Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Az 1,5ös slickbe? Mert különben ez sem normális dolog.

Biztos vesekõ ellen kell :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Heh, én 64 kilóhoz használok 4 bart, vagy 4.5-öt.

Az 1,5ös slickbe? Mert különben ez sem normális dolog.

A sebesség mindent megold.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Heh, én 64 kilóhoz használok 4 bart, vagy 4.5-öt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tud felrobbanni? 4 BAR nekem nagyon soknak tünik.Remélem nem szivattok :D

Nem sok, nálad 50kg-mal könnyebb emberek használnak 3 bart. A gumira rá van írva (valahol rajta van, keresd meg), hogy mennyi a max nyomás, amit belenyomhatsz. Na, annyira fújd fel.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
én 113 kg vagyok, és én is 4-4,5 baron használom.:)
nyugi, nem akarnak a Holdra lõni;)

Izomtéridõninja-geológus!

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Nem tud felrobbanni? 4 BAR nekem nagyon soknak tünik.Remélem nem szivattok :D

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
ülj fel a bringára, és úgy nyomassátok fel kompresszorral 4bárra..:)
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Huthinson hajtogatos gumi. 26X2.1 Ennyi van rajta.2bar-t mondtak hogy rakjak bele.

130kg-hoz 2bar az piszok kevés, azzal még én is óvatosan megyek terepen, mert felütöm a 70kilómmal...
Próbálkozz 4-5 barral, valószínûleg megszûnik az állandó defektelés, aztán kísérletezhetsz, hogy mi az a minimum nyomás, amivel még nem vered szét a belsõt!

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Huthinson hajtogatos gumi. 26X2.1 Ennyi van rajta.2bar-t mondtak hogy rakjak bele.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Milyen nyomáson használod?
Ha oldalt van mindig a lyuk, 130kg vagy és fél métereseket ugrálsz, akkor szerintem felütöd.
Lehet latex belsõ, vagy tömlõ nélküli kéne neked, de az utóbbihoz felnicsere is kell. És ilyen testsúllyal ne spórolj a levegõvel, pláne ha ugrálgatsz, esetleg sokat padkázol is.

Jav: Imivel egyre gondolunk.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ha oldalt van, akkor az akár felütéses defekt is lehet.
(Milyen külsõ, mekkora nyomás?)
A defektek okának kiderítésében az is segíthet még, hogy a megnézed a lyuk alakját (esetleg kicsit széthúzod a gumit, akkor jobban látni). Ha pontszerû, akkor szúrásos, ha egyenesen elnyúló, akkor vágásos, ha íves, akkor valószínûleg felütéses.
(Mi az, hogy nincs merevítés a gumiban? Nem drótperemes, hanem hajtogatós?)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Én azokban az esetekben, amikor nem egyértelmû a defekt oka (a külsõ szemrevételezésekor nem találom meg a tüskét, a szilánkot, stb), akkor meg szoktam jelölni filctollal a külsõ felnihez képesti helyzetét és a lyuk helye alapján tüzetesen átnézem azt a részt a felnin, a külsõn, a felniszalagon. Sorozatos defektnél mindig megtaláltam a probléma forrását.

bengalika: azt nem írtad, hogy hol vannak a lyukak. A felni felõli részen, vagy a külsõ alatt?

inkább oldalt van mint a belsö gumi külsö felén. a 4 ragasztás 10cm-en belül van.(gondolom ha már kitapétázom akkor elég vastag lesz :D)Megprobálom majd hogy kiveszem azt a védõt. Amugy nem lehet hogy a súlyom miatt van? 130 kilo vagyok de fél métereknél nem ugratok magasabbrol.
És olyan külsö van rajta amibe nincs merevités.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Én azokban az esetekben, amikor nem egyértelmû a defekt oka (a külsõ szemrevételezésekor nem találom meg a tüskét, a szilánkot, stb), akkor meg szoktam jelölni filctollal a külsõ felnihez képesti helyzetét és a lyuk helye alapján tüzetesen átnézem azt a részt a felnin, a külsõn, a felniszalagon. Sorozatos defektnél mindig megtaláltam a probléma forrását.

bengalika: azt nem írtad, hogy hol vannak a lyukak. A felni felõli részen, vagy a külsõ alatt?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Az volt nekem is az elsö dolgom hogy megtisztitottam és a végeit amputáltam meg csiszoltam a felnin se találtam gondot.
Régen hallottam olyat hogy valami masszával ki lehet tömiteni a belsö gumit. Bár nem tudom elklépzelni az hogy lehet hosszútávon.
Ha más nem lesz akkor szervizbe is elviszem majd de azt csak uccso lehetöségnek hagyom mert 2000-t mondtak egy gumicserére.

Én esetleg már csak arra tudok gondolni, hogy a védõszalag valahogy kicsípi. Vagy ott ahol annak a két vége érintkezik, vagy valahogy a külsõvel. Nekem nincs több ötletem. Ha megtaláltad majd szólj, hogy mi volt. Szerintem vedd ki azt a védõszalagot, és ha megszûnnek a defektek (legalábbis az ilyen szintû gyakorisága) akkor az volt a hibás.

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

Ha a védõ alatt azt érted, hogy egy szalag van benne, a szúrásos defekt miatt, nézd meg, hogy annak nem hegyes-e a vége. Volt már olyan, akinek pont a defektgátló szalag szúrta ki így.

Az volt nekem is az elsö dolgom hogy megtisztitottam és a végeit amputáltam meg csiszoltam a felnin se találtam gondot.
Régen hallottam olyat hogy valami masszával ki lehet tömiteni a belsö gumit. Bár nem tudom elklépzelni az hogy lehet hosszútávon.
Ha más nem lesz akkor szervizbe is elviszem majd de azt csak uccso lehetöségnek hagyom mert 2000-t mondtak egy gumicserére.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Vettem egy potbelsöt és cserélgetem. amig az eggyik szárad addig a másikat lyukasztom :D
Kivülröl kis apro lyuk pedig ott a védö is.Átnéztem a külsöt nincs benne semmi.

A mûanyagon nincs valami a kiszúrhatná? Mert így tényleg érthetetlen. Nem lehet, hogy a felnin van valahol sorja? Elõször azt hittem, hogy nem fújtad fel rendesen és állandóan felütöd.
Egyébként vannak defektmentesítõ folyadékok, amiket bele kell tölteni a belsõbe és azonnal eltömítik a lyukat, ha defektet kaptál. De nálad jobb lenne az állandó defekt okát megtalálni.

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

Vettem egy potbelsöt és cserélgetem. amig az eggyik szárad addig a másikat lyukasztom :D

Ha a védõ alatt azt érted, hogy egy szalag van benne, a szúrásos defekt miatt, nézd meg, hogy annak nem hegyes-e a vége. Volt már olyan, akinek pont a defektgátló szalag szúrta ki így.

bengalika

bengalika

vendég

• fórumtag
  • 14 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hali!
Van egy olyan problémám hogy 1 hete vásárolt bringámnak már 8 defektje volt.Pedig csak napi kétszer 1 órákat voltam vele kint.Van benne egy müanyag is amitöl elviekben nem lehetne... de van.
Az a fö kérdésem hogy létezik-e olyan belsö vagy valami anyag vagy mittomén mi a megakadályozza mert már nagyon unom a javitást.
Vagy mit ajánlotok?
Minden megoldás érdekell az se baj ha 5 kilos lesz a kerék mert már idegrohamot kapok.. ma is toltam 5 kilométert.

Milyen defekt? Kiszúrta valami? Ragasztottad a belsõt vagy tettél bele újat?

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Hello!

Érdeklõdnék van-e valakinek tapasztalata WTB Raijin külsõvel kapcsolatosan.
Felveszi a versenyt egy Maxxis Medusa vagy egy Schwalbe Black Shark Muddal?

Köszi