Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Vakon, teszt olvasás nélkül vettem egy Conti X-king-et, 29-est. Nem vagyok nagy rajongója a Continak, de ez a gumi nagyon jó. Elsõ keréken használtam, nagyon jól gördül és jól tart mindenhol. És még a németeknek is tetszik:-)
Rocket Ron nem gurul jól? Na ez nekem új. Tapasztalataim sem ezt mutatják és a német Bike-ban is olvastam valami tesztet (szokásos mûszeres alaposságút:-) ami igen jó gördülési adatot mutatott.
Arn: Szerintem az X king jó lesz neked. És a Maxxis Ardent is egy nagyon jó mindenes gumi. 2.2-esben 1.8 baron megyek vele és imádom. (menetkészen 85 kg vagyok:)

a ron a ralphhoz vagy a maxxis aspenhez kepest pl :) egy butykos gumihoz hasonlitva persze, hogy jo. nekem az xkinggel egy bajom van, hogy a 29er vagy 30%al nehezebb, mint a schwalbe, amugy szivesen kiprobalnam elolhatul. mar parszor irtam, hogy en azert ragaszkodtam eddig a rara+roro kombohoz, mert suly, gordules, tapadas szinten eddig ez valt be a legjobban, illetve ez fekszik az en habitusomnak. szivesen kiserleteznek, de ahhoz tul dragak. itt van pl ez az aspen, amin erzem, hogy baromi jo gumi, de egyszeruen nem nekem talaltak ki... sose fogom megerteni, hogy sok helyen baromi jol tapad, nehol meg ott is megcsuszik, ahol sose gondoltam volna, igy nagyon bizonytalan vagyok vele kapcsolatban. pl szimpla poros bordan kimegy az eleje felfele, utana meg amikor azt gondolnam, hogy tiszta agyagosan zero a tapadas, siman lejovok egy homokos lejton. hamar megfigyelem a dolgokat, hogy minek mi az erossege meg a gyengeje, de itt vhogy nem all ossze a kep.

persze ettol meg lehet allat jo gumi az xking, csak mar felve cserelem a bevaltat.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Köszi, de ezek elég drágák, ennyit nem szánnék rá (egyelõre). Fõleg hogy nem biztos hogy bírnák. A deszkáscipõm talpát is átszúrta....
McGywer! Azt a latextejes-akármit kifejtenéd bõvebben? Egyéb olcsó "kókány" megoldás? :)

Szerintem igen olcsó gumi. Persze a 100-as szeget ez sem bírja.
Maxxis Ardent EXO-protection (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Köszi! Asszem kombinálom ezt egy defektvédõ szalaggal, és talán bírni fogja.
:)
Üdv

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Köszi, de ezek elég drágák, ennyit nem szánnék rá (egyelõre). Fõleg hogy nem biztos hogy bírnák. A deszkáscipõm talpát is átszúrta....
McGywer! Azt a latextejes-akármit kifejtenéd bõvebben? Egyéb olcsó "kókány" megoldás? :)

rubenának van a slug nevû belsõje, ami 1500 ft ajánlott áron van és öntömítõ, a gyártó szerint 3 mm lyukat még saját maga befoltoz

e-bikon éppen nem lehet rendelni, máshol meg nem láttam még

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Sziasztok!

Elvittem a hétvégén a bükkbe a bringát, alig mentem valamit, a kökénytüskék szanaszét lyuggatták a Continental Gravity gumijaim. A hátsó teljesen kuka.
Tudnátok nekem ajánlani valami olyan 2,3 széles gumit, ami jó vastag falú, erõs anyagból van, esetleg rendelkezik valamilyen defektvédelemmel? Súly nem lényeg.
Üdv

Maxxis Ardent 2,4 AXO protection

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok!

