Az az állítás elõször viszont meglepett, hogy a szélesebb guminak kisebb a Crr-je, mint a keskenyebbnek. Természetesen ceteris paribus
de azért ez erõsen talaj minõség függõ, pl burkolt fa pályán vélhetõen inkább a keskenyebb a nyerõ
Az az állítás elõször viszont meglepett, hogy a szélesebb guminak kisebb a Crr-je, mint a keskenyebbnek. Természetesen ceteris paribus
illetve próbálok Pomáz-Dobogókõ szakaszon egyre jobb idõt menni), de megtetszett az egésznek a fizikája
Az a helyzet, hogy bár nem vagyok (még) teljesen rákattanva a versenykerékpározásra (na jó, azért a TDF-et tudom egyfolytában 5-6 órát nézni :-) illetve próbálok Pomáz-Dobogókõ szakaszon egyre jobb idõt menni), de megtetszett az egésznek a fizikája. Tucatnyi modellbe bukkantam bele, ami a paraméterek alapján vagy a szükséges energiát vagy az út megtételéhez szükséges idõt próbálja kiszámolni. S mivel GPS-szel biciklizek (na ez sem tesz jót a légellenállásnak), a magassági adataim megvannak, sõt azokat még simítom a track elemzése elõtt. Szóval ez egy hobbicsokor, amihez most hozzájött a bringázáshoz kapcsolható képletgyûjtemény.
pénteken nekiesek és megcsinálom, köszi mindenkinekEz tökéletes megoldás
Üdv!
Némileg idevág az én nyûgöm is, minap egy rápumpálás után letört a presztás latex szeleptûjének vége a kis szorítócsavarral.
Gond egy szál se ettõl még mûködik, aztán tegnap besztrájkolt, elõször azt hittem födkörüli pályára állt, de meglett bent figyel a belsõben.
A szelep nem bontható, így viszont teljességgel bizonytalan mikor óhajt megint meglépni egy pumpáláskor...
Találtam itthon egy hasonló szelepes belsõt, de csak befelé lehet bontani, a belsõ gumifalán átnyomva sikerült kiszedni a szeleptût. A donor tehát megvan, kérdés, hogy illik vajon az én belsõm szelepébe? Ha nem muszáj nem szúrkálnám össze, bár más megoldást nem nagyon látok.
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata?
Vagy fecskendõvel átszúrod a belsõt és beletöltöd.
sajnos nem olyan, akkor ezt buktam új belsõ vagy a régi autószelepes lesz a megoldás
A sebesség mindent megold.
szingós belsõbe, hogy tudom beletölteni a defektmentesitõ lötyit?