http://www.schwalbe....inPoint=Technik

Igenis megnéztem de nem vagyok egy nagy angolos de majd megoldom valahogy!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én legszívesebben ezt a gumit választanám de mi az a 622/700c?
Köszönöm az eddigi válaszokat!

Linkeltem neked segítséget, de még véletlenül se nézted meg.:chin:

http://www.schwalbe....inPoint=Technik

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Én legszívesebben ezt a gumit választanám de mi az a 622/700c?
Köszönöm az eddigi válaszokat!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mókus már ajánlott több típust is. Én hozzátenném a Maxxis Overdrive-ot és a Detonatort is.

Itt mindkettõt megtalálod: http://ebike.hu/term...ereses?c=1313[]=34&r[1][]=0&r[12][]=0&r[7][]=0&r[41][]=0&r[23][]=0&r[149][]=0

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Mûködik rendesen? Elégedett vagy vele? Ha igen, nem mindegy, hogy ki mit mond?
Ennyi elég is az offtopic megmozdulásokból, térjünk vissza a gumikhoz!

Okés elnézést de magával ragadott ez a téma.:)
Tehát egy olyan külsõ kellene nekem ami földút(sík) és betonútra alkalmas, mert az enyémhez valami cseh külsõt adtak és kb 200 km tettem már bele de nem valami bizalomgerjesztõ.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Mûködik rendesen? Elégedett vagy vele? Ha igen, nem mindegy, hogy ki mit mond?
Ennyi elég is az offtopic megmozdulásokból, térjünk vissza a gumikhoz!

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

az hogy ki mit mond a bringadrol az hogy jon ide? kulonben is te hasznalod, nem masok, szal masok velemenye pont semmit nem szamit.

ha nem jott be az ahogy X bolt bant veled akkor menj egy masikba.

ha a peksegbe mesz, azok nem fognak tudni segiteni...

Nem akarok tele offolni ezt a topicot de lehet hogy aki kb 10-20 éve teker nagyobb rálátása van a dolgokra mint nekem. Amúgy meg ha lenne rá lehetõségem a legprofibb boltba mennék vásárolni de ez nem mindig megoldott és ilyenkor jön a kompromisszum.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az hogy ki mit mond a bringadrol az hogy jon ide? kulonben is te hasznalod, nem masok, szal masok velemenye pont semmit nem szamit.

ha nem jott be az ahogy X bolt bant veled akkor menj egy masikba.

ha a peksegbe mesz, azok nem fognak tudni segiteni...

RAUH-Welt
B E G R I F F

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Most akkor külsõ gumit akarsz venni, vagy véleményt szeretnél a kerékpárodról?

Talán mindkettõt de azért próbálok ebbe a fórumba kérdezni (hülyeségeket) mert nem biztos hogy minden boltban önzetlen eladókkal találkozhatom. De ha le tudod véleményezni a bicajt azt is nagyon szívesen veszem (Skarpea Rush 2009) Elõre is köszii!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Most akkor külsõ gumit akarsz venni, vagy véleményt szeretnél a kerékpárodról?

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Miért? Talán most nincs külsõ gumi a kerékpárodon? Az oldalfalán rajta van a mérete.

Itt olvasgathatsz angolul arról, hogy mi, merre és hány méter: http://www.schwalbe....n/technik_info/

Amennyiben nem kenyered az angol, választhatsz egyéb nyelvek közül is a nyitólapon (www.schwalbe.com), majd a nyelvválasztás után a "technical" szekcióba kell belépni.

Jogos! De ahány ház annyi szokás (gondoltam én....). A cipõben sem egyféle számozás van, azt hittem hogy itt sem ennyire egyértelmû a dolog. De azért köszöntem a felvilágosítást!

700*32, 35 vagy 38 is jo lesz ra. de bemesz barmelyik jobb bringaboltba, es megmondod nekik hogy erre a biciklire keresel gumit.

Bementem egy sokak által "elismert" bringaboltba és ódát zengtek errõl a bicajról... Ennek ellenére kb 20-30 negatív véleményt "hallottam 1 nap alatt itt is ott is. Ennyit a bemész a boltba és.......:offtopic: