Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Árának utánaolvastál? :)

aham - ez nem eclipse (50 euro/db), dealextremen is van. arban es sulyban, mint a latex kb. olyan sok infot nem talaltam rola, mtbren foglalkoztak vele, valtozo sikerrel.

Products::::::Foss Worldwide Inc.:::

Van 5lete valakinek, hogy miért szakad ki folyton a latex belsõm az illesztésnél? mindig a belsõ felén, és az a fele eléggé megnyúlik (felveszi a felni belsõ egyenetlenségeit). Lehet, hogy a hintõpor hiánya okozza, vagy ez egyszerûen csak ilyen???

szvsz hintoporozd mindenkepp - nekem is eleg hamar kikopott, ha kicsit fujtam, akkor kapasbol kidudorodott valahol. ragasztas utan meg felrobbant, azota megint butilt hasznalok :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Van 5lete valakinek, hogy miért szakad ki folyton a latex belsõm az illesztésnél? mindig a belsõ felén, és az a fele eléggé megnyúlik (felveszi a felni belsõ egyenetlenségeit). Lehet, hogy a hintõpor hiánya okozza, vagy ez egyszerûen csak ilyen???

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Árának utánaolvastál? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nekem ez uj - hasznal vki ilyet? milyen a gyakorlatban?

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Hello!

CycloCross -ozáshoz keresnék valami megfelelõ MTB külsõt (26 -os)... külön nem szeretnék cross bringát fenntartani erre a célra, bõven elég a monti, csak egy jó gumma kéne rá.

Tudtok ajánlani valamit?
Vagy egyszerû, apró mintás keskeny sárgumi, és kész?

Köszi!
K

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Panaracer Fire XC Pro kulsokkel kapcsolatban tapasztalt mar valaki olyat, hogy ~1.5 honapos hasznalat (~7-800km) utan felszakadnak a kozepso butykei? Meg nem szakadtak le, de van olyan, ahol mar egesz kicsinyke resz tartja oda, szoval turazni mar nem merek vele elindulni (alatta szovetfoltok). Erdei turakon hasznaltam, nehol durvabb koves szakaszokon is, hatul, a 2.1-es verziot. Erdobol haza, meg az erdoig volt aszfaltozas is, de nem ez volt a jellemzo.

Gyartashibas-e a kulso esetleg, vagy ennyit birna? Ha gyartashibas, akkor vajon cserelik-e? Elhozatal elott at kellett neznem, hogy van-e valami serulese. Termeszetesen akkor nem volt semmi baja :P

Masik kerdes: a fent emlitett felhasznalasra melyik kulsot ajanlanatok inkabb, amennyiben gyartashibas a Pana, es nem ez a rendeltetesszeru mukodese: Panaracer Fire XC Pro vagy Kenda Nevegal? A Panat tobben is dicsertek, hogy sarban is jol mukodik, de hallottam tokeletes ellenvelemenyt is...

nekem eléggé bejött a continental mountain king ilyen felhasználásra. most volt alkalmam sárban is kipróbálni, szerintem remek külsõ, bár nem olcsó... a többirõl nem tudok véleményt mondani, de a nevegal ár-érték arányban jónak tûnik.

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Panaracer Fire XC Pro kulsokkel kapcsolatban tapasztalt mar valaki olyat, hogy ~1.5 honapos hasznalat (~7-800km) utan felszakadnak a kozepso butykei? Meg nem szakadtak le, de van olyan, ahol mar egesz kicsinyke resz tartja oda, szoval turazni mar nem merek vele elindulni (alatta szovetfoltok). Erdei turakon hasznaltam, nehol durvabb koves szakaszokon is, hatul, a 2.1-es verziot. Erdobol haza, meg az erdoig volt aszfaltozas is, de nem ez volt a jellemzo.

Gyartashibas-e a kulso esetleg, vagy ennyit birna? Ha gyartashibas, akkor vajon cserelik-e? Elhozatal elott at kellett neznem, hogy van-e valami serulese. Termeszetesen akkor nem volt semmi baja :P

Masik kerdes: a fent emlitett felhasznalasra melyik kulsot ajanlanatok inkabb, amennyiben gyartashibas a Pana, es nem ez a rendeltetesszeru mukodese: Panaracer Fire XC Pro vagy Kenda Nevegal? A Panat tobben is dicsertek, hogy sarban is jol mukodik, de hallottam tokeletes ellenvelemenyt is...

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

Van egy határozott pont aminél tovább már csak nagy erõvel tudnád tekerni. Kb. annyira. :) Én egy hagyományos kerek küllõkulcsot szoktam hozzá használni.

Köszi a segítséget! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mennyire húzhatom meg, mivel alu gondolom nem kell nagyon megtépni, vagy ?:)

Van egy határozott pont aminél tovább már csak nagy erõvel tudnád tekerni. Kb. annyira. :) Én egy hagyományos kerek küllõkulcsot szoktam hozzá használni.

A sebesség mindent megold.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

1. Hozzávaló kulccsal kell visszatekerni. 2. Prestára nem kell szelepsapka.

Mennyire húzhatom meg, mivel alu gondolom nem kell nagyon megtépni, vagy ?:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Bocsi ha offolok nem találtam jobb topikot.
Schwalbe prestás szelepnél véletlen kitekertem a szelepet, és most mikor letekerem a szelepsapkát akkor a szelep is jön vele együtt, mit lehetne csinálni hogy ne tekerem ki a szelepet? Veszek Slime folyadékot és azt szeretném betölteni a szelepen keresztül, de utána nem jönne jól ha mikor fújni akarok bele kifolyik a szelepen keresztül. Köszi a segítséget!

