Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15861 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
schwalbe smart sam

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok!

Elég komplex kérdéssel fordulok a tapasztaltakhoz:
Aktuálissá vált a gumicsere a bringán, viszont tanácstalan vagyok márka és típus téren is. Amatõr szinten XC-zek és erre alkalmas külsõt keresek. Az év minden szakában, esõben, hóban szárazon, murván tekerek így jó lenne ha a gumi is barátom lenne mindebben.
Másrészt örülnék neki, ha nem kopna drasztikusan aszfalton, mert a hegyeket kénytelen vagyok mûúton megközelíteni (kb 15-20km).
Eddig egy Ritchey Z-Max Intuition Pro külsõt használtam, amivel még meg is voltam elégedve, viszont nincs összehasonlítási alapom, és szívesen kipróbálnék mást is, hátha valami jobban megtetszik.

...tudom ez túl sok igény, amihez már kompromisszumok kellenek, de mégis kíváncsi vagyok hogy ti mit javasoltok
ha különbözõ márkákból és árkategóriákból tudnátok mondani néhány annak nagyon örülnék

csak egy gondolat. ha meg voltál vele elégedve, akkor szerintem annyira nem érdemes váltani. én elég sok tanulópénzt kifizettem gumira, mire sikerült megtalálni a megfelelõt. az nekem a conti mountain king, de neked ez nem lenne jó, mert aszfalton durván kopik és nedves aszfalton meg veszélyesen csúszik. bár szerintem az igazán jó terepgumik mind kopnak aszfalton. de nem vagyok szakértõ.

üdv

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok!

Elég komplex kérdéssel fordulok a tapasztaltakhoz:
Aktuálissá vált a gumicsere a bringán, viszont tanácstalan vagyok márka és típus téren is. Amatõr szinten XC-zek és erre alkalmas külsõt keresek. Az év minden szakában, esõben, hóban szárazon, murván tekerek így jó lenne ha a gumi is barátom lenne mindebben.
Másrészt örülnék neki, ha nem kopna drasztikusan aszfalton, mert a hegyeket kénytelen vagyok mûúton megközelíteni (kb 15-20km).
Eddig egy Ritchey Z-Max Intuition Pro külsõt használtam, amivel még meg is voltam elégedve, viszont nincs összehasonlítási alapom, és szívesen kipróbálnék mást is, hátha valami jobban megtetszik.

...tudom ez túl sok igény, amihez már kompromisszumok kellenek, de mégis kíváncsi vagyok hogy ti mit javasoltok
ha különbözõ márkákból és árkategóriákból tudnátok mondani néhány annak nagyon örülnék
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

off.
kérdezhetek magánban? a pilisbe mennék, csak nemtom merre. vagy csak nagyjából.

Persze :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Köszi! :)

off.
kérdezhetek magánban? a pilisbe mennék, csak nemtom merre. vagy csak nagyjából.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Köszi! :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Hali van valakinek tapasztalata az új Conti Mountain kingrõl?

nekem. nagyon bejött. remekül mászik, szépen tapad még sárban is. gyorsan dobja a sarat, kanyarban is szuper, szerintem a gördülési ellenállása is teljesen rendben van. oldaltartás is oké, murvás talajon is eddig ez a gumi tapadt a legjobban. igaz, eddig még csak kb 500 km-t mentem vele, így kopásról meg defektállóságról nem tudok nyilatkozni. egy defektem mondjuk már volt vele, de ez nem biztos h a gumi hibája, nem tudom mitõl kaptam. ja, nedves aszfalton halál, baromira csúszik, de nem is oda való.

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Nekik: http://www.bikeradar...ing-ii-11-44382

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Urak, egy amatõr kérdés, kérem vigyázzanak.

Egy defekt miatt volt egy sebtében történõ belsõ csere. Azért sebtében, mert a gyors pumpálást követõen látható volt, hogy a belsõ mégsem lett kellõen elegyengetve a helyére ahogy kell, így a külsõnek lett egy szép nyolcasa. Viszont lusta voltam leereszteni és helyére maszírozni így nem foglalkozam vele. Pár km után (max olyan 150 km) veszem észre, hogy már nem csak a külsõben, de a felniben is keletkezett 8-as. Persze ez már elhanyagolható, de még is. A 150 km-rt végig terepen tettem meg, de minden durvulás nélkül.

