Jelentkezz be Regisztrálj

Grammmmánia - a végletekig
Írta 2003. május 13. - 19:17

hát hogy nem biztos hogy akinek übermeganemolcsófull"sznob" bringája van az szarja a pénzt otthon...
Írta 2003. május 13. - 19:08

Egyébként visszatérve a pénzes-világnézetes témára. Szerintem lehetne ebben a témában egy Showhajtás (jól írom?). Nem bánnám, ha egy kicsit többen is eszükbe kapnának.
Ezt fejtsd ki kicsit bõvebben, pls. Thx.
Írta 2003. május 13. - 18:10

Itt konkrét dolgokat találsz egy neves gyártó honlapján.
DT Swiss
Még soha nem láttam titán küllõt. Ha pedig igen, akkor pedig nem fogtam, hogy mi is az (tudjátok: néz, de nem lát effektus ;D). Ha megnézek egy gépet tuti, hogy nem a küllõket kezdem el nézni, mert annak az esélye, hogy valaki titán küllõket használ magyarországon az kb. 1-10'000-hez. Talán a nagyon elvakult profik, vagy az ultra gazdag milliomosok (akiknél persze nem nézzük azt, hogy honnan szedte a pénzt ;D ;D).
Egyébként visszatérve a pénzes-világnézetes témára. Szerintem lehetne ebben a témában egy Showhajtás (jól írom?). Nem bánnám, ha egy kicsit többen is eszükbe kapnának.
Figyeljétek ezt. Milyen rendszer ez?
Kép 1
Kép 2
Egyébként nem csúnyák a heggesztések...
Írta 2003. május 13. - 16:30

Még egy kérdés:
Küllõk kapcsán kint kapni titán ötvözetbõl 2mm-es küllöket a 2-1.5 acél változat súlyában, igaz -ha emlékezetem nem csal- $2.50/spoke volt a prájsz

Idehaza még nem hallottam róla...
Találkozott már valaki ilyennel élõben?
Írta 2003. május 13. - 15:19

Teljesen igazad van, ennek ellenére a legtöbb embernek nem csak az elsõ reakciója az, amit önmagadról is írsz. Eszükbe sem jut kicsit mögélátni a dolgoknak (mennyit dolgozhatott érte, mikrõl mondhatott le, lehet-e egyebe ezen kívül, etc.).
Már nem nézik, honnan volt/van a pénzed; tökmindegy ("gengszter-idol"). Csak ami perpillanat van; ebbõl vonnak messzemenõ következtetéseket.
Továbbá vannak az "öntudatos-nagybetûs" kerékpárosok, aki még izotóniás italért is pulzusmérõvel jár a boltba. Rengeteget teker, tehát jó kondiban van. Örömmel látja, amikor a nála sokkal drágább gépen tekerõt sííííííímán megelõzi (lásd: maratonokon...); a felsõbbrendûek magabiztosságával teszi, majd a célterületen megvetõ "én-már-szétszereltem-elraktam-letisztítottam-a-kerékpárom" tekintettel sajnál le. Kár.
Én próbálok továbbra is pusztán a kerékpározás öncélú gyönyörûségéért kerekezni; annyit, amennyit sikerül. Sokszor sokkal többet szeretnék, de nem jön össze. Nem számít. Valóban: Yasec nagyon jól megfogalmazta anno.
(Azért szerencsére sokan észre sem veszik, mi van alattam. Tavaly is inkább csak a Shimano kerekeket nézegették, hogy "hûdekúl". Vegyenek egyet, majd megtudják.)
Mellon:
Küllõanyaák tömegadatai (2x32 db esetében, átmérõxhossz, alu/réz):
2.0x12 ---> 20 / 64 gramm
2.0x14 ---> 23 / 71 gramm
2.0x16 ---> 26 / 82 gramm
Írta 2003. május 13. - 13:58