Elvittem a hétvégén a bükkbe a bringát, alig mentem valamit, a kökénytüskék szanaszét lyuggatták a Continental Gravity gumijaim. A hátsó teljesen kuka.
Tudnátok nekem ajánlani valami olyan 2,3 széles gumit, ami jó vastag falú, erõs anyagból van, esetleg rendelkezik valamilyen defektvédelemmel? Súly nem lényeg.
Üdv

ez merre volt a bükkben? hol van ilyen kökénytüskés terep? csak hogy ne menjek arra...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

esetleg valami ilyen:

SCHWALBE MARATHON EXTREME HS402 KÜLSÕ - Bringa Butik Webáruház

vagy ez

SCHWALBE MARATHON PLUS MTB HS412 KÜLSÕ - Bringa Butik Webáruház

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Üdv

esetleg valami ilyen:

SCHWALBE MARATHON EXTREME HS402 KÜLSÕ - Bringa Butik Webáruház

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Üdv

Latextej a belsõbe, latex belsõ, vagy tubeless. "Szögesdróton" csak tömör gumival lehet defekt nélkül tekerni. :)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Sziasztok!

Üdv

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 hozzászólás

Sziasztok!
schwalbe racing ralf külsõn csak egy evo feliratot látok, ez pontosan melyik tipusa, és hány grammos verziója? A linken látható darabról beszélek.
Mennyire bírja amúgy ez a gumi az aszfaltot is?
Superior XP 925
Köszi

ezeket a gumikat nem aszfaltra tervezték szóval nem kimondotan oda való. Egy darabig birja nekem a rocket ronon 200-300km aszfalt után már látszanak a kopás jelei rendesen. Az evos külsök ha jól tudom 420g kõrül vannak +- 10g

MPeti

MPeti

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Sziasztok!
schwalbe racing ralf külsõn csak egy evo feliratot látok, ez pontosan melyik tipusa, és hány grammos verziója? A linken látható darabról beszélek.
Mennyire bírja amúgy ez a gumi az aszfaltot is?
Superior XP 925
Köszi

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Külsõk egyéb méretek

ha jól sejtem, hogy a 630mm-es, 27"osra gondolsz.

tényleg...
köszi!
és itt van pár sarokra :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Köszi a válaszokat, elég jókat írtok, írnak róla, szerintem bepróbálom jövõre, bár elõl még gondolkodtam a Mountainkingen is.Esetleg érvek/ellenérvek az X-kinggel szemben?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

Elõl X-King hátul Race-King kombóról mi a véleményetek?Eddig NN-RaRa-t használtam de gondoltam kipróbálom a Contit is.Az X-King miben lehet más az NN-tõl?

Annyiban, hogy (szerintem) jobban gördül. Az NN elég traktor tud lenni, ezért én is csak elõre raktam fel, de már onnan is lekerült. Az X-king a jobb gördülés miatt jobban tetszik, és legalább úgy tart is. Ez van a 29-esen amivel úgysem megyek olyan helyen és úgy mint a fulymmal, itt az NN-t váltotta a Maxxis Ardent.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Külsõk egyéb méretek

ha jól sejtem, hogy a 630mm-es, 27"osra gondolsz.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
sziasztok!

esetleg láttatok valahol bp-n olyan boltot ahol kapok régi(29"os) favorithoz gumit?!
elõre is köszi
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Elõl X-King hátul Race-King kombóról mi a véleményetek?Eddig NN-RaRa-t használtam de gondoltam kipróbálom a Contit is.Az X-King miben lehet más az NN-tõl?

A következõnek én is ezt tervezem, de nem akar elöl elkopni az UST-s NN...
A másik bringámon használok MountainKing/RaceKing kombót, low budget "B" kategóriás belsõs gumik, nem merek 2,6/2,8 bar alá menni, de még így is egész jó.
Failure is always an option.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Most néhány A-s Contit használok, és nagyon elégedett vagyok velük. Sokkal szebben futnak mint az EVO-s Schwalbek. A sok B-s sokat ártott a cégnek.