Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Hali!
Van egy olyan problémám hogy 1 hete vásárolt bringámnak már 8 defektje volt.Pedig csak napi kétszer 1 órákat voltam vele kint.Van benne egy müanyag is amitöl elviekben nem lehetne... de van.
Az a fö kérdésem hogy létezik-e olyan belsö vagy valami anyag vagy mittomén mi a megakadályozza mert már nagyon unom a javitást.
Vagy mit ajánlotok?
Minden megoldás érdekell az se baj ha 5 kilos lesz a kerék mert már idegrohamot kapok.. ma is toltam 5 kilométert.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
köszi !
Gondolom akkor ez a drótos verzió, bár így sem drága.

Fekete párducot használ valaki?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
3500 vagy nyolcszáz volt darabja

Tapasztalattal még várnék, mert még pár hónapig igazi hegyi nyomulást nem tervezek.

Mindenesetre kicsi alacsony mintázata van, szóval tényleg inkább cc-s gumi, középütt van valami futóél jellege így aszfalton jól meg hangtalanul gördül.
Eddig ballonos 2,35ös gumim volt fenn, így ezt szokatlanul keményre kellett fújnom hogy ne üssem fel hátul.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Na nekem meg végül 2,1es WTB nano raptor lett a gépemre téve.
Terepezni még nem tudtam vele, szépen megindult nálunk is havazás meg röpködnek a minuszok.

Mennyiért vetted? a tapasztalatokról majd írhatnál.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

szingóval ezt hogyan? :wtf:

Gondolom a régiek se dísznek cipelték magukkal.

Posted Image

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
mondjuk ez total igaz. a ragasztas a rendes megoldas, de utszelen eleg feldobni, hazagurulsz, aztan otthon majd elpocsolsz vele
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

3 mozdulattal :)

Egyszer letéped a régit, majd felrakod az újat, és végül pumpálsz. Ha ügyes vagy, gyorsabb, mint belsõt cserélni.

A szingó ragasztás nélkül is használható, csak nem szabad vele gyorsan kanyarodni, de simán haza lehet vele menni.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Viszem a régi elsõt tartaléknak, ha meghal a hátsó, felpattintom azt hazáig...

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 posts
Üdv nem akartam visszaolvasni, idõhiány miatt.
Érdekelnének a tapasztalataitok a Tubeless-é átalakítóval kapcsolatban.
Kívánt kombó: Singletrack + átalakító + tubeless-es külsõ(michelin)

köszi
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

Én 3800-ért vettem 2 éve a tufokat a nellában, de azt hiszem a proathlonban is árulnak.

Decathlont azért ajánlottam mert én nagyon olcsón láttam ott vittoriát. 2 db-ot adtak talán háromezer egypárszázért.

Én néztem a honlapjukon az árlistát, és elég drágán adták a vittoria rallykat...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Köszi a tippet, de ott sokkal drágább volt mint amennyit hajlandó lettem volna kiadni érte(meg nincs is a közelben), 4400 pénzért sikerült egy darabot szerezni, máshol is lett volna 4800ért rendelésre, de rendelésre 4200 ért is tudok, normál áron meg nem volt Budapesten több...
Elöl kicserélem, hátul egyenlõre marad a régi, az kevésbé veszélyes ha meghal... Viszem a régi elsõt tartaléknak, ha meghal a hátsó, felpattintom azt hazáig...

Én 3800-ért vettem 2 éve a tufokat a nellában, de azt hiszem a proathlonban is árulnak.

Decathlont azért ajánlottam mert én nagyon olcsón láttam ott vittoriát. 2 db-ot adtak talán háromezer egypárszázért.

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

decathlonban szokott lenni

Köszi a tippet, de ott sokkal drágább volt mint amennyit hajlandó lettem volna kiadni érte(meg nincs is a közelben), 4400 pénzért sikerült egy darabot szerezni, máshol is lett volna 4800ért rendelésre, de rendelésre 4200 ért is tudok, normál áron meg nem volt Budapesten több...
Elöl kicserélem, hátul egyenlõre marad a régi, az kevésbé veszélyes ha meghal... Viszem a régi elsõt tartaléknak, ha meghal a hátsó, felpattintom azt hazáig...

