Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gumitopik

* * * * * 4 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
15857 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
köszi
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Létezik valami gumiápoló szer amivel ha befújom a használaton kívüli külsõt és elrakom valami normál páratartalmú helyre akkor az nem fog elrepedezni?
Persze valami olyasmi kéne amitõl nem lesz síkos, tehát ha fel kéne dobni õket hirtelen akkor ne kelljen mosogatni elõtte õket valami más vegyszerrel.

Glicerin.

A sebesség mindent megold.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Létezik valami gumiápoló szer amivel ha befújom a használaton kívüli külsõt és elrakom valami normál páratartalmú helyre akkor az nem fog elrepedezni?
Persze valami olyasmi kéne amitõl nem lesz síkos, tehát ha fel kéne dobni õket hirtelen akkor ne kelljen mosogatni elõtte õket valami más vegyszerrel.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem hutchinson equinox van, ami kifejezetten téli. Tök sima, csak szilikátos az anyaga.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Téli tekeréshez országútira milyen gumit mondanátok? Most Conti SuperSport van fent, gondolom ez csúszkálós lesz.

conti tourride?
http://ebike.hu/imag...8e53fe244a5.jpg

bár ez se ér sokat, ha kemény a keverék. Autókon se a minták fognak télen, hanem az, hogy puhább a keverék és a sok kis bevágás miatt jobban melegszik, tehát meg se dermed. Ilyen szempontból talán a schwalbe lugano sok kis apró recéje lenne a nyerõ, ha a keverék megfelelõen puha mellé.

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Téli tekeréshez országútira milyen gumit mondanátok? Most Conti SuperSport van fent, gondolom ez csúszkálós lesz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem ugyanerre a célra kéne a közeljövõben 2 új gumi eddig az a verzió van hogy hátra 2.1-es Maxxis High Roller XC elõre pedig az új Conti Mountain King 2.2-ben. Vélemény? :) Nekem jobban tetszik a Conti a Maxxisnál de az eléggé bütykös ezért félek hogy hátul nagyon hamar lekopna, ezért gondoltam a Maxxisra.

tegyél hátra x-kinget
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Nekem ugyanerre a célra kéne a közeljövõben 2 új gumi eddig az a verzió van hogy hátra 2.1-es Maxxis High Roller XC elõre pedig az új Conti Mountain King 2.2-ben. Vélemény? :) Nekem jobban tetszik a Conti a Maxxisnál de az eléggé bütykös ezért félek hogy hátul nagyon hamar lekopna, ezért gondoltam a Maxxisra.

Nekem a két RK közül az elsõ kissé haldoklik (van egy lyukacska az oldalfalon), na ha az elhal akkor én is mountain kinget teszek elõre. Hátra marad az RK, sarazni úgysem szeretek.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

nem is mindenes kell, hanem fõként terep
csak a szép kis erdei ösvényeket kénytelen vagyok aszfalton megközelíteni, viszont nem akarom legyalulni a bütyköket még a szórakozás elõtt, ezért keményebb keverékû gumit kerestem, vagy ami viszonylag "jól" bírja az országutat
...tudom, terepre kihegyezett gumiból ilyen nincs, de azért vannak fokozatok

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
WTB nanoraptor szerintem elég jó erre a dologra.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
nem is mindenes kell, hanem fõként terep
csak a szép kis erdei ösvényeket kénytelen vagyok aszfalton megközelíteni, viszont nem akarom legyalulni a bütyköket még a szórakozás elõtt, ezért keményebb keverékû gumit kerestem, vagy ami viszonylag "jól" bírja az országutat
...tudom, terepre kihegyezett gumiból ilyen nincs, de azért vannak fokozatok
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a raceking nem mindenes, nekem az van az SS montimon...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
összegezve maradok Ritchey bácsi gummájánál (:
apróban találtam egy kihagyhatatlan ajánlatot (6000 egy pár 90%os) és vasárnap lesz egy hosszabb tekerésem, ahol nem szeretnék minden gyökeren elkaparni
gondolkoztam még a Conti RaceKing-en, de az nehezebb, a Supersonicra meg most nincs keret

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
+1 Smart Sam

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jó mindenes: smart sam.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Elég komplex kérdéssel fordulok a tapasztaltakhoz:
Aktuálissá vált a gumicsere a bringán, viszont tanácstalan vagyok márka és típus téren is. Amatõr szinten XC-zek és erre alkalmas külsõt keresek. Az év minden szakában, esõben, hóban szárazon, murván tekerek így jó lenne ha a gumi is barátom lenne mindebben.
Másrészt örülnék neki, ha nem kopna drasztikusan aszfalton, mert a hegyeket kénytelen vagyok mûúton megközelíteni (kb 15-20km).
Eddig egy Ritchey Z-Max Intuition Pro külsõt használtam, amivel még meg is voltam elégedve, viszont nincs összehasonlítási alapom, és szívesen kipróbálnék mást is, hátha valami jobban megtetszik.

...tudom ez túl sok igény, amihez már kompromisszumok kellenek, de mégis kíváncsi vagyok hogy ti mit javasoltok
ha különbözõ márkákból és árkategóriákból tudnátok mondani néhány annak nagyon örülnék

A Z-Max nagyon jó mindenes gumi, találhatsz jobbat is, de lehet többe fog kerülni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
schwalbe smart sam

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Sziasztok!

Aktuálissá vált a gumicsere a bringán, viszont tanácstalan vagyok márka és típus téren is. Amatõr szinten XC-zek és erre alkalmas külsõt keresek. Az év minden szakában, esõben, hóban szárazon, murván tekerek így jó lenne ha a gumi is barátom lenne mindebben.
Másrészt örülnék neki, ha nem kopna drasztikusan aszfalton, mert a hegyeket kénytelen vagyok mûúton megközelíteni (kb 15-20km).
Eddig egy Ritchey Z-Max Intuition Pro külsõt használtam, amivel még meg is voltam elégedve, viszont nincs összehasonlítási alapom, és szívesen kipróbálnék mást is, hátha valami jobban megtetszik.

...tudom ez túl sok igény, amihez már kompromisszumok kellenek, de mégis kíváncsi vagyok hogy ti mit javasoltok
ha különbözõ márkákból és árkategóriákból tudnátok mondani néhány annak nagyon örülnék

csak egy gondolat. ha meg voltál vele elégedve, akkor szerintem annyira nem érdemes váltani. én elég sok tanulópénzt kifizettem gumira, mire sikerült megtalálni a megfelelõt. az nekem a conti mountain king, de neked ez nem lenne jó, mert aszfalton durván kopik és nedves aszfalton meg veszélyesen csúszik. bár szerintem az igazán jó terepgumik mind kopnak aszfalton. de nem vagyok szakértõ.

üdv

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás
Sziasztok!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

off.
kérdezhetek magánban? a pilisbe mennék, csak nemtom merre. vagy csak nagyjából.

Persze :)