Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gumitopik

* * * * * 4 votes

• Please log in to reply
15857 replies to this topic

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Köszi Marci!
Sok helyet nem foglal a tubus, inkább mindig attól rettegtem, hogy kifolyik a ragacs és tiszta szmötyi lesz tõle minden, de inkább legyen, mintsem valahol ott rohadjak az innováció miatt.

Sok éve vettem egy hasonló LONGUS GUMIJAVÍTÓ KÉSZLET - Bringa Butik Webáruház javító készletet és azóta is abban a dobozban tartok mindent. Csak a ragasztót és a foltokat pótlom, ha elfogynak. De egy + gumit érdemes tartani ezen a dobozon is, nehogy kinyíljon.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
conti rubber queen
svábli fat albert vagy hans danpf
specialized eskar esetleg enduro (még kapni pár helyen)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!
van egy Cube ams 125Rx össztelósom:Imádom.Viszont még egy pár jó gumit szeretnék hozzá.Csak a Mátrában és Bükkben használom a gépet(egyenlõre). Fölfelé is és lefelé is.És csak ösvényeken,bár néha ezek is elég durvák tudnak lenni.A felnim Sun Ringlé Ryde XMB 25mm-es.A kérdésem az lenne,hogy Ti mit ajánlanátok,ha nem számítana mikorra érnétek fel,de lefelé biztonságos legyen és jó tapadjon.Sárban nem használom.Én ezeket néztem ki:
WTB Disscent comp: WTB Dissent Comp (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
WTB: Motoraptor comp: WTB MotoRaptor Comp (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
WTB Prowler MX comp :WTB Prowler MX Comp (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
WTB Prowler XT: WTB Prowler XT Race (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
WTB STout race: WTB Stout Race (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
Schwalbe Space : Schwalbe Space 26x2.35 (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
Continentál Baron :Continental Baron (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
Continetál Diesel: Continental Diesel (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
És mi a különbség a comp és race verziók között?
2.5-ös gumik belemennének-e vagy már túlzás?
És még lenne itt valami:egyszer neki csapódtam egy fának és felnim is benyomódott és persze lett egy jó nagy defektem is. Máskor meg nem vettem észre semmit,csak azt hogy egyszer csak ráfon megyek,szétszedtem és 7 db,valószínû felütéses defektem lett.Ezek figyelembevételével várnám segítségeteket.Elõre is köszönöm!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Köszi Marci!
Sok helyet nem foglal a tubus, inkább mindig attól rettegtem, hogy kifolyik a ragacs és tiszta szmötyi lesz tõle minden, de inkább legyen, mintsem valahol ott rohadjak az innováció miatt.

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok!
Használ(t) valaki BBB Leakfix tömlõjavítót? Ez egy öntapis ragacs, érdekelne mennyire hatékony, mert ha jó akkor, egy tubus ragasztót nem kellene még pluszban vinnem magammal.
thx!

Ne hidd el a mesét ! A boltos azt mondta, hogy szeretik. Én próbáltam sokáig de bármit csináltam, mindig leeresztett vele a kerék. Én konkréten visszavittem a boltba, hogy "köszönöm, nekem nem jött be, add oda annak, aki szereti."
Egy kis ideig, végszükség esetén talán jó lehet de amúgy mindenképpen vinnék magammal ragasztót, foltot.
Marci

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Ilyet használtam (egy csomagnyit): Park Tool Co. GP-2 : Super Patch Kit : Tube & Tire. A másféle, azaz vulkanizáló (folt + ragasztó) sokkal jobb. Ez arra jó, hogy hazáig bírja, de érdemes otthon újjáépíteni.

Köszi, akkor marad a ragacs+folt. Elég sûrûn több mint 100 km-re "csatangolok" el otthonról, nekem kell, hogy megbízható legyen.

Ridley Noah Fast 

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Sziasztok!
Használ(t) valaki BBB Leakfix tömlõjavítót? Ez egy öntapis ragacs, érdekelne mennyire hatékony, mert ha jó akkor, egy tubus ragasztót nem kellene még pluszban vinnem magammal.
thx!

Ilyet használtam (egy csomagnyit): Park Tool Co. GP-2 : Super Patch Kit : Tube & Tire. A másféle, azaz vulkanizáló (folt + ragasztó) sokkal jobb. Ez arra jó, hogy hazáig bírja, de érdemes otthon újjáépíteni.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!
thx!

Ridley Noah Fast 

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Akkor sztem marad a speedmax beta pro...arrafelé hajlik inkább én is.de azt meg nem lehet sehol kapni...ó milyen remek:(
valaki tud 500 g vagy alatti semi-slicet ami kapható is?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

itt a link:)

Maxxis Ridgeline 26x2,1" (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop

ránézésre jó is lehet

de aszfaltra aszfalt gumi való, amin bütyök van, az csak rosszabb lehet, mint a slic

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts

Sziasztok!

Maxxis Ridgeline szerintetek milyen lehet betonon?illetve nem tud valaki egy helyet, ahol kapható ritchey speedmax beta pro?egyik online áruházban sincs és nem is tudják mikor hoz a forgalmazo (asszem bikefun)...:(pedig azt néztem ki.

itt a link:)

http://ebike.hu/term...idgeline 26x21/

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Sziasztok!

Maxxis Ridgeline szerintetek milyen lehet betonon?illetve nem tud valaki egy helyet, ahol kapható ritchey speedmax beta pro?egyik online áruházban sincs és nem is tudják mikor hoz a forgalmazo (asszem bikefun)...:(pedig azt néztem ki.

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Köszönöm a felhomályosítást! A régi Black Jacket nagyon sajnálom, tényleg mindenre jó volt.. Lehet, hogy az lesz, hogy veszek egy pár Z-Max-ot és hagy fogyjon! Csak hát gyorsan fogy aszfalton. Túl gyorsan.

Ilyet használt már valaki? Egész haladósnak, és terepre is jónak tûnik. Nem?
Ritchey Z-Max Premonition Comp (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
Az ETRTO méret mi lenne?

A felni méret, most hivatalosan így jelölik a 26colos felnit. Vagyis magyarul ez a felniperem (guminál a drótperem) átmérõje.

Én is a race kinget ajánlom, nekem 2.2es szélességû van, 2bar nyomáson járok vele, és nem érzem hogy nehezebb lenne tekerni, mint a boltbajárós bringát, amin viszont michelin country rock van...
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen gumit ajánlotok merev vázas, elsõ telós bringára. A Ritchey Z-Max nagyon bejött és az IRC Mythos XC is. Az a probléma, Hogy gyakran használom a bringát aszfalton. Pl. Citadella. De mire kiérek a János-hegyre, az is kilométer. Valami olyan külsõ kellene, aminek van egy (közel) folytonos futófelülete. A régebbi mintázatú Schwalbe BlackJack 2.1-et nagyon szerettem, az új mintázatúval az a baj, hogy túl ballonos, kritikusan közel van az átdobóhoz, és még nem számoltam kosszal, sárral. Az 1.9 meg a ló másik oldala. Olcsóbb, drótos megoldás lenne az ideális. A hozzászólásokat elõre is köszönöm!

Schwalbe smart sam a te gumid, esetleg Conti race king

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Zsolesz:

http://ebike.hu/term...6x15235 avsv14/

Én használtam ilyen schwalbe belsõt a régi felnimmel, párszáz km és terep + aszfaltot bírja szépen, igaz az egyikkel kaptam defektet aszfalton, javítottam, elvileg azóta is jó, bár másik belsõ került a kerékbe. Az mindenesetre nem rossz, hogy kb. pár hónapja a pincében van a felni a belsõkkel, de a nyomást elég jól tartja azóta is.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Nem Conti, de a Schwalbe Durano S elég jó ezen a téren.

THX!! Megnézem.
Nem régóta nyergeltem át outira és egy kicsit csodálkozva látom, hogy kvázi feslik a gumi. Egy vékony szál lógott a gumiból, jól leszedtem, egy hosszú darab maradt a kezemben és akkor vettem észre, a gumi és a felni találkozásánál, valami olyan képet mutat, mint amikor egy szövet elszakad. :-(

Ridley Noah Fast 

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 posts

Köszönöm a felhomályosítást! A régi Black Jacket nagyon sajnálom, tényleg mindenre jó volt.. Lehet, hogy az lesz, hogy veszek egy pár Z-Max-ot és hagy fogyjon! Csak hát gyorsan fogy aszfalton. Túl gyorsan.

Ritchey Z-Max Premonition Comp (Kerék | Gumiköpeny | 26 coll MTB) | Kerékpár Webshop
Az ETRTO méret mi lenne?

Nekem volt ilyen Ritchey-m, a pro verzió, a mintázata bejött, de túl sok defektem volt vele.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Hy

Én kb4-5éve csak Maxxis Ultralight (0,6mm) használok
Semmi gondom nincs vele.
Lehet foltozni, lötyi is mûködik vele.

Hali!egy 120-130 grammos belsõ megízhatónak mondható?vagy kevés benne az anyag és nem érdemes venni?

ilyesmi: http://ebike.hu/term... tömlõ 26x1721/

Schwalbe 26x1.5-2.35 AV/SV14 (Kerék | Belsõ | 26 coll) | Kerékpár Webshop

ezek milyenek lehetnek?

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani outi gumát ami jó defekt tûrõ és nem kopik nagyon, nincs kedvem félévente cserélni. Contiban gondolkodnék, a mostani 1 grand prix 3000, 622x23-as, fura módon kezd fesleni, szálak jönnek ki az oldalából. Ezzel már nem nagyon mernék mozogni.

thx

Nem Conti, de a Schwalbe Durano S elég jó ezen a téren.

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts

Az ETRTO méret mi lenne?