1. Hozzávaló kulccsal kell visszatekerni. 2. Prestára nem kell szelepsapka.

A sebesség mindent megold.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Bocsi ha offolok nem találtam jobb topikot.
Schwalbe prestás szelepnél véletlen kitekertem a szelepet, és most mikor letekerem a szelepsapkát akkor a szelep is jön vele együtt, mit lehetne csinálni hogy ne tekerem ki a szelepet? Veszek Slime folyadékot és azt szeretném betölteni a szelepen keresztül, de utána nem jönne jól ha mikor fújni akarok bele kifolyik a szelepen keresztül. Köszi a segítséget!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

De akkor mi van? Én csak annyit írtam hogy 28-as, azaz 622-es. Tehát van. Szélességrõl szó se volt. Egyszerûen csak 26-ost találtam.
Amúgy meg Winterbõl a 42-es mellett asszem van 35mm-es is!
Ja, bocs, leesett. Azt hitted a 28-ast szélességnek írom. uuu.. ezek a hülye méretjelölések. Szóval engem télinek alapvetõen úgy a 622-42 érdekelne.

ahogy öcsém irta, a 28-asról azonnal az ugrik be, hogy 28mm széleset keresel (érdekes, stellaz-nak se tûnt fel, hogy a 28-as átmérõt jelöl :) ) mert a kerékméret az 622mm
én a snow studot néztem, az van csak 40-esben. a marathon winter az tényleg 35 és 42

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 hozzászólás

Vettem egy pár b kategóriás conti contact gumit a speeder-re 37-es szélességben. Remélem nem bánom meg a vásárlást.

Én is nem rég vettem ilyet.Annyit vettem észre az egyiken,hogy pont ahol a felirat van,kicsit be van repedezve mintha el lenne érve.Amúgy nem üt,nem látok mást rajta,olyan 1000 km-t mentem már vele.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a 28-as mint atmero megjeloles [szakforumon] pongyola. nem a 622. :/
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

scarbantia

scarbantia

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

mert nem létezik olyan. ;) 622-esben csak 40-es méret létezik, itt van elõttem a katalógus nyitva.

De akkor mi van? Én csak annyit írtam hogy 28-as, azaz 622-es. Tehát van. Szélességrõl szó se volt. Egyszerûen csak 26-ost találtam.
Amúgy meg Winterbõl a 42-es mellett asszem van 35mm-es is!
Ja, bocs, leesett. Azt hitted a 28-ast szélességnek írom. uuu.. ezek a hülye méretjelölések. Szóval engem télinek alapvetõen úgy a 622-42 érdekelne.

scarbantia

scarbantia

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

huh... a 150 kilcsi télen éjjel szerintem is para, a kezek-lábak sajna lefagynak a mozgás mellett is, na meg ha nagyon elfáradsz akkor is fázni kezdesz, meg vastag ruhában ennyit tekerni se olyan, mint egy szál rövidgatyában :) de ha siekrül akkor minden elismerésem :)

de amúgy szilveszter éjjelén, a sok beitalozott autós között én sem erészkednék ki a fõútra bringával, fõleg ha még csúszik vagy csillog az aszfalt, fõleg forgalmasabb helyen, közvilágítás nélkül. Max valami erdészeti úton tolnék valami kellemes túrát. Én volt már gyalog -22 fokos szilveszteri túrán a pilisben, de ott is eltévedtünk, majd az egyik idõsebb úriembert egy ladás elütötte, és tovább is hajtott.

Hát ja, mondjuk a bepiált autósokhoz még nem volt szerencsém. Én csak a téli dolgokkal számoltam. Mondjuk Karácsony-Szilveszter között gondoltam. Az éjjel meg már csak az új lámpám miatt húz... :) No meg túl kényelmes az élet asszem... :P
Jól öltözködni tényleg nem könnyû, elég melegen, de nem leizzadósan.
Egy fórumban olvastam, valaki épített markolatfûtést! :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

Szerintetek olyan felnihez, ami autós szelephez van kifúrva használhatok-e presta-s belsõt, vagy ez egészségtelen? Valaki próbálta már? A cél a családon belüli harmonizálás lenne.

Tegyél alátétet - a Schrader („autós”) szelep 8mm, a Presta (=Sclaverand) meg 6mm átmérõjû. Nagyobb nyomáson kitüremked(het)ne: láttam már városi biciklit, ami emiatt (ott) kapott defektet. Ilyen alátétet néhol forgalmaznak is (vékonyabb, pont odaillõ), de egy egyszerû 6-os alátét is megteszi.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

mert nem létezik olyan. ;) 622-esben csak 40-es méret létezik, itt van elõttem a katalógus nyitva.

mondjuk logikus is, mert hóban, vagy letaposott hóban (ami nem kemény, jeges azért) nem a tapadás hiánya okozza az igazi gondot, hanem az, hogy a vékony gumi bevájja magát, és amiatt nem lehet kormányozni, ezen meg a szögek sem segítenének sokat

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem igazán tudok szabadulni az elképzeléstõl, olvasgattam még téligumi témában.
A Schwalbe katalógusból megtudtam, hogy létezik Snow Stud nevû gumi, ami jobban bírja az aszfaltot is. (kevesebb tüske) Mo-i forgalmazónál 28-as méretben nem találtam.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.