Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Közben megnéztem a horgász-mérlegeket: horgász mérleg árverések - Eladók és Vevõk Online Aukciós Piactere | Vatera.Hu Alapvetõen háromféle van. Olcsóak, talán túlságosan/gyanúsan olcsóak. Valakinek van ezekkel tapasztalata? Használhatóak?

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Ez már 26-os bringa, a korábbi kerékpároknál ez a könnyítés projekt nyilvánvalóan reménytelen volt. A húzás nem fog mûködni, mert már edzésre jár (PCCC), nem is mindig vagyok ott.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Nekem is ilyen terveim voltak a fiam 20-as mongoose bringájával. Az alu váz ellenére dögnezéz.
Szerintem már nem vágok bele, majd ha belenõ a 24-esbe ott jobban odafigyelek mit választunk.
Már a teló leváltásnál megállt a dolog, mert nem találtam könnyû, olcsó 20-as merev villát V-fék felfogatással.
Az az a baj, hogy ezeknél minden dögnezéz, a teló,a kerék a váz a hajtómû, a kormány, a nyeregcsõ a pedál....
Õket tudom ajánlani, ha mégis normális gyerekbicót vennél, egyébként pedig egy vontató rudat, amivel felhúzod az emelkedõkön :)

Egy olcsón, használtan vett Merida Kalahari bringáról van szó. Ránézésre a teló gyanús rajta, mintha vasból lenne. Amúgy természetesen semmire sem jó, az én súlyom alatt is épphogy csak megmoccan, alatta semmit. A kerekek is nagyon drabálisnak néznek ki, furcsa homorú a profiljuk. Elõl egy mechanikus tárcsafék van, arra is kíváncsi lennék, mennyit nyom. Arra gondoltam, hogy egyszer rászánom a pénzt a jó cuccokra, és amikor nõ a kiscsaj, majd csak a vázat cserélgetem. Neki sokkal fontosabb lenne most egy könnyû bringa mint nekem, olyan neki a mostani, mintha nekem 35kilós lenne a kerékpárom, és hegyen föl ez nagyon sokat számít.

A horgász mérleg jó ötletnek hangzik, nem jutott eszembe, de akkor irány a Vatera! Köszi!

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Egy olcsón, használtan vett Merida Kalahari bringáról van szó. Ránézésre a teló gyanús rajta, mintha vasból lenne. Amúgy természetesen semmire sem jó, az én súlyom alatt is épphogy csak megmoccan, alatta semmit. A kerekek is nagyon drabálisnak néznek ki, furcsa homorú a profiljuk. Elõl egy mechanikus tárcsafék van, arra is kíváncsi lennék, mennyit nyom. Arra gondoltam, hogy egyszer rászánom a pénzt a jó cuccokra, és amikor nõ a kiscsaj, majd csak a vázat cserélgetem. Neki sokkal fontosabb lenne most egy könnyû bringa mint nekem, olyan neki a mostani, mintha nekem 35kilós lenne a kerékpárom, és hegyen föl ez nagyon sokat számít.

A horgász mérleg jó ötletnek hangzik, nem jutott eszembe, de akkor irány a Vatera! Köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.669 hozzászólás

Milyen mérleget használtok méricskélésre? - Ugyan alapból nem vagyok gramm-mániás, de a kislányom bringája nehezebb, mint az én 29-esem, és ezen akarok változtatni, ehhez pedig mérleg kell, hogy tudjam, hol fogjak neki.

Én lebeszéllek errõl a projektrõl. Kilókat akarsz könnyíteni. Ez olyan költség, ami nagyon nem éri meg. Rövid idõ alatt úgy is ki kell cserélni a bringájukat, mert kinövik. Amúgy is, a vázzal-villával kéne kezdened, gondolom szénacél cuccok
Marci

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

a kislányom bringája nehezebb, mint az én 29-esem, és ezen akarok változtatni, ehhez pedig mérleg kell, hogy tudjam, hol fogjak neki.

Milyen bringája van?
Pl. "teleszkóp", acél alkatrészek azonnal cserélendõk.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Alkatrészek méréséhez konyhai mérleget, komplett bringa méréséhez meg ajánlatos olyan mérleget keresni, amit fel lehet akasztani, és úgy méri le a bringát, hogy az lóg a mérleg "tányérján".

