A Decathlonban kapható önjavítós gumibelső. Van valakinek tapasztalat vele?
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
hat nekem jobban bejon a ket race king:
+ jobban gurul
+ jobban csillapit, 0.2 barral magasabb nyomason is, gondolom a magasabb tpi miatt
+ jobb a fekezesi tapadas
- a kanyarokban hamarabb kitor oldalra, viszont ezt kiszamithatoan teszi, jol kezelheto
kicsit olyan mint a viccben, a jo gumi lehet gyors, konnyu es tapadhat, de csak kettot valaszthatsz de a lenyeg, hogy a carbon ht lenyegeben terepen a leggyorsabb tekerheto monti, es ehhez jobban passzol. nincs olyan erzesem, hogy folyamatosan nyomni kell neki, hogy guruljon.
arn módosította - 2019. június 17. - 09:21
Nekem ez a Race King kb. 2hónap használat után a futófelületen erősen szivárogtatta a Stans lötyit, aztán kb. 600km után ki is szakítottam....Azelőtt több tízezer km-t mentem a régebbi Race Kingel hiba nélkül, az sose szivárogtatta. Be is szereztem egy alig használt régi verziósat egy fórumtárstól, Salzra azt fogom feltenni a biztonság kedvéért. (Protection verziósokról beszélek minden esetben)
Most egyébként Specialized Fast Trak S-works gumikat használok elöl-hátul.
a 2019es racing ralph is atereszti a lottyot (7-8 honap utan) es foltosodik. a gordulesevel sem tudok kemeny/aszfaltos talajon kibekulni, ujra probalkozom a conti race kinggel. egyelore felreteszem a gumikat, mert a tapadasa tenyleg nagyon jo a rayjel, de a ray lenne az, amit eloszor visszatennek, igy komboban szerintem jobb kompromisszum a ron+burt, vagy ron+2018 ralph is. eloszor megnezem a race kinget elol-hatul mennyire jon be, ket evvel ezelottrol pozitiv emlekeim vannak rola.
arn módosította - 2019. június 12. - 17:33
szerintem foto segitene
https://kepkuldes.com/image/HZJ4pm
https://kepkuldes.com/image/HZJcfe
A felniszalagom Schwalbe és tökéletesen illeszkedik a felnire,ezek után nem tudom mi lehet,mert a 2 legismertebb márkájú belsővel ezt teszi.
hosszanti irányban jelentkezik? felniszalag széle?
Segítségeteket kérném.Mitől lehet hogy a belsőim (26x1,75) 2 féle márkájú is,a belső oldalon kb. 2-3cm-es darabokon mintha valaki pengével szétvágta volna kilyukadnak?A belsőket 4Baron használom és kb 1500-2000km között jelentkezik.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Segítségeteket kérném.Mitől lehet hogy a belsőim (26x1,75) 2 féle márkájú is,a belső oldalon kb. 2-3cm-es darabokon mintha valaki pengével szétvágta volna kilyukadnak?A belsőket 4Baron használom és kb 1500-2000km között jelentkezik.
Előre is köszönöm a válaszokat.
blash módosította - 2019. május 02. - 02:29
Regen en is hasznaltam igy az SS 29-est, az elso defektig semmi baj vele, csak elonye van. De amint ki kell venni majd ujra betenni, onnantol csak a baj van vele, mert megnyulik a latex a meretkulonbseg miatt, es sokkal serulekenyebb lesz. A szelepnel raadasul nem nyulik fol rendesen meretre, ott a kulson is latszik "horpadas".
Szélességben nem toltam túl, 26x 1,9-2,2-es a belső.
Még az országútis változattal nekem is látszott kívül a hupli, de baszki, az eredetileg talán 25mm-ig volt szavatolva ;-)
Hajlok rá, hogy azt mondjam, tényleg csökkenti a gördülési ellenállást, de majd inkább később mondok ilyeneket. Még a nyomást sem találtam meg, először túl magas volt, aztán alá engedtem az optimálisnak, ráfújtam, most nagyjából jó lehet, mindjárt meg is mérem, hogy tudjam.
