Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok!

Használ itt valaki Slime defekt folyadékot?
Én most raktam mind2õ kerekembe, és azt kérdezném természetes-e az ha megemelem valamelyik kereket és meg pörgetem a kereket akkor elégé üt illetve mozgatja a karomat a biciklivel együtt fel-le.

Eleinte igen, aztán szétterül, kicsit sûrû cucc, de jól tömít.

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Használ itt valaki Slime defekt folyadékot?
Én most raktam mind2õ kerekembe, és azt kérdezném természetes-e az ha megemelem valamelyik kereket és meg pörgetem a kereket akkor elégé üt illetve mozgatja a karomat a biciklivel együtt fel-le.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Jelentem 2.2-es Specialized Purgatory, sima,Joe's tejcsivel,csípi a havat!:)

nem tul nagy a gordulesi ellenallasa? nekem annyira nem jott be. amennyire agressziv mintaju, annyira nem volt jo a tapadasa.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Jelentem 2.2-es Specialized Purgatory, sima,Joe's tejcsivel,csípi a havat!:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
jah nem... triple compoundot csereltek pace starra

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Schwalbe TL Ready gumiba csak "lötty" kell és tubeless is le tt belõle? van róla valami infó? ( Nagyon durván könnyûek )

itt nem csak egy "tl ready" matricat kaptak a korabbiak? legalabbis kicsit fura, hogy az osszes evo felirat mellett ott van, ill van kulon tubeless verzio is.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
OFF: Utánanéztem és jó lenne nekem a Stan's-féle ust szelep is.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha meg semmit nem tudsz rola akkor en elso korben a schwalbe lotyivel probalnam ki. azzal biztos mukodik. valoszinuleg massal is, de ha megse, akkor tapasztalja ki mas :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

meg tubless felni

teszteld és akkor lesz :)

Dobtam privit Tigga'.

Tervezek rendelni. Csak lötyit nem választottam még.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Schwalbe TL Ready gumiba csak "lötty" kell és tubeless is le tt belõle? van róla valami infó? ( Nagyon durván könnyûek )

meg tubless felni

teszteld és akkor lesz :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Az 1,5-s gumi már annyira vékony, hogy kormányozhatatlanul belevág a matériába, gyakorlatilag nem lehet vele menni.

Az 1,75-ös méret már jó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kösz a tanácsot. Fene meg tudja, hóban eddig nem nagyon bringáztam. Két álláspontról olvastam itt meg a szakirodalomban, az egyik szerint a vékony a jó, hogy vágja a havat, a másik meg széles gumira esküszik alacsony nyomáson. Mivel ezt a gumit volt olcsóbb beszerezni, erre esett a választás. Akkor az 50 PSI sok lesz, ha jól sejtem.

Igen, sok. Én max 1,5 bart fújok a gumikba hóban, mondjuk 2,25ös és 2,1es gumikat használok.
A süppedõs hóban a vékony guminak valóban megvan az elõnye hogy vágja, de kb csak városban közlekedni jó, mert szinte semmit sem tart, felfelé kipörög, kanyarban csúszik...
A széles képes szinte a hó tetején is menni és jól tart mindenhol.

A sebesség mindent megold.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

De vehettél volna valamilyen szélesebb gumit, mert hóban az a jó.

Kösz a tanácsot. Fene meg tudja, hóban eddig nem nagyon bringáztam. Két álláspontról olvastam itt meg a szakirodalomban, az egyik szerint a vékony a jó, hogy vágja a havat, a másik meg széles gumira esküszik alacsony nyomáson. Mivel ezt a gumit volt olcsóbb beszerezni, erre esett a választás. Akkor az 50 PSI sok lesz, ha jól sejtem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

1,8-as Maxxis Medusát mennyire kellene fújni így télen, hóban való tekeréshez? Van valakinek ezzel tapasztalata?

Igazából pont annyira, hogy ne üsd fel. :)
De vehettél volna valamilyen szélesebb gumit, mert hóban az a jó.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Latex belsõn mivel javítjátok a lyukat? Ugyan azzal amivel a sima belsõt? Vulkanizálható?

Igen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
1,8-as Maxxis Medusát mennyire kellene fújni így télen, hóban való tekeréshez? Van valakinek ezzel tapasztalata?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Latex belsõn mivel javítjátok a lyukat? Ugyan azzal amivel a sima belsõt? Vulkanizálható?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Sengakov

Sengakov

törzsvendég

• fórumtag
  • 476 posts

Sziasztok,látom,hogy most éppen a Conti Race King-et megosztott arányban dicséritek,van esetleg tapasztalatotok a Hutchinson gumikkal kapcsolatban? Általában gondolom ezzel a márkával.Most keresgélek,hogy mit is vegyek.Sikerült nagy nehezen egy Cannondale Rush Carbont vennem,amin jelenleg is ez a márka van,de szeretnék sárgumit is venni rá,illetve pótlási célra is száraz terepre.Van egy két mintája a Hutchinsonnak ami nagyon tetszik.
???

Huchinsonról csak annyit, hogyha szerencséd van baromi olcsón hozzájutsz a Decathlonban! Nekem vol és van is! Jelenleg többm mint egy éve egy pithont nyûvök, zseniális semmi baja nicncs, még a hátsó sem nagyon kopott el! Rendkívül jól kapaszkodik! Elõtte volt Z-maxom is én azt is szerettem, csak az a füves uton visszafogott, így igazából csak kényszerbõl használom olykor. de visszatérve a Huchuinsonra van egy gumijuk a piranha, na az egy zseniális gumi. Nekem hajtogatós pillekönnyû változatom volt. Gördülési ellenállása nem volt, mindenhol felvitt lehozott, írdatlan könnyû volt. Az egyetlen egy gondom hogy egy évet bírt aztán egy defekt szétziléálta a külésejét. Egy cimborma aki egy vadálat is használta, õ tünde guminak nevezte, és azt mondta soha nem ment ilyen jó gumival.
Én a decába láttam Huchinsoinbó 1,5-ös vagy 1,2-es sárgumit is, akkor azt nem vettem meg bár az idei szezonra visszapiilantva jobb lett volna!
Én sok gumival hüzdöttem már de a hutchinson szerintem jó választás!

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Hali,
hogy repedtek szét?hirtelen,bringázás közben,vagy szép lassan az idõk alatt,gondolom az oldalfaluk ugye?
Ha hasonló a tapasztalat a Schwalbe-val is akkor melyik a jó választás?Nem nyûhetetlen külsõt keresek(bár jó lenne),csak olyat szeretnék választani ami talán a legjobban bírja a különbözõ igénybevételeket.

Igen az oldalfala repedt szét szép lassan, nem egyik pillanatról a másikra szerencsére.A Schwalbe az idei szezont kibírta, tudom ajánlani (nobby nick), csak hallottam már, h másnál már repedt szét.Szerintem minden márkából lehetne hozni 1-1 példát.Én maradok a Schwalbe-nál, csak beállok a sorba és felteszek hátra egy Racing Ralphot.
Ritchey Z Max Evolutionom is volt már, szvsz az nem elég ballonos, így elég keményre kell fújni, amit nem szeretek, de a téli bringámon ez van hátul.Ricsitõl volt még Z Max Premonitionom, ami súlyra, ballonosságra és mintára is bevált, viszont elég sok defektem volt vele.Persze lehet csak balszerencsém volt.