Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

19mm -es felnin 2.6-os gumi - enyhén vicces :D

Ez volt nekem. :-) Júniusban lesz 2 éve, hogy így nyomom. Nem használom nagyon alacsony nyomáson, hogy esetleg leforduljon a felniről. Se nem durvulok annyira. És semmi gondom vele. Határeset mondjuk, mert szélesebb gumit már én se mernék erre tenni. Ha jól rémlik biz. oldalakon 62-64mm-t írtak mint maximum szélesség erre a méretü felnire. Az, hogy most ez menniyre hiteles, nem tudom. De az én felhasználásommal rendben van.

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

Az fasza, ha surlodo gumival tekersz :D

Nem vészes. Csak néha jön elő.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Én 2.25-ről váltottam 2.6-ra. Nekem jobban bevált, de mondjuk én semmit nem csinálok komolyan. A bringázást se. Mármint nem érdekel se a többlet tömeg, se a gördülési ellenállás meg ilyesmik. (amúgy nem érzem hogy rosszabbul gurulnék)

Hogy elfér-e az tényleg fontos, mert nekem pl a 19c felnimen 64mm a smart sam. Egy szélesebb felnin ez még szélesebb lenne 1-2 millivel. És pl nálam hátul már ettől nagyobb el sem fér. Így sincs hely, néha bele is ér a villába, ha erősen megtekerem. (nagy nyomatékkal)
19mm -es felnin 2.6-os gumi - enyhén vicces :D

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás

És hogy fog elférni a szélesebb gumi?

Max megnyesegeti szikével a gumi túl széles részeit :DD

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Az fasza, ha surlodo gumival tekersz :D

deviantRider

deviantRider

fórumtag

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
  • LocationNyíregyháza

Én 2.25-ről váltottam 2.6-ra. Nekem jobban bevált, de mondjuk én semmit nem csinálok komolyan. A bringázást se. Mármint nem érdekel se a többlet tömeg, se a gördülési ellenállás meg ilyesmik. (amúgy nem érzem hogy rosszabbul gurulnék)

Hogy elfér-e az tényleg fontos, mert nekem pl a 19c felnimen 64mm a smart sam. Egy szélesebb felnin ez még szélesebb lenne 1-2 millivel. És pl nálam hátul már ettől nagyobb el sem fér. Így sincs hely, néha bele is ér a villába, ha erősen megtekerem. (nagy nyomatékkal)

• Kisherceg kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Köszi szépen.igazaból régóta egy 140mm rugoutu bicajt szeretnék, de 120-as van és csere nem megy jelenleg, ezért gondolkodom ezen

ezért ne válts

nem lesz ilyen hatása

• Kisherceg kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Sziasztok!
Ha 27.5x2.35-rol 2.6-ra váltok mik lesznek a pozitív, negatív pontjai? szélesebb felnire is valtanek.120mm a rugoutam, ezt 130-140-nek fogom érezni?gondolom kisebb nyomáson is lehet használni (tubeless), de megnő a gördülési ellenállás is?

És hogy fog elférni a szélesebb gumi?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mást is érdekelt ez a kérdés, szerintük nagy hátrányod nem lesz. (terepen biztosan)

https://www.youtube....h?v=8by3v688Ze8

szvsz itt az a lenyeg, hogy mennyire elvezetes ott, ahol tekersz. mert most lehet vki gyorsabb egy adott konfiggal, csak ha doglomhanak erzodik vagy kirazza a vesekovedet nem biztos, hogy az lesz a legelvezetesebb.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Köszi szépen.igazaból régóta egy 140mm rugoutu bicajt szeretnék, de 120-as van és csere nem megy jelenleg, ezért gondolkodom ezen

ha a lefele a lenyeg, akkor csak jobban jarsz vele :)

en a nagyobb rugoutas ossztelosokat sem szeretem tekerni (100+), valszeg hasonlo lenne a plusszos merettel is.

arn módosította - 2019. március 20. - 11:43

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Mást is érdekelt ez a kérdés, szerintük nagy hátrányod nem lesz. (terepen biztosan)

https://www.youtube....h?v=8by3v688Ze8

Marci

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Jobban tapad, ugyanakkora nyomason jobban is gurul, kisebben vmivel rosszabbul, de szerintem ezt nem erzed, sot terepen valszeg elonyosebb lesz. Ami hatrany, nagyobb tomeg, es a ballonossag miatt tobb lesz a csillapitatlan rugozasod, tobb energiat fog elnyelni, ha pumpalva tekered, lomhabbnak fogod erezni.

