Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ne magadból indulj ki. Olyan szituációkban, mint a vizes kõ, vagy az éppen megfolyt döngölt agyag semmilyen minta nem fog meg, kár a biztonság illúziójába kapaszkodni. A két minta közül a szerintem jobbat mondtam. Tisztába vagyok vele, hogy sokan még a betonon is traktorgumival közlekednének. Te például mindenkinek ugyanazt ajánlod, pedig szinte kizárható, hogy mindenkinek ugyanolyan a stílusa, mint neked. Nekem pl. az istenített Schwalbe gumik közül egyedül a RR jött be, a NN kicsúszott, a RoRo meg kihajlott (bütykök túl hegyesek). De ez egyéni. Én a RoRo-val estem pofára. Ezek szerint a vesztemet akarod? :D Peace.

hat a szomszed neni tapasztalatat nem tudom leirni, csak a sajatomat... :) szerintem az eleg egyertelmu egy forumnal, hogy tobbnyire senki sem altalanos igazsagokat ir le, hanem a sajat tapasztalatat/velemenyet. de ha ennyi tapasztalatot sem osztunk meg, akkor max annyit tudna az ember, hogy osszevasarolgat mindenfelet, aztan kitapasztalja maga. ez egy 8-12e ftos guminal eleg luxus (bar en szivem szerint ezt csinalnam). nem ragaszkodom egy gyarto gumijahoz sem, csak epp az elobb emlitett okok miatt az ember probal biztosra menni, ha mar egyszer annyi penzt kolt ra, amibol masok komplett bringat szoktak venni. mirol lehet sokat es jot olvasni? a schwalberol. mit tesz sok nagy gyarto a bringajara? schwalbet. mit hasznal sok versenyzo? schwalbet. innentol azt hiszem nem lehet a usereket hibaztatni, hogy ezt akarjak. ha valaki ad nekem egy szimpatikus gumit, en azt szivesen kiprobalom, es ha jobban tetszik veszek is olyat. de hasonlo arban en a "jart utat jaratlanert el ne hagyj" elvet kovetem: ezt probaltam, es tetszett. de hasonloan gondolkodom most a 29errel kapott maxxisrol is. szaraz guminak tetszik, nem cserelnem. viszont ha keves lesz nedves(ebb) idore, akkor nem kezdenek el kiserletezgetni sok penzert, hanem megvennem a bevalt es emlitett schwalbe kombot.

a schwalbekat varialtam mar eleget: az nn sokkal jobban tapad, a ron vhol a ketto kozott van - de ez igaz a kiszamithatosagra is, csak forditottan. a nn hatarait sokkal jobban ki kell ismerni, mert (baromira) tapad-tapad, aztan ha vege, akkor hirtelen csuszik ki alolad (nedvesen plane - tapasztaltam). a ralph nalam elore keves volt nehany helyen, ha eltomodik, nehezen tisztul - volt ahol egyszeruen az saras ut mellett kellett lejonnom a fuvon, mert folyamatosan kiment a bringa eleje oldalra, hiaba probaltam hatra terhelni. a ront en azert szerettem, mert kiszamithatobb, de jobban tapadt. emelett sarban sose fordult velem olyan, mint a ralphal. hatul inkabb az erdekel hogy kapaszkodik, mert az oldaliranyu mozgasok kezelhetobbek.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

azzal mennyivel lesz elobbre, hogy pofara esik, pedig mas jol tud menni vele?

Ne magadból indulj ki. Olyan szituációkban, mint a vizes kõ, vagy az éppen megfolyt döngölt agyag semmilyen minta nem fog meg, kár a biztonság illúziójába kapaszkodni. A két minta közül a szerintem jobbat mondtam. Tisztába vagyok vele, hogy sokan még a betonon is traktorgumival közlekednének. Te például mindenkinek ugyanazt ajánlod, pedig szinte kizárható, hogy mindenkinek ugyanolyan a stílusa, mint neked. Nekem pl. az istenített Schwalbe gumik közül egyedül a RR jött be, a NN kicsúszott, a RoRo meg kihajlott (bütykök túl hegyesek). De ez egyéni. Én a RoRo-val estem pofára. Ezek szerint a vesztemet akarod? :D Peace.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Én most Nobby-Ralph-al próbálkozom. Eddig rara-rara-al mentem, de kéne kicsit több tapadás terepen. Kíváncsi vagyok aszfalton mennyivel lesz negezebb Nobby-val.

Inkább Rockrt R- Racing R páros, a Noby nagyon darabosan gurul a Ronhoz képest. Zefalal javítottam egy centis szakadást varrás nélkül lazán jó volt.

Racing Ralhp nekem nem horror elõl sárban, bár most Ron azért lazább.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Hát én is így jártam...csak sajnos outival...tegnapelõtt az a k.nagy vihar lecsapott rám este kint a prérin, másnapra lapos a vadi új Ultremo ZX...
Belsõ ragasztva, pumpálva, akkor látom, hogy kb 5mm hosszú vágás van rajta, 7 barra fújva kezd szétnyílni.
Nem örülnék, ha egy új 10 eft-os külsõt ki kellene kukáznom.

Menthetõ??

(tudom hülye vagyok a lugano/durano-val kellene edzenem nem ezzel....)

Én vettem egy új gumit, kipróbálom a Nobby-t elöl.

