Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Zsembi

Zsembi

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Saras terepre van vmi aranyszabály a gumi nyomását illetõen? Azon gondolkodtam, ha nagyobb nyomáson használnám, jobbak kidobálja a sarat a bütykök közül. A Buda maratonon egy nagy merõ sárkerékkel mentem. Nem értem hogy a versenyzõk hogy tudnak 2x gyorsabban menni mint egy halandó. Õk miért nem csúsznak el a sárban? :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Ha már a versenyzés és gumi jön szóba, számomra a legemlékezetesebb figura Jan Eric Ostergaard dán versenyzõ, aki a budapesti Grundig VK futamot saras!! pályán semi-slick gumival nyerte meg - egy kb. 13 kilós géppel.
Az õ szintjükön már nem olyan lényeges a bütyök, nekik a gördülés fontosabb lehet.
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem egyenként, egyben felrakják a "csíkot".
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem csak a Ralphot, mindet. Pályafüggõen nyirbálják, van, hogy minden második bütyök helló, de olyan is elõfordul, hogy középrõl repkednek a bütykök, ráadásul mind. Van pár gyártó, ami eleve olyan gumikat gyárt, amelyeket testre lehet szabni. (pl. Kenda) Sokan meg ott állnak neki felragasztani a Race King mintát (amit egy ollóval vágnak le egy RK Supersonicról) egy szingó tömlõre. A Tufo és Dughast is gyárt tiszta tömlõt (minta menteset), amire akármilyen mintázatot rá lehet kókányolni. (például ha mániád az XY mintázat, hát ráragaszthatod, de ha beküldöd nekik, õk is felragasztják pár ezer Ft összegért gyárban (akkor kisebb eséllyel esik le...))

Olyan megoldások vannak, amellyel a boltba nem mernék elmenni, de ezek a srácok meglehetõsen sietõsen elközlekednek vele a hegyen is. :)

hat eszembe nem jutott volna bugykoket ragasztgatni :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

Valakinek esetleg van valami tapasztalata a syncros flt külsõkrõl?
Most nézem, hogy le vannak árazva a boneshakernél, 2.35-ös érdekelne.
Eddig Intense system 4-k voltak, fent. Ezeket szerettem az alacsony gördülési ellenállásuk és az egészen széleskörû használhatóságuk miatt.
Sártûrés az nem érdekel, de a gördülés, kopás és defektállóság fontos szempont lenne.

köszi

FLT 2,5" Race LR kevláros van elöl-hátul. Sala ment vele a 24 óráson ha jól tudom (azóta nálam van).
sárban, hóban és szárazon se volt gond vele eddig, aszfalton is kapott sokat, a mintákat nézegetve a fékezést nem szereti, a forgásirányba esõ élek szépek még.
egy felütést kapott eddig, szúrásos nem volt (elég vékony az oldalfal 2,3 bar alá már nem megyek 80kg-mal).

Maxxis Swampthinggel összehasonlítva halkabb és könnyebben gurul.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

es mennyire vagjak le? :) meg miert pont a ralphot?

Nem csak a Ralphot, mindet. Pályafüggõen nyirbálják, van, hogy minden második bütyök helló, de olyan is elõfordul, hogy középrõl repkednek a bütykök, ráadásul mind. Van pár gyártó, ami eleve olyan gumikat gyárt, amelyeket testre lehet szabni. (pl. Kenda) Sokan meg ott állnak neki felragasztani a Race King mintát (amit egy ollóval vágnak le egy RK Supersonicról) egy szingó tömlõre. A Tufo és Dughast is gyárt tiszta tömlõt (minta menteset), amire akármilyen mintázatot rá lehet kókányolni. (például ha mániád az XY mintázat, hát ráragaszthatod, de ha beküldöd nekik, õk is felragasztják pár ezer Ft összegért gyárban (akkor kisebb eséllyel esik le...))

