Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15858 replies to this topic

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 posts
Helló..
nekem eddig 800km körül van benne 60% aszfaltal 38%terep 2% sár és a hátsón érzõdik jobban,hogy kopott az elsõ még szinte tökéletes..látszik rajta a kopás de nem vészes..viszont a hátsó:D a boltos által elõre tippelt 600 km-nél többet bírt:)

üdv

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
1000-et talán, ha nincs benne sok aszfalt. Inkább szedd le. Nekem is volt, imádtam, egyik legjobb "gyors" guminak tartom.

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Szerintetek mennyit lehet elmenni egy Maxxis Larsen TT gumival? Eddig kb. 400km van benne, de szemmel láthatóan nagyon kopik. Azt hittem legalább nyár végéig kitart....
Lehet elkopik a Szilvásvárad maratonig! :) Talán le kellene cserélnem és edzésekre mást koptatni? Mit javasoltok?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
belsovedo szalag omg

ideznek haveromtol:

"poor execution of a bad idea"
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Joe féle folyadék van benne? Nekem azt tanácsolták, hogy a szelep 12 óránál legyen leengedés közben. A problémára sajna megoldás nem jut eszembe, talán az okosabbak.

Nem tudom mivel van feltöltve, a tízpróbás áruházban vettem. Valamiféle rózsaszínhez hasonló színû lötyi van benne, és úgy látszik tényleg jó a szúrásos defekt ellen, mivel a szelepet is szinte azonnal eltömítette. Végül is hirtelen mozdulattal kicsavartam a szelepet, nem is nagyon fröcskölõdött szét az anyag. Eddig csak az elsõ kerékben használtam folyadékot, hátul belsõvédõ szalag volt feltéve abból a megfontolásból, hogy próbára tegyem melyik véd jobban a defektek ellen. Mostanában elég gyorsan leengedett a hátsó, ezért ma feltettem oda is lötyivel töltött belsõ párját. Mikor mindennel végeztem, akkor vettem észre EZT a belsõvédõ szalagban.
Szóval, a szalag nem sokat ér egy 90 fokos szögben befúródó 1,5 centis tüske ellen. :)

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Joe féle folyadék van benne? Nekem azt tanácsolták, hogy a szelep 12 óránál legyen leengedés közben. A problémára sajna megoldás nem jut eszembe, talán az okosabbak.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Vettem nemrég egy pár gyárilag defektgátló folyadékkal töltött belsõt. Feltettem és használom is azóta defekt nélkül, de ma történt egy kis gebasz. Külsõt akartam cserélni, a szelepet 8 órára állítva szép lassan elkezdetem kiengedni a levegõt...mire pár másodperc múlva a lötyi elkezdett dolgozni és betömte a "defektet" vagyis a szelepet elzárta. Most a levegõ se ki, se be nem megy. Ha izomból kicsavarom a szelepet, akkor szanaszét fog spriccelni a lötyi? vagy hogy a csudába engedjem most le a gumit?

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Ilyen felnin használom a Schwalbe 1.75-ös gumiját már egy éve, semmi gond

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Maximum arra figyelj, hogy ha az 1,25-tól 2,25-ig tartozó külsõkhöz különbözõ belsõ kellhet.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

ha mm-ben szeretném tudni, hogy mennyi 1,75", akkor OK, de a terepre való felnimre, amire 25-37mm széles gumit javasolnak nyilván hamis az a konklúzió, hogy egy 1,75 colos (44,5mm) gumi túl széles lenne. Vagy akkor ez a Georg Boeger féle táblázat nem stimmel és nem a felni belsõ, hanem a külsõ szélessége számít. Ha így nézzük, a táblázat 44-57mm széles gumit ajánl, amit a 17,5-ös pont el is ér alulról.

A felnidre 1,25"-tól 2,25"-ig minden külsõ jó. Nem kell azzal a táblázattal foglalkozni, hülyeséget írnak benne.

A sebesség mindent megold.

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
Én nekem is 17 és 24mm a felni értékei,és 1,5-ös gumit szoktam aszfaltra használni gond nélkül.szóval nem kell félni.:)

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
ha mm-ben szeretném tudni, hogy mennyi 1,75", akkor OK, de a terepre való felnimre, amire 25-37mm széles gumit javasolnak nyilván hamis az a konklúzió, hogy egy 1,75 colos (44,5mm) gumi túl széles lenne. Vagy akkor ez a Georg Boeger féle táblázat nem stimmel és nem a felni belsõ, hanem a külsõ szélessége számít. Ha így nézzük, a táblázat 44-57mm széles gumit ajánl, amit a 17,5-ös pont el is ér alulról.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

sziasztok,
aszfaltra vennék 26" keskeny gumit. A felnim (MACH1 MX) mûszaki leírásában 25mm külsõ szélesség és 17C (gondolom, 17mm) belsõ szélesség van. Van egy gyakran linkelt táblázatom, ahol a 17mm-es belsõ felnimérethez 25-37mm széles gumit javasolnak. A problémám az, hogy nem tudom, hogy pl. egy 1.75-ös külsõ hány mm széles. Van valakinek valamilyen táblázata, szorzószáma vagy képlete erre?
köszönöm szépen

mondjuk az 1,75-öt megszorzod 25,4-el. (cca 45 mm )
nyilván nem pont annyi, meg gyártófüggõ is de nagyságrendileg jó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zjuhaszq

zjuhaszq

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
sziasztok,
aszfaltra vennék 26" keskeny gumit. A felnim (MACH1 MX) mûszaki leírásában 25mm külsõ szélesség és 17C (gondolom, 17mm) belsõ szélesség van. Van egy gyakran linkelt táblázatom, ahol a 17mm-es belsõ felnimérethez 25-37mm széles gumit javasolnak. A problémám az, hogy nem tudom, hogy pl. egy 1.75-ös külsõ hány mm széles. Van valakinek valamilyen táblázata, szorzószáma vagy képlete erre?
köszönöm szépen

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
itt is van :No Flats Elite Racer's tej (Ker
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

keresd meg Lukit, aztán kérdezd meg, hogy legközelebb melyik versenyen lesz ott, aztán hozass vele vagy vedd meg az ltv webshopban
/én megyek hétvégén pécs kupára/

Ezek csak végsõ megoldások lehetnek. Sokkal olcsóbb ha boltban veszem.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Szóval ha szólok a boltosomnak, hogy szerezzen tõlük akkor nagy valószínûséggel nem fog tudni nekem hozni.

keresd meg Lukit, aztán kérdezd meg, hogy legközelebb melyik versenyen lesz ott, aztán hozass vele vagy vedd meg az ltv webshopban
/én megyek hétvégén pécs kupára/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

de nagy valószínûséggel fog tudni hozni (ha akar)

és mondom a tyúkbeles topikban írta vki hogy már a cseke is tolja

Holnap utánajárok. Az egyik boltos úgyis akar löttyöt árulni, majd meggyõzõm, hogy ezt árulja, úgyis ez a legjobb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Szóval ha szólok a boltosomnak, hogy szerezzen tõlük akkor nagy valószínûséggel nem fog tudni nekem hozni.

de nagy valószínûséggel fog tudni hozni (ha akar)

és mondom a tyúkbeles topikban írta vki hogy már a cseke is tolja

Múlt héten mértük a Speed-Wayben a Racing Ralhpot UST ben 698g volt.

nekem a 2,25-ös volt 685

mondom nagy a gyári szórás
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

UST Racing Ralph ill. Rocket Ron milyen súlyban van?(2.1)

Múlt héten mértük a Speed-Wayben a Racing Ralhpot UST ben 698g volt.