A szakadt Ralph-ot pedig megpróbálom megvarrni, majd leragasztom a lentebb linkelt gumijavítóval.
Ha valami csoda folytán min. 3 Bar-t elbír türemkedés nélkül, akkor városban majd azt koptatom. De tartok tõle, hogy csak tapasztalatot fogok nyerni. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
azzal mennyivel lesz elobbre, hogy pofara esik, pedig mas jol tud menni vele?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

RR. ZBC-n olvadó-lucskos hóban is ezzel mentek sokan...

Csak tudod, valaki tud biciklizni valaki meg nem...
(Errõl egy régi újságcikk jutott eszembe, amikor valamelyik magyar (talán) versenyzõ (talán újságíró) hasonlította a saját tempóját az elsõjét és azt hozta ki, hogy felfelé valami nagyon brutálisan mennek az elsõ, mert azzal számolt, hogy lefelé nem kap semmit. Miközben, mint tudjuk a valóságban lefelé is százalékosan kb ugyanannyit kap, mint felfelé.)

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Hát én is így jártam...csak sajnos outival...tegnapelõtt az a k.nagy vihar lecsapott rám este kint a prérin, másnapra lapos a vadi új Ultremo ZX...
Belsõ ragasztva, pumpálva, akkor látom, hogy kb 5mm hosszú vágás van rajta, 7 barra fújva kezd szétnyílni.

Menthetõ??

én is jártam így vadi új gumival, de nekem nem sikerült megmentenem

és érdekes, hogy minden súlyos vágást esõben szerzetek be a gumijaim

többek között ilyenek miatt váltam meg legutóbb az országuti bringámtól

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Sziasztok!

Sárban a Racing Ralph vagy a Smart Sam a jobb?

RR. ZBC-n olvadó-lucskos hóban is ezzel mentek sokan...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Menthetõ??

Futófelületen, 1 cm szélességben szétvágott külsõt lehet/érdemes javítani valahogy?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Én most Nobby-Ralph-al próbálkozom. Eddig rara-rara-al mentem, de kéne kicsit több tapadás terepen. Kíváncsi vagyok aszfalton mennyivel lesz negezebb Nobby-val.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat szerintem mindketto tul nehezen tisztul hozza, de azt tudom, hogy a racing ralph ha eltomitodik, elso gumikent mintha jegen mennel. egy rocket ronnal, nobby nicel sose volt ilyen "elmenyem". inkabb smart sam, de csak azert, mert a masikat ismerem :) ha csak egy gumiszettet hasznalhatnek egesz evben, az nalam tovabbra is rara-roro kombo lenne. szerintem nehez hasonloan konnyu, kis gurdulesi ellenallasu es tapado kombot talalni. nyalkas idoben is jo.

a mostani maxxis aspenen is meglepodtem, hogy mennyire jol tapad, es milyen jol gurul... viszont nagyon alacsonyprofilu, igy laza (homok pl) es enyhen saros talajon is azonnan kapitulal. az enyhen saros emelkedon nem tudtam vele felmenni, mert egyszeruen kiporgott a hatsokerek. egy ralphal ilyen sose foldult elo. max enyhen nedves idoben, felazott talajon jo, kerulve a saras helyeket.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

Sárban a Racing Ralph vagy a Smart Sam a jobb?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

BBB BTL-80 LeakFix öntapadós tömlõjavítóról mik a vélemények,tapasztalatok?

Sz@r. Egy hét volt a maximum, amit kibírt, aztán elenged. De inkább 1-2 nap alatt lejött.
Ezeket inkább úgy képzeld el, hogy végszükség esetén talán haza tudsz velük érni. Kb. erre találták ki.
Marci

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
en is vartam mar gumit.a drot szakadt ki belole azt kelett visszavarni.jo erosen es joparszor atvartam a serult szakaszt aztan lekentem szilikonnal hogy valamennyire vedje a cernat azota sosam ugrott le a felnirol a gumi (tehat anniyra nem turemkedik ki a vart resz) pedig beleteszek 3 bart igaz elol van de adom neki a 180 360 t.

cernaboltba bevittem a gumit es elmondtam mit kellene tenni vele.boltos adott hozza megfelelo cernat es tut is.eleg szivas megvarni.en kesztyuben csinaltam es ugy is kikezdte a kezem de megerte.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Na akkor szerválok csajszitól valami erõs cérnát, aztán rákenem ezt az ebay-es foltot és meglátom hogy muzsikál.
Terepre azért nem megyek vele, de aszfaltra talán jó lesz még. :)

en ugyanugy hasznalom, mint elotte - varrni azert kell, mert szalak nelkul nem fogja a nyomast birni. szimpla foltot tettem ra, hogy vedje a cernat/belsot.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Varrásról még nem hallottam, de olyan szempontból jó, hogy összefogja, olyan szempontból nem, hogy gyengíti a gumit és ki fog türemkedni ott. Ha az oldalán van, akkor talán ütni nem fog. Nálam az autónál, ahol benne volt a drót csak egy fél centis lyuk lett max, de a helyét megtaláltam utólag is, kicsit szét van nyílva.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

erosebb cernaval :)

Na akkor szerválok csajszitól valami erõs cérnát, aztán rákenem ezt az ebay-es foltot és meglátom hogy muzsikál.
Terepre azért nem megyek vele, de aszfaltra talán jó lesz még. :)

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
BBB BTL-80 LeakFix öntapadós tömlõjavítóról mik a vélemények,tapasztalatok?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Mivel varrtad meg?

erosebb cernaval :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag