És akkor ez így jó, hogy 26-os belsőt 29 -es kerékbe??
Én 2 évig 24"-es belsővel mentem 26"-ba
Latex meg nyúlósabb. Ha latexnél döntesz, 2 naponta pumpálhatod mivel porózus anyag, így lassan elengedi a levegőt.
És akkor ez így jó, hogy 26-os belsőt 29 -es kerékbe??
Én 2 évig 24"-es belsővel mentem 26"-ba
Latex meg nyúlósabb. Ha latexnél döntesz, 2 naponta pumpálhatod mivel porózus anyag, így lassan elengedi a levegőt.
Hali!
Valami jó és könnyű belsőt ajánlanának az urak 29 -es méretben? Nem baj ha kapható bike-componentsen.
Köszönöm!
26"-os latex belső tökéletesen működik 29"-es kerékben is, könnyű (130g) és defektállóbb mint a sima butyl belsők.
Hali!
Valami jó és könnyű belsőt ajánlanának az urak 29 -es méretben? Nem baj ha kapható bike-componentsen.
Köszönöm!
Én ezt használom 26"-ba http://www.bikestore...f-p-178545.html Könnyű és elég tartós. Bár itt egy kicsit szerintem drága, de a Pavlikba szokott lenni, érdemes felhívni őket
Hali!
Köszönöm!
Vettem az országúti bringámra jóféle CST gyártmányú 700x25c külsőt. Úgy voltam vele, nekem jó lesz a pici ócsó, mert nem versenyezni kell, hanem munkába járásra, fékezések, lankák, kanyarok nélküli menetre. Ma reggel defektet szereltem.
Konstatáltam, hogy kb. 3000km után a textilig elkoptattam a külsőt. A hátsó sárvédő majdnem az egész kereket takarja, és eszembe nem jutott volna az állapotát mustrálni. Nem hittem volna, hogy 4 hónap alatt eldobós lesz a novicento külsőm.
Most egy kicsit berágtam, és tanácsot kérnék olyan külső vásárlásához, amelyik a 700x25c vonalon belül elég vastag ahhoz, hogy bírja a strapát, és hamarabb repedjen ki oldalt, mint hogy elnyaljam a futófelületét.
Nem fújtam túl, nem fékezgettem vele blokkolt kerékkel, csak aszfalton használtam, az Alföld nyílegyenes útjain. Röhej, hogy 4 hónap alatt kukaérett lett. Van épkézláb alternatíva, vagy szokjak hozzá, hogy a 25-ös gumi ennyivel jobban kopik, mint a szélesebb testvérei?
attól függ, mennyit szánsz rá. Egy Schwalbe Durano-val akár 10.000 km-t is el lehet menni. Cserébe 11490 a javasolt kisker ára. (bár biztos meg lehet venni olcsóbban)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Nekem most 25-ös Kenda gumik (K193)vannak fenn,eddig több mint 3000km-t mentem velük,de szerintem még simán van bennük vagy 2 ezer km.Defektem egyszer volt eddig...
Vettem az országúti bringámra jóféle CST gyártmányú 700x25c külsőt. Úgy voltam vele, nekem jó lesz a pici ócsó, mert nem versenyezni kell, hanem munkába járásra, fékezések, lankák, kanyarok nélküli menetre. Ma reggel defektet szereltem. Konstatáltam, hogy kb. 3000km után a textilig elkoptattam a külsőt. A hátsó sárvédő majdnem az egész kereket takarja, és eszembe nem jutott volna az állapotát mustrálni. Nem hittem volna, hogy 4 hónap alatt eldobós lesz a novicento külsőm.
Most egy kicsit berágtam, és tanácsot kérnék olyan külső vásárlásához, amelyik a 700x25c vonalon belül elég vastag ahhoz, hogy bírja a strapát, és hamarabb repedjen ki oldalt, mint hogy elnyaljam a futófelületét.
Nem fújtam túl, nem fékezgettem vele blokkolt kerékkel, csak aszfalton használtam, az Alföld nyílegyenes útjain. Röhej, hogy 4 hónap alatt kukaérett lett. Van épkézláb alternatíva, vagy szokjak hozzá, hogy a 25-ös gumi ennyivel jobban kopik, mint a szélesebb testvérei?
Ez így van ahogy mondod,de jövő tavaszig már kibírom vele.Hátulra kevés a 90kilómhoz a 2.1-es mert szeretem kisebb nyomáson használni és félteném a kereket.Szerintem elajándékozom valami városban járó cimborának.
Ne szenvedj vele ! Elöl fontos a jó gumi ! Vedd le és majd elhasználod hátul, ott nincs vele gond. Előre meg rakj föl valami jó gumit.
Tényleg csúszkál a smart sam.Nekem hátul 2.25-ös elől pedig 2.1 -es van. A hátulja még nem is zavarna annyira de az eleje elég veszéjes.Folyamatosan lecsúszik a középső mintárol mert elég folytonos és csak a gumi széle fog.Cserélném már lefelé csak még nem tudtam elkoptatni ahoz meg elég drága,hogy így eldobjam.
Hát, ez minden csak nem széles és ballonos. Inkább a 2,25-ös méretben kéne gondolkodnod, nem ?
(kimentem, megmértem: 50mm széles a gumi)
Nekem pont ilyen gumim van hátul, városban tényleg nagyon jól gördül és terepen is szuperul mászik. Egy hibáját fedeztem fel csak: nem lehet vele olyan jól fékezni, gondolom a középső folyamatos minta miatt nem tud olyan jól belekapni, fogást találni a talajba vagy az aszfalton.
marton módosította - 2013. november 02. - 22:43
Hello !
Vegyes terepre (fele aszfalt fele erdei terep illetve murva) a meglévő Specialized Resolution helyére ezt néztem ki:
http://www.bringabut...-26x2-10-5.html
Mindenképpen széles ballonos gumit akarok súly nem számít.-
Sziasztok!
Allmountainra, laza freeridera mit ajánlanátok?
Ezt a 3 gumit néztem eddig:
CST-c1768-heathen-eps-hajt 26x2,25:
http://ridebike.hu/t...athen-eps-hajt/
CST-c1752-bft-eps-hajt 26x2,4:
http://ridebike.hu/t...2-bft-eps-hajt/
Schwalbe Hans Dampf 26x2,35 :
http://www.bikemarke...eszlet&tid=7143
A 2,25-nél félek, hogy felütöm a hátulját (főleg, hogy hátul merev a bringa), viszont a súly csábító.
Az EPS (Exceptional Puncture Safety) a CST gumiknál azt jelenti a gyakorlatban, hogy a királydinnye nem lukasztja ki? Ez csak marketing, vagy tényleg működik?
Köszi a segítséget!
szlatmik módosította - 2013. október 29. - 17:39
Honnan rendelted?
vettem gyakoraltilag újonnan egy ausztrál csókától, aki hazaköltözött a sivatagba
az újat meg bike-discount.de -ről, ott találtam a legjobb áron Nokian gumikat, és a kiszállítás is olcsóbb, mint máshol
stellaz módosította - 2013. október 29. - 10:17
Nekem amugy nem csuszott aszfalton, de nem is volt optimalis minden napra.
Honnan rendelted?
Aszfalton vigyázz majd velük ! Iszonyatosan tud csúszni a fém. Legalábbis a "home-made" szögesem nagyon nem szereti a szilárd burkolatot.