Szóval a kérdésem: lehet e az, hogy a kissé kacsázó külsõ rakta bele a nyolcast a felnibe?

nem lehet.
viszont a defekted ha "felütéses" akkor lehet, hogy az a felütés okozta a felniben levõ 8-ast is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az, hogy a gumi szarul van felrakva (ut), attol a felni nem lesz torvenyszeruen ferde. persze nem veletlenul adnak meg max nyomast a felnihez (minel konnyebb, annal kisebbet altalaban), a gumin keresztuli terheles hatassal van a felnire. de hogy mennyire, azt szerintem nincs ember, aki igy megmondja, sokmindentol fugg. a biztos az, hogy minel kevesbe usson, fujd egy kicsit tul felrakasnal, hogy a helyere keruljon, majd ereszd vissza.

lattam fenn olyan kepet is, hogy a felrobbano belso szep kis huplit csinalt a lekonnyitett felnibe.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Egy defekt miatt volt egy sebtében történõ belsõ csere. Azért sebtében, mert a gyors pumpálást követõen látható volt, hogy a belsõ mégsem lett kellõen elegyengetve a helyére ahogy kell, így a külsõnek lett egy szép nyolcasa. Viszont lusta voltam leereszteni és helyére maszírozni így nem foglalkozam vele. Pár km után (max olyan 150 km) veszem észre, hogy már nem csak a külsõben, de a felniben is keletkezett 8-as. Persze ez már elhanyagolható, de még is. A 150 km-rt végig terepen tettem meg, de minden durvulás nélkül.

Szóval a kérdésem: lehet e az, hogy a kissé kacsázó külsõ rakta bele a nyolcast a felnibe?

basszus, én pont így jártam két hete. a defekt után vettem észre, hogy nyolcasom van. de akkor ezek szerint az nem a felniben lett, hanem a gumiban? errõl még nem hallottam. én utána mentem vele még vagy 70 kilit, remélem nem ártott a felninek. kíváncsi vagyok mit mondanak a hozzáértõk, bár simán el tudom képzelni, hogy a szabálytalan forgás olyan erõkkel hat a küllõkre, hogy egy irányba elhúzzák a felnit.

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok,

Rubena top design külsõket valaki használ, érdekelne, hogy milyen a gördülési ellenállásuk, illetve a rubenánál a 2.0-ás szélesség a gyakorlatban mit jelent. Igazából hátsó gumit keresek xc-re a Scylla és a Charybdis között vacillálok, szerintetek melyik mintája tûnik használhatóbbnak fõleg a Bakonyban nyúznám erdei ösvényeken és murvás utakon. Eddig cross mark-ot használtam, de mostanra teljesen elkopott és eléggé szét is szabdalódott a használatban (szálszakadásos lett a vágott defektektõl), alapvetõen elégedett voltam vele, de el tudnék viselni jobb viselkedést sáros talajon, illetve murván elég bizonytalan tudott lenni.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Schwalbe Durano S -et használ valaki? Megéri az árát? (Fekete - piros kellene, már ha ez számít)

sima durano-t használok.van benne úgy 8000km.1 defektem volt eddig(nem tudom mitõl,reggelre eresztett le),de sosem hagyott ott sehol.
viszont a "színes" gumik állítólag nem olyan tartósak.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Jól hangzik ez is. Contiról én is elég sok rosszat halottam ,ezért vettem Vittoria-t, mert az mindenkinek bevált. De kipróbálok egyet, hátha :)

Hát én talán 28assal kezdtem, de nem vettem észre változást, amikor 23asra váltottam (lehet, hogy mindkettõ a fájdalom küszöböm felett van, úgyhogy már teljesen mindegy :P), de lehet, hogy megnézek egy szélesebbet. De elõl marad a régi 23as, úgyhogy lesz egy kis sufni jelleg is ;)

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Akár szóbajöhet a Continental sport plus is. 8,5 bar max, defektûrõ, tartós, ha széthajtottad akkor sárgán jelzi, hogy lassan elég. Itt: Continental Super sport Plus 3000 Ft-ért! | Herce-Hurca pl árulnak olcsó B-s változatban. Én kettõt vettem itt, az egyik bevált, a másik nem. De a B-s contikról megoszlanak a tapasztalatok/vélemények.

Egy gondolat a szélességrõl: városi bringára én 25 vagy 28 mm-es külsõt szoktam használni, ami szintén elég gyors, de komfortosabb, kevésbé veri le a vesém a sok kátyú.

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Üdv!

Városi bringára kellene új külsõt vennem (outi, 622/700as kell rá). Melyiket tanácsoljátok?
23mmesre gondoltam, hogy lehessen hasítani Schwalbe Luganom, meg Vittoria Rubinom volt eddig.
Az ár/érték lenne a fontos (érték=tartósság leginkább, mivel csak városban járkálok vele )
Nem lenne gond, ha bírná a 8bar feletti nyomást is :P

Köszi!

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
Schwalbe Durano S -et használ valaki? Megéri az árát? (Fekete - piros kellene, már ha ez számít)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

tl ready pr-nak jó. lehet jó alacsony tömeget írni a katalógba.

kit -es cucchoz ha veszel ust külsõt akkor egész használható tud lenni.

Mi a nagy különbség? mi az ami miatt kevésbé használható? Halottam olyat is, hogy valaki sima külsõvel és szettel használta a bringát.