Ne magadból indulj ki. Olyan szituációkban, mint a vizes kõ, vagy az éppen megfolyt döngölt agyag semmilyen minta nem fog meg, kár a biztonság illúziójába kapaszkodni. A két minta közül a szerintem jobbat mondtam. Tisztába vagyok vele, hogy sokan még a betonon is traktorgumival közlekednének. Te például mindenkinek ugyanazt ajánlod, pedig szinte kizárható, hogy mindenkinek ugyanolyan a stílusa, mint neked. Nekem pl. az istenített Schwalbe gumik közül egyedül a RR jött be, a NN kicsúszott, a RoRo meg kihajlott (bütykök túl hegyesek). De ez egyéni. Én a RoRo-val estem pofára. Ezek szerint a vesztemet akarod? Peace.
hat a szomszed neni tapasztalatat nem tudom leirni, csak a sajatomat... szerintem az eleg egyertelmu egy forumnal, hogy tobbnyire senki sem altalanos igazsagokat ir le, hanem a sajat tapasztalatat/velemenyet. de ha ennyi tapasztalatot sem osztunk meg, akkor max annyit tudna az ember, hogy osszevasarolgat mindenfelet, aztan kitapasztalja maga. ez egy 8-12e ftos guminal eleg luxus (bar en szivem szerint ezt csinalnam). nem ragaszkodom egy gyarto gumijahoz sem, csak epp az elobb emlitett okok miatt az ember probal biztosra menni, ha mar egyszer annyi penzt kolt ra, amibol masok komplett bringat szoktak venni. mirol lehet sokat es jot olvasni? a schwalberol. mit tesz sok nagy gyarto a bringajara? schwalbet. mit hasznal sok versenyzo? schwalbet. innentol azt hiszem nem lehet a usereket hibaztatni, hogy ezt akarjak. ha valaki ad nekem egy szimpatikus gumit, en azt szivesen kiprobalom, es ha jobban tetszik veszek is olyat. de hasonlo arban en a "jart utat jaratlanert el ne hagyj" elvet kovetem: ezt probaltam, es tetszett. de hasonloan gondolkodom most a 29errel kapott maxxisrol is. szaraz guminak tetszik, nem cserelnem. viszont ha keves lesz nedves(ebb) idore, akkor nem kezdenek el kiserletezgetni sok penzert, hanem megvennem a bevalt es emlitett schwalbe kombot.
a schwalbekat varialtam mar eleget: az nn sokkal jobban tapad, a ron vhol a ketto kozott van - de ez igaz a kiszamithatosagra is, csak forditottan. a nn hatarait sokkal jobban ki kell ismerni, mert (baromira) tapad-tapad, aztan ha vege, akkor hirtelen csuszik ki alolad (nedvesen plane - tapasztaltam). a ralph nalam elore keves volt nehany helyen, ha eltomodik, nehezen tisztul - volt ahol egyszeruen az saras ut mellett kellett lejonnom a fuvon, mert folyamatosan kiment a bringa eleje oldalra, hiaba probaltam hatra terhelni. a ront en azert szerettem, mert kiszamithatobb, de jobban tapadt. emelett sarban sose fordult velem olyan, mint a ralphal. hatul inkabb az erdekel hogy kapaszkodik, mert az oldaliranyu mozgasok kezelhetobbek.