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

pedig ott ereszt...

Na kiszedtem a kereket s jó kis akáctüske volt a gumiban.:D
szóval nem a szelepnél eresztett.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hello.

Valakinek nincs tippje hol tudnék most még karácsonyig egy pár szingós gumit szerezni, lehetõleg olcsón, tudom ez szinte lehetetlen de hátha tud valaki valamit :)

decathlonban szokott lenni

vdani666

vdani666

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Hello.

Valakinek nincs tippje hol tudnék most még karácsonyig egy pár szingós gumit szerezni, lehetõleg olcsón, tudom ez szinte lehetetlen de hátha tud valaki valamit :)

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Egy kis beszámoló. Ma 2.1-es méretû CST C1455 gumit használtam hegyen egy merevfarúval, -4 és -8 fok közti hõmérsékleten, jobbára porhóban. Szûz hóban tûrhetõ, közepes mennyiségû egyensúlyozással, kb. 15 cm-es hóig, de tengelyig érõ hóban is még el-ellavírozhat az ember egy kis ügyeskedéssel.
Félig-meddig letaposott, nyomvályús, sok lábnyomokkal tarkított úton mint valószínûleg a gumik többségének, ennek is gondja akadt. Egyszer sem estem el, de azért kellett egyensúlyozni rendesen és volt broadside, elsõkerék-tolás és mindenféle cifra mutatvány ilyen körülmények közt. :) De! Letaposott hóban úgy tapad, mintha - "kis" túlzással - nyár lenne! Egy ilyen, kb. 2000 Ft-os gumitól ez a teljesítmény kiemelkedõen jó. (Kár, hogy már alig-alig kapható, ez egy kifutó széria...) Lefelé jól használható, egészen meredek lejtõkön is jöttem le, minden gond nélkül. Felfelé pedig olyan helyeket másztam meg, amit még nyáron is nehéz - pláne, ha nincs valaki formában! ;)
Ez a gumi drótperemes és kissé nehezen szerelhetõ egyébként, defektállóságban viszont példás - akárcsak kopásállósága. Cserébe jó nehéz, sacc per kábé 800-850g biztosan van (nem mértem) - de legalább jól lehet vele edzeni. ;) Mintázata eléggé a WTB Moto Raptor koppintása.
Még a végén leszórom a fully-ról a Nobby Nic-eket és felpattintom ezeket helyettük! :)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
WTB Motoraptor. 2.24-es nem túl drága, defektálló, és jól fékezhetõ hóban is. Tegnap gellérthegyen szánkópályán ezzel voltam és meg tudtam állni, egyszer sem csúszott ki alólam, mondjuk ez néha rajtam is múlott.
Ja, és nekem 2 éves, kopott a gumi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Maxxis mobsterrel senki ne menjen hóra mert életveszélyes!!!! Én most azzal voltam a tortúrán háááát több mint izgalmas volt a jó öreg Ritchey Z-max az igen szinte mindenütt jó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Köszi mindenkinek a Smoke/Dart vs. Conti Explorer témában a választ. A dolog még aktuális. Választani ezekbõl lehet, másikat most nem szeretnék venni. A Panaracer súlyát bizony nagyon érezni, csak a hatalmas bütykök miatt gondoltam alkalmasabbnak.
Eddig elõre és hátulra is Smoke ment (ha ment), de kemény felületen nem nagyon szerette az irányt tartani ezért vettem elõre a javasolt Dart-ot. Amint normális hõmérséklet lesz, meg hajlandó lesz valaki velem tartani, ki fogom próbálni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
continental race king 2.2.nekem bevált,nem csúszkáltam semmit még az autók által letaposott úton se.nagyon mély hóban pedig tényleg nem számít milyen gumi,pl februárban fórumtalin gagyi kenda gumikkal se csúszkáltam