Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

sziasztok,
szükségem lenne 26 x max 1,8 apró mintájú gyors és könnyû gumira (pl. vredestein tiger claw) valami versenyszintû semi-click, vagy? lánygyermeknek, aki nem fogja szétkoptatni, felütni, de nyafog a maraton racertõl, mert csúszkál laza talajon, legyen könnyû, mert elég könnyû kerékre lesz, amit nem akarok elrontani valami 70 dekás gummával. minden ötlet welcome, kösz,
üdv, tg

Egyik ismerõsöm ezt használja. azt mondta nem nehéz a drótos se, és igen kedvezõ áron volt.

http://www.ecobike.h...00828090732.jpg

Vagy ha kapsz valahol akkor 2.0-s conti race king. Nekem a 2.2 is elmegy még aszfalton is elég könnyen. Szebben gurul mint bátyám gépén a 1.95ös semi slick CST gumi.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 posts
sziasztok,
szükségem lenne 26 x max 1,8 apró mintájú gyors és könnyû gumira (pl. vredestein tiger claw) valami versenyszintû semi-click, vagy? lánygyermeknek, aki nem fogja szétkoptatni, felütni, de nyafog a maraton racertõl, mert csúszkál laza talajon, legyen könnyû, mert elég könnyû kerékre lesz, amit nem akarok elrontani valami 70 dekás gummával. minden ötlet welcome, kösz,
üdv, tg

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

erdekes, hogy neha elokerulnek ilyen schwalbek... en 2008as es 2010es gumikat hasznaltam, ott egyikkel sem volt ilyen gond.

Csak hogy pozitív kivételek is legyenek: itthoni kiskereskedõ boltjában vásároltam már néhány párnyi Nobby Nic-et, 2008-ast és 2009-est és kb. 2 párat el is vásítottam teljesen. Az én viszonylag visszafogott, nem faralgatós stílusom és 80+ kg-om mellett hátul is bír nálam kb. 4e km-t egy darab. A végét járó guminál az oldalsó bütykök nálam is kezdtek lemorzsolódni, sõt még az elsõ gumin is - de ettõl függetlenül nem éreztem rossznak soha ezt a gumit, sõt! A belsõvel általam eddig próbált és használt gumik közül az egyik legjobban harapó/tapadó gumi ez. Nálam a 2008-as, 2009-eseknél eddig nem fordult elõ sem szakadás, sem komolyabb sérülés - leszámítva egy vágást, amit akkor szedtem össze, amikor véletlenül átrongyoltam valami erdõ mellé tréfás emberek által leburogatott építési törmeléken.
Ahol még nagyon jó szerintem a Nobby: télen havas, latyakos körülmények közt ilyen max. 40-45%-os verziót használok most már 2 télen és nagyon bevált a középen erõsen kopott mintázatával. Sarat így már nem vagy alig-alig szedi össze, de a szélsõ bütykök miatt mégis harap rendesen. Az NN-ek tömegérõl meg csak annyit, hogy rátettem egy alig használt 85-90 és egy 95%-ost a mérlegre szombaton, ami 1027g-ot mutatott a kettõre. És ez még a régi verzió, ami mo.-i vásárlás és aftermarket, nem pedig OEM (amirõl lehet olvasgatni, hogy "túlságosan is könnyû"). Ilyen tömegû, ilyen papírvékony oldalfalú gumit egyszerûen nem mernék belsõ nélkül használni...

Tubeless-ként meg mást használok, más a márka is; de még nincs elég tapasztalatom, hogy érdemben írhassak róla. Annyit talán, hogy a 2 db 2.2-es külsõ 1.5 kg... ;-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Még nem bontottam le a felnirõl. Leszedem, és ha sikerül levakarnom a latex tejet, akkor küldök róla fényképet. Légyszi küldd el priviben az e-mail címed Rob! A gumi német beszerzés egyébként.

rob kukac bikemag pont hu

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Ezekszerint kivétel vagyok, elsõre erõset, nehezet vettem, megúsztam a tanulópénzt. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt szerintem bárki megmondta volna Neked itt. Ne haragudj, nem okoskodni szeretnék (így utólag), de ezt itt ezerszer leírtuk: tubeless-ként használható gumi 700 grammtól kezdõdik. Ezen ne spórolj, fogd fel tanulópénznek, hidd el, ezen mind átesünk.

Pontosan így van.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Így könnyû 540 g-os 2,25-ös külsõt készíteni.

Ezt szerintem bárki megmondta volna Neked itt. Ne haragudj, nem okoskodni szeretnék (így utólag), de ezt itt ezerszer leírtuk: tubeless-ként használható gumi 700 grammtól kezdõdik. Ezen ne spórolj, fogd fel tanulópénznek, hidd el, ezen mind átesünk.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
Én is láttam Sisqo gumiját, elég durva, pedig egyáltalán nem úgy megy, amitõl ilyennek kellene lenni.