Szerk.: tényleg más hangja van! legalábbis ahogy elindultam, 1,9 bar körül még adott ki olyan "pengő" hangokat, és az más, mint más belsőkkel volt, lejjebb eresztve már nem tűnt fel. Ezt el kellett mondanom.
ZolkoW módosította - 2019. április 13. - 13:40
Tényleg drága, ha azt nézem, hogy utoljára ennyiért vettünk nyerget, újonnan
(bike24, 11,2 EUR a magyar áfával)
A méreten nem aggódom, onnantól, hogy eddig egy próbálkozásom volt latexszel, amikoris országútiba való belsőt fújtam fel 2,1-es külsőbe, és mentem vele egy kört. Az egyik reggelre szétdurrant, de a túrát kibírta Na, ezt nem csinálnám megint, de kerületben a 10% biztos, hogy meg se kottyan neki. Jogosnak tűnik a felvetés, hogy miért gyártják még ekkorában, biztos azt látják a menedzserek, hogy hiszen viszik - persze, ha nincs más...
A felrakásnál kicsit külön oda kellett figyelni az eltérő átmérő miatt - falusi gyerek vagyok, szárazkolbász méretűre fújtam előtte- , de sem a hajtogatós, sem a drótos külsővel nem volt gond. Hogy ez a 2,1-es Rapid Rob milyen virsli méret a szintén ekkorának mondott Michelin mellett! Tiszta retró XC. Mérve a mintázat nélkül 48,5 vs 54 mm. Ha előre tudom, nem cseréltem volna le a Wild Race'R-t elöl sem, de a Róbert univerzálisabbnak tűnik, és egy ilyen volt itthon a szekrény mélyén. Menettapasztalat még nuku, meglátom, hétvégén mi alakul.
a kérdés, hogy honnan és mennyiért?
(ahol láttam mostanában, mindenhol drága.)
29er-be nem merném beletenni, de 27,5-be simán.
Tényleg drága, ha azt nézem, hogy utoljára ennyiért vettünk nyerget, újonnan
(bike24, 11,2 EUR a magyar áfával)
A méreten nem aggódom, onnantól, hogy eddig egy próbálkozásom volt latexszel, amikoris országútiba való belsőt fújtam fel 2,1-es külsőbe, és mentem vele egy kört. Az egyik reggelre szétdurrant, de a túrát kibírta Na, ezt nem csinálnám megint, de kerületben a 10% biztos, hogy meg se kottyan neki. Jogosnak tűnik a felvetés, hogy miért gyártják még ekkorában, biztos azt látják a menedzserek, hogy hiszen viszik - persze, ha nincs más...
A felrakásnál kicsit külön oda kellett figyelni az eltérő átmérő miatt - falusi gyerek vagyok, szárazkolbász méretűre fújtam előtte- , de sem a hajtogatós, sem a drótos külsővel nem volt gond. Hogy ez a 2,1-es Rapid Rob milyen virsli méret a szintén ekkorának mondott Michelin mellett! Tiszta retró XC. Mérve a mintázat nélkül 48,5 vs 54 mm. Ha előre tudom, nem cseréltem volna le a Wild Race'R-t elöl sem, de a Róbert univerzálisabbnak tűnik, és egy ilyen volt itthon a szekrény mélyén. Menettapasztalat még nuku, meglátom, hétvégén mi alakul.
regen sokan csinaltak, mert 29er belsot se nagyon lehetett kapni igy jott a kepbe a 26os latex. michelin azota is nyomja a 26ost, nem igazan ertem kinek gyartjak.
gondolom van rá vevő, ha gyártják. ...vagy elfelejtették beszüntetni a gyártást.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
regen sokan csinaltak, mert 29er belsot se nagyon lehetett kapni igy jott a kepbe a 26os latex. michelin azota is nyomja a 26ost, nem igazan ertem kinek gyartjak.
arn módosította - 2019. április 12. - 19:28
Csak nem bírtam ki, ezúttal rendeltem Michelin latex belsőket a montiba. 26-osakat a 29-es kerékbe, ahogy kell ;-)
Ha túlélem, beszámolok, úgysem ússzátok meg.
Egyébként tervben van a tubelessesítés, de addig tudom, hogy új gummákat is akarok, nem mellesleg új kereket is, kellett valami pótcselekvés a köztes időre.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"