Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

Milyen szilikonnal kented le kívülrõl a cérnát? Szilikon alapú FBS ragasztóval? Vagy mivel?

nem tudom.itthon volt.ezzel szigeteltuk a kad peremet.szoval valami alap epitkezesi szarsag lehetett.de nem ette meg a muanyag cernat.a foltnal annyival jobb hogy ez a varrasba ugy ahogy beissza magat es nem bomlik szet olyan konnyen a cerna.

vagy 3 cm elvalt a drot a gumitol megjavitottam az elobb leirt modon.egy eve nyuzom elol es semmi baja forgasokat is birja.egy intense mikro knobbyrol lenne szo(ha jol emlekszem)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Ahha! Így már átjött, köszi szépen! :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Uhh ezt nem ismerem és nem is nagyon értem. Lehet errõl a módszerrõl valahol részleteseben olvasni?
A vulkanizálás megvan, a többi köd.

Feltöltött kép

A kis képen látod, mirõl van szó. Ezt a képet találtam, ez, értelemszerûen, autóhoz való, de gyártanak ilyet bringához is.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Belülre majd a Parktool TB-2 megy rá. Kívülre hogy? Nem oldalt van a sérülés hanem futófelületen, ott a bütyköktõl nem fér el. Vagy vágjak ki egy akkora darabot ami befér oda?

jah ott sehogy :) havernak gumijavito osszevulkanizalta.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Uhh ezt nem ismerem és nem is nagyon értem. Lehet errõl a módszerrõl valahol részleteseben olvasni?
A vulkanizálás megvan, a többi köd.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha futófelületi a vágás, akkor lehet a motoros-autós módszerrel is megoldani. Azaz gumilemezbõl csíkokat vágsz, áthúzod õket tûvel a lyukon, annyit ami elegendõ, jó szorosra, s pár köbcenti vulkanizálóval összeolvasztod. A felesleged levágod, de hagysz egy kis kilógást, ami "bütyökké" kopik. A Panaracer UST javítókészlete is így mûködik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

rakj ra egyegy szimpla foltot mindket oldalrol.

Belülre majd a Parktool TB-2 megy rá. Kívülre hogy? Nem oldalt van a sérülés hanem futófelületen, ott a bütyköktõl nem fér el. Vagy vágjak ki egy akkora darabot ami befér oda?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Milyen szilikonnal kented le kívülrõl a cérnát? Szilikon alapú FBS ragasztóval? Vagy mivel?

rakj ra egyegy szimpla foltot mindket oldalrol.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

en is vartam mar gumit.a drot szakadt ki belole azt kelett visszavarni.jo erosen es joparszor atvartam a serult szakaszt aztan lekentem szilikonnal hogy valamennyire vedje a cernat azota sosam ugrott le a felnirol a gumi (tehat anniyra nem turemkedik ki a vart resz) pedig beleteszek 3 bart igaz elol van de adom neki a 180 360 t.

cernaboltba bevittem a gumit es elmondtam mit kellene tenni vele.boltos adott hozza megfelelo cernat es tut is.eleg szivas megvarni.en kesztyuben csinaltam es ugy is kikezdte a kezem de megerte.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Van valakinek tapasztalata, véleménye a Schwalbe Trail Trax-rõl? Érdekelne még, hogy a 2.1-es milyen széles, mennyire ballonos?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
vateran fogsz talalni parat ezert konkret markat nem irnek.gondolom az olcsosag a lenyeg a minoseg masod esetlen harmadlagos.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Hali!
OLCSÓ!országúti külsõt keresnék városba rohangálni fixire.javaslat valaki?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

szerintem inkább oldószerrel
a szingó ragasztókban kõolajpárlatból származó szénhidrogének vannak, valószínûnek tartom, hogy pl. aromás hígítóval leszedhetõ a maradék
(ami egyébként még mindig fizikai eltávolítás...bocsi, a vegyész énemet nem tudom megtagadni :) )

Köszi, próbálkozok majd.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

igen

mi a kérdés?

Csak annyi hogy szúrt defektet ugyanúgy eltömíti-e mint normál belsõ esetén? nem ismerem a szingó lelki világát.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Töltött már valaki szingó gumiba slime-ot vagy valami hasonló defekttömítõ löttyöt?

igen

mi a kérdés?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
hua kemia nekem mindig is varazslat volt es lesz.mechanika hotan az amit komalok.

de legalabb megvan a megoldas.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
szerintem inkább oldószerrel
a szingó ragasztókban kõolajpárlatból származó szénhidrogének vannak, valószínûnek tartom, hogy pl. aromás hígítóval leszedhetõ a maradék
(ami egyébként még mindig fizikai eltávolítás...bocsi, a vegyész énemet nem tudom megtagadni :) )

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
fizikai uton pl lapos csavarhuzo esetleg smirgli

kemiai uton nem tudok de gondolom fugg a ragasztotol is.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Illetve mivel tudom leszedni a felnirõl a szingóragasztó odakeményedett maradványait?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts
Töltött már valaki szingó gumiba slime-ot vagy valami hasonló defekttömítõ löttyöt?