Horgászboltban simán jók vannak ilyen célra ;) Vaterán meg igen ócsón.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Milyen mérleget használtok méricskélésre? - Ugyan alapból nem vagyok gramm-mániás, de a kislányom bringája nehezebb, mint az én 29-esem, és ezen akarok változtatni, ehhez pedig mérleg kell, hogy tudjam, hol fogjak neki.

Alkatrészek méréséhez konyhai mérleget, komplett bringa méréséhez meg ajánlatos olyan mérleget keresni, amit fel lehet akasztani, és úgy méri le a bringát, hogy az lóg a mérleg "tányérján".

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Vintrinbe való az! :-) Képek jöhetnek! ;-) Milyen kerekek azok?

Sajnos szedett-vedett :( szettben érne is valamit
hátsó DT190agy/kardküllõ/4.2 felni,elsõ Tune agy/ZTR felni

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Vintrinbe való az! :-) Képek jöhetnek! ;-) Milyen kerekek azok?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Van tárcsás kerekem,mért hátsó 745g,elsõ 535g.Az jó? :D

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
cs-m960:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
pg-m970:
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

-81g ;)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Nos, lemértem a Vuelta Crosser montis kerekeimet.
Elsõ: 1075g (gyári: 1067)
Hátsó: 1265g (1305)
Felniszalaggal, gyorszárral.
Vuelta Crosser MTB kerékszett
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
Pár mérés még.
Shimano XT-M770 HG 11-32 9speed, 262g
Posted Image

Thomson Elite 27.2x410mm, 15mm seatback, 284g (gyári adat 289g)
Posted Image

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.324 hozzászólás
Pár frissen mért dolog, ha valakit érdekel.

Posted Image
Geax Saguaro 2.2 TNT külsõk, a 2 db 1499 g, azaz ~750 g/ db. Gyári adat: 730 g /db.

Posted Image
Fulcrum Red Metal 3 2011 elsõ kerék, 9QR verzió, ~766-767g. Gyári adat a QR15-re: 745 g. (QR15 adaptert kaptam hozzá, de nem szereltem át.)

Posted Image
Fulcrum Red Metal 3 2011 hátsó kerék, 950 g. Gyári adat 940g.

Posted Image
2 db Fulcrum gyorszár a Red Metal 3-hoz 142g.

Posted Image
SRAM PG980, 11-36, 304 g.

Posted Image
Magura Storm 2011, 6-csavaros, 180mm tárcsa (ez nem az SL verzió) a 6 db csavarral 152 g.

Komplett kerékszett így gyorszárral, tárcsával és gumikkal ~3965g + a Joe's tejbõl 200ml.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Lenne akkor egy másik friss súlyadatom is, sajnos fotó nincs róla, és már be van szerelve:
Shimano FC-R700 hajtókar, 170mm karhossz, középcsapágy nélkül: 753 gramm

Andris nem hitetlen, csak egy grammadatokat tartalmazó honlap létrehozásán fáradozik, gondolom ahhoz kell a fényképes adat.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Igen, közben én is megtaláltam, bocs Andris a feltételezést :) És köszönjük a gyûjtõmunkát, hasznos lesz!

Még egy kis adalék: mellékeltek egy nagyon apró, de meglepõen erõs felpattintható kis küllõmágnest is a kerékhez, nem tudom minden Shimano kerékszetthez jár-e ilyen, mindenesetre nagyon tetszik.

Ha már grammánia, hát az ultegra gyorsszárak viszont nem könnyû darabok, 60g/db

Andris nem hitetlen, csak egy grammadatokat tartalmazó honlap létrehozásán fáradozik, gondolom ahhoz kell a fényképes adat.

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.954 hozzászólás
11:38:11 IM 2012

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Jogos, ott a pont :)

(amúgy a történet más, amikor 18 éve a schönherz koliban felhasználói nevet kellett választanom épp õket hallgattam:
Andersen | földalatti.hu )

ha valakit andersennek hívnak ne csodálkozzon ha nehezen hisznek neki :D