Üdv!
Némileg idevág az én nyûgöm is, minap egy rápumpálás után letört a presztás latex szeleptûjének vége a kis szorítócsavarral.
Gond egy szál se ettõl még mûködik, aztán tegnap besztrájkolt, elõször azt hittem födkörüli pályára állt, de meglett bent figyel a belsõben.
A szelep nem bontható, így viszont teljességgel bizonytalan mikor óhajt megint meglépni egy pumpáláskor...
Találtam itthon egy hasonló szelepes belsõt, de csak befelé lehet bontani, a belsõ gumifalán átnyomva sikerült kiszedni a szeleptût. A donor tehát megvan, kérdés, hogy illik vajon az én belsõm szelepébe? Ha nem muszáj nem szúrkálnám össze, bár más megoldást nem nagyon látok.
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata?
Szia!
A szeleptûk kompatibilisek egymással, nekem az ilyen esetekre van vagy készleten néhány tû, ugyanis külön is kapható - ha letörik, csere, s probléma megoldva. De ha letörik, s nem tudod cserélni, akkor sincs halálos gond - a kis csavar ugyanis csak a beesést akadályozza meg. Ha ügyesen kezded fújni, s MINDIG nagyobb a belsõben a nyomás, mint odakint (a pumpafejben), akkor fel tudod pumpálni. Lassú, stabil pumpálással haladj, s tartózkodj a durrbele 8 bar mozdulatoktól. A kezdeti nyomásik meg az ujjaddal ellen kell tartani, hogy nehogy beessen.
Amúgy meg - cseréld a pumpát. Én csak akkor szívtam ezzel, amikor még kókány BBB pumpám volt, egy jó pumpa SOHASEM töri le.