ilyen nincs. vizes aszfalton mindegyik csúszni fog, ami jó havon, vagy ha nem is, nagy lesz a gördülési ellenállása. valami alacsony mintájú, jó gördülési ellenállású gumi kellene neked, amivel lehet vizes aszfalton fékezni meg kanyarodni, hóban meg majd vigyázolSziasztok!
Szeretnék venni valami külsõt 26" méretben télre, de én nem terepen használnám, viszont nálunk sokszor elõfordul az utcákon nem eltakarított letaposott hó, ahova a slick gumi nem a legelõnyösebb. Viszont szeretném megtartani a jó gördülési ellenállást, ezért a terepgumi (sárgumi) szerintem nem jó választás. A kérdésem, hogy szerintetek milyen mintázatú gumit érdemes télire beszerezni, ami aszfaltra, földútra, de letaposott havon is biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ stb.
Köszönöm
Jelentkezz be Regisztrálj
Gumitopik
Posted 2009. November 07. - 00:18
Posted 2009. November 06. - 23:23
Szeretnék venni valami külsõt 26" méretben télre, de én nem terepen használnám, viszont nálunk sokszor elõfordul az utcákon nem eltakarított letaposott hó, ahova a slick gumi nem a legelõnyösebb. Viszont szeretném megtartani a jó gördülési ellenállást, ezért a terepgumi (sárgumi) szerintem nem jó választás. A kérdésem, hogy szerintetek milyen mintázatú gumit érdemes télire beszerezni, ami aszfaltra, földútra, de letaposott havon is biztonságosan gyorsítható, fékezhetõ stb.
Köszönöm
Posted 2009. October 22. - 20:25
A másik topikban válaszoltamerrõl a Michelin gumiról tud valaki infot?Én nem találtam semmit.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://forum.bikemag...&postcount=8532
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. October 22. - 20:17
Posted 2009. October 20. - 22:16
Recept: Régi agyon kopott külsõnek levágni a drótperemét, majd fogni egy másik még használható bütykös gumit a bütykeibe beletekerni a rövid, de széles fejû facsavarokat, majd ebbe a külsõbe a már elõbb elõkészített kopott külsõt belehejezni majd ebbe belehelyezni a belsõt
Aki nem tud elugrani a bringám elöl, az nem érdemli meg az Evoluciót!!! BY NIHILHERO
Posted 2009. October 16. - 16:15
Posted 2009. October 16. - 09:14
Hát igen, a síelés nekem idén kimarad, így marad a bringa...
Posted 2009. October 16. - 01:05
De szerintem szöges gumit ne vegyél, sokkal olcsóbb, ha csinálsz magadnak. Csak 1 külsõt kell venni és az OBI-ban pozdorjacsavart. Aztán már csak furkálni kell. Nem egy bonyolult dolog.
Posted 2009. October 16. - 00:09
Alapvetõen hóban nem szoktam bicajozni, inkább síelek, de tavaly kimentem egyszer kipróbálni, a már igen csak kopottas Noby hibátlan volt. Szerintem várd meg a havat és próbáld ki, és utána még vehetsz bármikor szöges gumit.Ez igaz, helyes a meglátás. Mérlegelnem kell ezt is... Szerencsére viszonylag közel vagyok a fogaskerekû egyik megállójához, szóval reletive könnyû az utam Normafához, de így is lenne ~500m megteendõ út a városban. (Vagy autóval viszem.)
Posted 2009. October 15. - 20:54
én nem, nekem számít a súly, meg a gyorsíthatóság, de attól függ, ki mire használja
Posted 2009. October 15. - 20:54
az a baj, ezek akkro jók ha terepig-jeges útig vállon/autóval viszed a bringát.
Ez igaz, helyes a meglátás. Mérlegelnem kell ezt is... Szerencsére viszonylag közel vagyok a fogaskerekû egyik megállójához, szóval reletive könnyû az utam Normafához, de így is lenne ~500m megteendõ út a városban. (Vagy autóval viszem.)
Posted 2009. October 15. - 20:49
az a baj, ezek akkro jók ha terepig-jeges útig vállon/autóval viszed a bringát.Az elsõ biztosan hozza ezt, de a hátsó már nem biztos. Az kb. 2.5 K-t nálam, de én ezzel már elégedett vagyok, szóval a Nobby NIC nekem teljesen rendben van.
Egyelõre csak a Schwalbe-t láttam hazai boltban, a sima "Ice Spiker" verziót, nem a Pro-t. Na meg barátkozom még az árakkal. (S formázva fel költõien a kérdést: vajon gyõz bennem a kétkerék-függõség?
Remélem a telünk inkább fagyos és maximum havas lesz, nem pedig ilyen cudar esõs... Lassan 1 hete nem ültem bicajon és már elvonási tüneteim vannak.Szóval, télire a következõ gumikat nézegetem és a róluk olvasható teszteket:
Hja, nincs ki két kerekem...
)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. October 15. - 20:40
4K-t biztos kibír
Az elsõ biztosan hozza ezt, de a hátsó már nem biztos. Az kb. 2.5 K-t nálam, de én ezzel már elégedett vagyok, szóval a Nobby NIC nekem teljesen rendben van.
Remélem a telünk inkább fagyos és maximum havas lesz, nem pedig ilyen cudar esõs... Lassan 1 hete nem ültem bicajon és már elvonási tüneteim vannak.
Egyelõre csak a Schwalbe-t láttam hazai boltban, a sima "Ice Spiker" verziót, nem a Pro-t. Na meg barátkozom még az árakkal. (S formázva fel költõien a kérdést: vajon gyõz bennem a kétkerék-függõség?
Posted 2009. October 14. - 18:21
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. October 14. - 17:23
Posted 2009. October 13. - 22:00
ra lehet a jobb kerdes csak az hogy minek? :wtf: 24*2.7" mar kulonben is majdnem akkora lesz atmeroben mint egy kisebb 26"
viszont sokkal erõsebb, és extra alacsony nyomáson lehet használni
Posted 2009. October 13. - 20:14
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2009. October 13. - 19:30
Kösz a helpet
Posted 2009. October 13. - 17:20
4K-t biztos kibírKb. 3-4 használat után sikeresen megadta magát az SKS Rookie XL minipumpám. Tõbõl kitört az a foglalat, amit rá kell nyomni az autószelepre. Bár nem akartam, de nyilván én feszítettem túl pumpálás közben, de azért nem ártott volna, ha legalább 8-10 alkalmat megszolgál...
Na mindegy, ennyit errõl; valami komolyabbat vennék inkább, ezúttal. Mi a véleményetek például ezekrõl:
SKS Revo Alu
BBB BMP-45 TeleRoad
SKS Injex T-Zoom alu
Nem annyira a tömeg, mint inkább a megbízhatóság számít. Elég vacak dolog a frissen foltozott gumit újrafújni egy törött pumpával.
Más, most egy kis tapasztalat. "Normál" felhasználás mellett mennyit bír vajon egy Schwalbe Nobby Nic? Csak azért, mert nálam ~2200 km után az elsõ úgy 70-75 (bütykökön a gödröcskék még vannak), a hátsó pedig még mindig 45-50%-os (itt a kis gödröcskék a bütykökbõl már eltûntek, de borda fele még megvan:)), vagyis egész jól bírják/bírták nálam! Versenyezni nem versenyeztem velük, de a terep gyakran elég kemény volt, ahol használtam (Buda hegyei).
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. October 13. - 17:18

Sign In
Create Account

Back to top