Enduro,light FR kategóriára milyen gumit tudtok ajánlani 2,35 -2,4-es méretben? Nobby nic-et nézegettem meg szóba jöhetne valami jó kis conti gumi is ,black chilis.
rubber queen contiból.
fat albert 2,4
Enduro,light FR kategóriára milyen gumit tudtok ajánlani 2,35 -2,4-es méretben? Nobby nic-et nézegettem meg szóba jöhetne valami jó kis conti gumi is ,black chilis.
Megjöttek a 29×2,4-es Maxxis Ardentjeim. Elsõ méricskélések alapján ezek tényleg lesznek 60mm szélesek, remélem nem nagyon tágulnak, mert a végén nem férnek majd be a vázba/villába...
A sebesség mindent megold.
Kezdõ kérdés, nem vagyok gumi témában járatos: Gyárilag Kenda Komodo-val van szerelve a montim (Kona Kula), idén mennék több maraton középtávot (lelkes amatõr szint / Master1), érdemes cserélnem? Valami könnyû, jobban kapaszkodó gumira gondoltam (Rocket Ron?), esetleg érdemes játszani tubelesset a Kendaval? (A felni sun ds2xc). 80 kg vagyok, a Kenda 2.1-es. Maradjak 2.1-en, vagy menjek 2.25-re? Az én súlyomnál hány barra érdemes fújni? Köszönöm a tanácsokat!
lehet azért B-s ?
a 42es smartsammel en is sokat szemeztem meg a crossbringas korszakomban, de 47es landcruisert vettem, ami baromi jol viselkedik, de nehez mint a ko (asszem 800g+ volt a 28as). a sammal jobban jartam volna. amugy crosscangara irtad a samet?
k.
_1.jpg[/IMG]
sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne)
a crossbicok sem olyan hosszuak, mint a 29erek.
arra is kivancsi lennek, hogy aszfalton milyenek a schwalbe mtb gumijainak cx verzioi. epp azt neztem, hogy ugyanugy van rron, ralph, etc. a 29ernek azaz elonye, hogy pl itt gyor kornyeken valszeg jobban ellennek a cx gumikkal, viszont egy bakonyi csapatasnal rakhatok ra ballonos gumikat. minel kevesebbet tekerunk a bakonyban, annal jobban hianyzik a regi crossbico - itt vagy 40-50%ot kell aszfalton tekernem, mire kierek terepre, aztan jon 30-40% olyan terep, amin a 35os cx gumi is eleg volt. jo lenne ha lenne sok lovem meg helyem par cangara.
sulyban azert nem ua, nem mtb alkatreszeket hasznalnak (ezert erdekelne)off
és akkor van egy rövid, merevvillás cross bicód
on
van egyeneskormanyos cx bringa?
van egyeneskormanyos cx bringa?
29eren nem probaltatok cx gumikat?
lightosabb terepen persze... a crosscangaval marha sok helyen el tudtam menni.
Ha jobb elsõ keréken, akkor miért hátra tennéd?
Ezt én 29esben ki fogom próbálni, a Conti RaceKing-hez eléggé hasonló. A RK valószínûleg jobban gurul a folyamatos középsõ mintasor miatt, az Ikon tuti jobb elsõkeréken a markánsabb oldalmintázat miatt. Nekem az Ikon is inkább hátsó mintázatnak tûnik.
Tanúsíthatom. Minél mostohábbak a körülmények a hobbi bringások annál lassabbak, az eleje meg veszít 10-20 percet egy maratonon. A nagyobb sebesség és fordulat tényleg kidobja a sarat. Lásd tavaly Szilvásvárad ANDREAS Kugler 5:06:19 és nem volt száraz a pálya.
Van valakinek tapasztalata ezzel: Maxxis Ikon, mert én szemezgetek vele, de rohadt drága.