Sisqo, ha rendelsz valahonnan, szólj elõtte plz.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Még nem bontottam le a felnirõl. Leszedem, és ha sikerül levakarnom a latex tejet, akkor küldök róla fényképet. Légyszi küldd el priviben az e-mail címed Rob! A gumi német beszerzés egyébként.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
sisqo: belül van benne fehér alapon belevulkanizálva EAN kód? (vonalkód)
ha van, fényképet plz

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
erdekes, hogy neha elokerulnek ilyen schwalbek... en 2008as es 2010es gumikat hasznaltam, ott egyikkel sem volt ilyen gond.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Sziasztok!Téli használatra tudnátok ajánlani valami olcsó gumit amivel hóban,latyakban is el lehet közlekedni a hétköznapokban?Most Continental Contact van fent,de szerintem ezzel télen esnék-kelnék.622-es méretben kellene.Milyen szélesség lenne megfelelõ ilyen körülmények között?

én is contactot, meg most city contactot használok

a tapasztalatom az, hogy hóban a legproblémásabb az, hogy a keskeny gumi nagyon belevágja magáta hóba, ezért nem lehet rendesen kormányozni, a minta hiánya másodlagos, bár azért annak is van némi jelentõsége

1,75-ös méretben már kevéssé jelentkezik ez a probléma, akár a contact esetében is. Én tavaly vettem kifejezetten télre egy pár schwalbe land crusiert 1,75-ös méretben, az egész jó. Aszfalton is lehet vele haladni, de hóban is tartanak az oldalbütykei valamenyire, meg tud kapaszkodni is. A lényeg, hogy ne legyen túl keskeny, meg valami minta nem árt, ha van rajta.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Nem vagyok lepkesúlyú (90 kg), de a kopás nagyon meglepett. Olyan, mintha apró kis lyukakkal lenne tele az egész külsõ, a bütykök élei szabályosan lemorzsolódtak. Egy fos. Én tubeless használtam 90 ml stan's tejjel. Most a futófelület szélén lett egy kb. 8-9 mm-es vágás, de szinte nem is jött ki tej. Vajon arra használódott el, hogy a külsõt tömítette? Így könnyû 540 g-os 2,25-ös külsõt készíteni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Sisqo, sajnos ez a TL ready NN valahogy nem a legjobb... Párom bicaján is az egyik külsõ oldalfalán már szálszakadás van, pedig vaságyastól, málhástól 20 kilóval könyebb nálam és nem csapat lefelé. A kopást viszont nem értem, lassan annyi lesz ebben is, amit írsz, de szinte alig kopott valamit - persze a bicajozási stílusotok elég messze lehet egymástól, de akkor is, összességében elég bosszantó...

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Sziasztok!

Mai napon megadta magát a jún. 23-án megérkezett Schwalbe NN EVO TL ready gumim. Kb. 5-600 98%-ban terep km volt benne. Az még hagyján, hogy cafrangosra volt kopva, porózus volt az oldalfala, ütött, ma kivágódott a futófelület. (Csíkhúzás nem szokásom.) Ennyi pénzért tragikus. Még szerencse, hogy a két hetes nyaralás alatt nem használtam. Nagyon nem ajánlom, hacsak aktív használat mellett nem akarja valaki havonta cserélni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
megtalaltam...
Schwalbe - Professional Bikes Tires

Feltöltött kép

a 29erhez optimalizaltak a mintat... vegrevegre! :) azt irjak 20%al kisebb a godulesi ellenallasa. csak igy most mennyiben fog valtozni a karaktere? elore nekem nem jott be... de igy meg az emberben ott van a kisordog, hogy mi van, ha mar elore is franko. bar ez a keresztiranyu minta inkabb jo maszoguminak tunik, de a tobb oldalbutyok miatt lehet epp kevesbe sodrodik.

a legtobb 29er piacra belepo ceg rocketron+ralph kombot rak a bringara.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

passz
de változik jövõre a mintája picit .

hol van errol vmi info? :) rocket ron is valtozik? ha mar egyszer ennyi penzt fizetek egy garnituraert, szeretnem ha jo lenne.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

Én használtam contactot is télen de csak aszfalton,semmi gondom nem volt vele.Sõt még vizenfutás esete is volt :)Télen amúgy is ésszel kell menni.

Én is aszfalton használnám,de mikor szakad a hó és hamarabb kelek mint a hómunkások,valahogy el kell jutnom a munkahelyemre.Ilyen körülmények között szerintem a Contact-al nem sokra mennék.

outcast

outcast

vendég

• fórumtag
  • 194 posts
Én használtam contactot is télen de csak aszfalton,semmi gondom nem volt vele.Sõt még vizenfutás esete is volt :)Télen amúgy is ésszel kell menni.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Sziasztok!Téli használatra tudnátok ajánlani valami olcsó gumit amivel hóban,latyakban is el lehet közlekedni a hétköznapokban?Most Continental Contact van fent,de szerintem ezzel télen esnék-kelnék.622-es méretben kellene.Milyen szélesség lenne megfelelõ ilyen körülmények között?