Olyan megoldások vannak, amellyel a boltba nem mernék elmenni, de ezek a srácok meglehetõsen sietõsen elközlekednek vele a hegyen is. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

gorgo

gorgo

törzsvendég

• fórumtag
  • 649 posts
Valakinek esetleg van valami tapasztalata a syncros flt külsõkrõl?
Most nézem, hogy le vannak árazva a boneshakernél, 2.35-ös érdekelne.
Eddig Intense system 4-k voltak, fent. Ezeket szerettem az alacsony gördülési ellenállásuk és az egészen széleskörû használhatóságuk miatt.
Sártûrés az nem érdekel, de a gördülés, kopás és defektállóság fontos szempont lenne.

köszi
fanatiX mtbc

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Röhögni fogsz, de világkupán ez alap. :D

es mennyire vagjak le? :) meg miert pont a ralphot?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

B-s race kingbõl volt olyan, amit hiába igazgattam be a helyére.

lehet azért B-s ? :)

eq21-re kézzel simán pattannak fel a sváblik amiket használok (NN, king jim)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Araya GP-710-es felnin van rajta.Köszönöm a segítséget.

Rossz felnit vagy gumikat használtok, esetleg rossz gumi és felni párosítást. De használjatok valamilyen síkosító anyagot (szappanos víz, stb) a felrakásnál, fújjátok fel a max nyomásra és ha így sem ugrik a helyére akkor valami rossz.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
B-s race kingbõl volt olyan, amit hiába igazgattam be a helyére.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Nekem a B-s race kingeket szárazon sikerült feltenni minden gond nélkül. félbáron igazgattam kicsit, nyomkodtam, hallottam ahogy a perem a helyére pattan, masszírozgattam, aztán felfújtam 2-3 Bar közé valahova és ennyi volt. Lehet szerencsém volt, vagy a sun felnik elég jól összepasszoltak a race kingekkel, nem tudom, gyakorlottabb haverom is mondta hogy néha elég szarul helyezkedik el a gumi.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Equalizer 21-et használok, és leszoktam a másodosztályú gumikról. Döntõen kevláros Maxxisaim vannak.

Kb. két éve használtam maxxis gumikat, azokkal nem volt gond mavic felnin. A sun kicsit szorosabb, mint a mavic, lehet ez okozza a problémát, mondjuk nem nagy probléma ha egy éjszaka alatt a helyére ugrik, szappanos vízzel meg biztos elsõre jó lenne.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

RR+sniccer=slick:)

Röhögni fogsz, de világkupán ez alap. :D

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Equalizer 21-et használok, és leszoktam a másodosztályú gumikról. Döntõen kevláros Maxxisaim vannak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Rossz felnit vagy gumikat használtok, esetleg rossz gumi és felni párosítást. De használjatok valamilyen síkosító anyagot (szappanos víz, stb) a felrakásnál, fújjátok fel a max nyomásra és ha így sem ugrik a helyére akkor valami rossz.

A sebesség mindent megold.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nekem majdnem az összes kevláros külsõm ilyen. Én is fel szoktam fújni egy éjszakára 5 bárra, reggelre szépen kisimul és behelyezkedik.

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Sziasztok!

Van egy Schwalbe Marathon kevláros külsõm.A problémám az lenne,hogy nem tudom úgy feltenni,hogy a külsõ pereme rendesen illeszkedjen.Feltettem és levettem jópárszor,de a külsõgumi oldalfala,a meghatározott perem helyett kb 3mm-el beljebb kerül.Mit csinálok rosszul??

Hát igen. Azzal én is mindig szívok. Utálom cserélni, már csak a városi rohangálóson van rajta. Én azt csináltam, hogy a közeli kútra, jó alacsony nyomáson elgurultam, kicsit így tudott mozogni a guma. Majd irdatlanul felfújtam (7-8BAR), helyére pattant és visszaengedtem. Jobbat nem tudok

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok!

Van egy Schwalbe Marathon kevláros külsõm.A problémám az lenne,hogy nem tudom úgy feltenni,hogy a külsõ pereme rendesen illeszkedjen.Feltettem és levettem jópárszor,de a külsõgumi oldalfala,a meghatározott perem helyett kb 3mm-el beljebb kerül.Mit csinálok rosszul??

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
RR+sniccer=slick:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!