De ezt kb minden vekonyabbrol vastagabbra valtasnal el lehet mondani, a montinal meg inkabb az arany kozeput megtalalasa a cel, mire hasznalod, ott kisebbek e a hatranyok, mint amit nyersz a masik oldalon. Xcre nem lenne tul elonyos valtas :D

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Sziasztok!
Ha 27.5x2.35-rol 2.6-ra váltok mik lesznek a pozitív, negatív pontjai? szélesebb felnire is valtanek.120mm a rugoutam, ezt 130-140-nek fogom érezni?gondolom kisebb nyomáson is lehet használni (tubeless), de megnő a gördülési ellenállás is?

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

tetszik az aerósága.

• zeezoltano kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

vagy

35FE1988-598C-469F-9731-F55159F4F102_zps

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ott a gravel 40es slickel :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez országút, és ha nézed a szélső értékeket, max 2-3 watt a különbség. Abban igazad van hogy az élet az nem egy gépben lévő forgódob.

Ezeknél a teszteknél mindig a "magyar valóságot" látom magam előtt, kis hazánkban az utakon ki az a barom aki nem áldoz be 1-2 wattot a komfort javára ? Hát itt az országút is terep ! (én minden nap Budapesten közlekedem, ide a minél szélesebb gumi az életszerű nem a max nyomáson)

Egyetértek. És ennek ellenére vannak olyanok, akik megveszik a brutálmerev aero bringákat, aztán utána azon szenvednek, hogy a 32-es gumi nem fér be a vázba. :)

• Kisherceg és zscs kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ez országút, és ha nézed a szélső értékeket, max 2-3 watt a különbség. Abban igazad van hogy az élet az nem egy gépben lévő forgódob.

Ezeknél a teszteknél mindig a "magyar valóságot" látom magam előtt, kis hazánkban az utakon ki az a barom aki nem áldoz be 1-2 wattot a komfort javára ? Hát itt az országút is terep ! (én minden nap Budapesten közlekedem, ide a minél szélesebb gumi az életszerű nem a max nyomáson)

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

egy nagyon erdekes osszevetes, foleg az utolso ket szekcio - ujra keskeny gumi lesz a meno? :D

meg kiegeszitenem meg azzal, hogy minel ballonosabb vmi, a hajtasi oldalon egy csillapitatlan tomeget pumpalsz folyamatosan, amire a gordulesi tesztek nem igazan adnak valaszt. montin kiegeszitve azzal, hogy az adott minta hogy viselkedik a ket szelso helyzetben. pl van olyan minta, ami "taposva" aszfalton baromira szetterul, es ez ugyan elonyos tapadasi oldalrol, de olyan, mintha homokban tekernel. vagy hogy viselkedik a minta eltero feluleteken. sokkal komplexebb dolog lenne ez, mint egy dobon merni.

https://www.bicycler...5000-comparison

Rolling Resistance at Recommended Air Pressures (15% tire drop)
Rolling Resistance at the Same Comfort Level (4.5 mm tire drop)

But wait...

In the previous tests where we tested all tires at the same air pressures, the bigger tires had a lower rolling resistance. At the same air pressure, a bigger tire will be less comfortable as tire drop will be less and subsequently works as a harder spring.

So why not just run 23 mm tires and get the aero benefit? At some point, a 23 mm tire isn't able to provide the same comfort level as a 32 mm tire anymore. The smaller tire will start bottoming out and you'll get pinch flats when the inner tube gets squeezed between the tire and rim.

arn módosította - 2019. február 26. - 12:02