Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás

2008as centerlockos XT féktárcsa 180as és 160as méretben milyen nehéz?
A záróanyát az agy van a tárcsa tömegéhez számolják hozzá "hivatalosan"? Az érdekel, hogy benne van-e Shimano által megadott adatokból számolható 170 és 330g-os agytömegben a záróanya?

a záróanyát a tárcsához számolják.

xt-t nem tudom, de a 180-as sm-rt97l xtr tárcsa 165gr (záróanyával).
van eladóm 180/160 kombóban. check apró. ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

közben találtam a KCNC-tõl hasonlókat.szépek.nem annyira drágák, mint gondoltam, bár így sem olcsó.

Ez is az: "mit Aluminium-Röllchen von KCNC"

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
na, az király:)
gondolom nem olcsóság az ilyen
de egyedibbé teszi a váltót, és ha még tartós is, akkor már megéri.
van vörösben is?:D

közben találtam a KCNC-tõl hasonlókat.szépek.nem annyira drágák, mint gondoltam, bár így sem olcsó.
9 gramm, nem semmi:D
és van szép piros-arany, fekete-arany színekben is...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

hú, nekem azok a váltógörgõk tetszenek de nagyon:) vajon tartósak is az ilyenek?...szerintem nem igazán lehetnek azok.kissé anyaghiányosnak tûnnek:D

Egy éve használok ilyeneket és csak a fekete elox kopott meg kissé.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
hú, nekem azok a váltógörgõk tetszenek de nagyon:)
vajon tartósak is az ilyenek?...szerintem nem igazán lehetnek azok.kissé anyaghiányosnak tûnnek:D

amúgy szép.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Lightweight váltó
http://www.light-bik...ight-schaltwerk

durva... de vajon hány fogas fogaskerék lenne a max. amit vinne? bár tudom, hogy az ilyen az erõs embereknek készül:D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Lightweight váltó
http://www.light-bik...ight-schaltwerk

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

A záróanyát az agy van a tárcsa tömegéhez számolják hozzá "hivatalosan"? Az érdekel, hogy benne van-e Shimano által megadott adatokból számolható 170 és 330g-os agytömegben a záróanya?

a hátsó agy 332 g, záróanya és gysz nélkül

az elsõre nem emléxem pontosan de akörül van szintén "natúran"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Tam, pedig én aszittem'

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Persze h. nem mindegy :)
Minden hajlik, meg az a konehez roox 450 es kalyhacso is :)
De elhanyagolhato.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Jobban jársz a 27.2-es nyeregcsõvel még ha nehezebb is pár grammal, a nyeregcsõnél pont jó ha rugalmas. Legalábbis kényelmesebb, hajtáshatékonyság szempontjából meg tökmindegy.

Átalakító súlyát nemtom :-/

Hajtáshatékonyság szempontjából csak akkor mindegy a nyeregcsõ rugalmassága, ha CSAK nyomod a pedált. Ha húzod is, akkor valami ellentart a segged alatt, a nyereg és a nyeregcsõ, szóval ez is "pogózik". Ugyanúgy, mint a ballonos gumi alacsony nyomáson, csak nem olyan látványos, mint amikor a teló mozog feleslegesen. :)

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

azért kérdeztem a könnyû nyerget, mert ugye grammhuszár nyeregcsövet készülsz venni, azon viccesen mutatna egy pl. 280 grammos nyereg. ahhoz már egy 200 gramm alatti dukál.
szerintem.

ja... akkor értem... persze, lesz könnyû nyereg;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

azért kérdeztem a könnyû nyerget, mert ugye grammhuszár nyeregcsövet készülsz venni, azon viccesen mutatna egy pl. 280 grammos nyereg. ahhoz már egy 200 gramm alatti dukál.
szerintem.

szerintem is elég érdekes lenne...pl mint az én Merida 880 vázamon az ultegra SL hajtómû, a dura ace váltás meg a Mavic cosmic elite kerekek;)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

ezt nem értem... miért kéne a nehéz nyerget cserélgetni? meghajlik tõle a nyeregcsõ? egyébként igen, gondolkozom egy 135g-os SLR-en.

szerintem.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Profile nyeregcsõ.
Tudod Matyi, outi könyöklõket gyárt. :)

Profile Designs? semmi extra. ugyanolyan alap cucc mint a bikepositive [nekem az hajlott meg] vagy az egyeb XY markaju [kalloy] 12 egy tucat tajvani nyeregcso

ezt nem értem... miért kéne a nehéz nyerget cserélgetni? meghajlik tõle a nyeregcsõ? egyébként igen, gondolkozom egy 135g-os SLR-en. Szerintem ha újak az alkatrészek, akkor miért ne cseréljem le õket versenyre? Szerintem ez kb. olyan, mintha lenne egy edzõbringám, meg egy verseny. Errõl az ovalizálás dologról még nem is hallottam... szóval, ha rossz irányban van, akkor kicserélik, vagy kuka?

ha nem jo helyen van erositve, akkor ki kell cserelniuk. elofordulhat ha rossz iranyba teszik bele a fejet. ezert jo a tomson, mert annak nem illesztve vana feje, hanem a cso anyagabol van marva :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
ezt nem értem... miért kéne a nehéz nyerget cserélgetni? meghajlik tõle a nyeregcsõ? egyébként igen, gondolkozom egy 135g-os SLR-en. Szerintem ha újak az alkatrészek, akkor miért ne cseréljem le õket versenyre? Szerintem ez kb. olyan, mintha lenne egy edzõbringám, meg egy verseny. Errõl az ovalizálás dologról még nem is hallottam... szóval, ha rossz irányban van, akkor kicserélik, vagy kuka?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Profile nyeregcsõ.
Tudod Matyi, outi könyöklõket gyárt. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Köszönöm a gyors válaszokat! Akkor tényleg 27.2-es lesz(kb.60kg vagyok)... Valami ilyesmi átalakítóval. Még én is idén tervezem a vételt, de csak versenyekre akarom betenni.

A hézagoló tömegét simán leviheted a felére ha kifurkálod a kevésbé terhel részeken.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
CJ arra nem gondoltál, hogy sz@r nyeregcsöved volt?
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala