Vettem az országúti bringámra jóféle CST gyártmányú 700x25c külsőt. Úgy voltam vele, nekem jó lesz a pici ócsó, mert nem versenyezni kell, hanem munkába járásra, fékezések, lankák, kanyarok nélküli menetre. Ma reggel defektet szereltem.
Konstatáltam, hogy kb. 3000km után a textilig elkoptattam a külsőt. A hátsó sárvédő majdnem az egész kereket takarja, és eszembe nem jutott volna az állapotát mustrálni. Nem hittem volna, hogy 4 hónap alatt eldobós lesz a novicento külsőm.
Most egy kicsit berágtam, és tanácsot kérnék olyan külső vásárlásához, amelyik a 700x25c vonalon belül elég vastag ahhoz, hogy bírja a strapát, és hamarabb repedjen ki oldalt, mint hogy elnyaljam a futófelületét.
Nem fújtam túl, nem fékezgettem vele blokkolt kerékkel, csak aszfalton használtam, az Alföld nyílegyenes útjain. Röhej, hogy 4 hónap alatt kukaérett lett. Van épkézláb alternatíva, vagy szokjak hozzá, hogy a 25-ös gumi ennyivel jobban kopik, mint a szélesebb testvérei?
attól függ, mennyit szánsz rá. Egy Schwalbe Durano-val akár 10.000 km-t is el lehet menni. Cserébe 11490 a javasolt kisker ára. (bár biztos meg lehet venni olcsóbban)