Ne réz, hanem alu küllõanyát használj. Az könnyebb. Súlyban kb. a harmada (asszem). És ez a kerék külsõ kerületén van. A Pótkerékben vehetsz is. Kb. 400 forint 32 db. Ja és a színe fekete.
Nah, akkor nem hiába voltam kibukva az újságban megjelnt (válasz -tech) cikkre.
Hogy lehet olyat írni, hogy aki lemérte az tudja?
Miért nem lehetett odaírni, hogy x gramm rézbõl, y aluból 64db anya.
Mintha mindenki digitmérleggel és egy-egy szett (vagy legalább egy-egy tucat) tiszta réz és alu küllõanyával rohangászna.
Bocs, ez a rész mehet majd a MondMag-ba, itt az a lényeg, hogy valaki számszerûsítené, mennyi is az annyi?
Mert nem mindegy, hogy minek a harmada (talán a harmada ???)...
Írta 2003. május 13. - 13:15

Bár bevallom, amikor én is megláttam a Corratec-et, és a Morati-t az újságban nekem is az elsõ gondolatom az volt, hogy biztos valami burzsuly kölyöknek telik ilyenre, és még titokban szidtam is, hogy neki milyen jól megy. De aztán belegondoltam abba, hogy lehet, hogy rosszabbul áll anyagilag, mint mondjuk én, csak több, és kitartóbb munkával sikerült ezt a gépet összehoznia. Egy átlag ember (mint pl szüleim

Na jó itt most lelövöm magam, mert már elég sokat pofáztam. Tartsatok ki az igazatok mellett, és ne engedjétek magatokat befolyásolni.
Írta 2003. május 13. - 12:47

(Jómagam egészen szórakoztató megjegyzéseket kapok néha, úgyhogy szinte féltem idemásolni az alkatrészlistám...)
Na én sem teszem már fel a listát.

Számolgattam amúgy, 40 ropi kellene a két új kerekemhez. Tárcsás Rigida Taurus, FUNN hátsóagy a mostani kerékbe, a mosatni hátsóagy meg a Taurusba, home made 180 gr Bolt-On elsõagy, fekete küllõk. Ezzel a setuppal még egy kilót lefaragnék a Fast Fredeken kívül. Kb 11.8 - 12 kg lenne. Majd augusztusra.
Írta 2003. május 13. - 11:26

valamely este majd zargatlak

Írta 2003. május 12. - 22:57

Nyárra jó lenne utazgatni, de mindennapi használatra...SOHA !

Írta 2003. május 12. - 20:38

OFF látva manapság az egyre inkább araszoló kocsisorokat nem is vagyok biztos abban, hogy akarok-e egyáltalán...bár hosszú útra jó lenne, de hát az ritkán van, azért meg fenntartani... :

Írta 2003. május 12. - 19:15

Ráadásul abból a pénzbõl, amibõl a gépet megépítettem túl jó autót nem igazán kapni, amennyire én tudom.
És akkor arról már ne is beszéljünk, hogy a bringám csúcsgép /számomra !/, a csúcsautó meg...

Írta 2003. május 12. - 18:39

Jelenleg kishazánkban nem annyira megszokott, hogy adott esetben az ember többet költ a kerékpár(jai)ra, mint az autójára.
Mondjuk az én esetemben akármilyen kerékpár kimerítette volna ezt a tényállást, mivel nincs autóm és egyelõre nem is tervezek venni.

Írta 2003. május 12. - 18:36

Tamáskának szerintem "jár a pont"; mindemellett szerintem Téged sem mindenki rokonszenvvel vizsgálgatott a Fuel 100-zal anno...
Tévednék?
Õszintén szólva nem tudom, hogy ki mit gondol a Fuel 100-amról. Igen, megvan, 10,8 kg ;D
Írta 2003. május 12. - 18:14

Ytse!
A Trek-ed megvan még?
Írta 2003. május 12. - 18:12

(Jómagam egészen szórakoztató megjegyzéseket kapok néha, úgyhogy szinte féltem idemásolni az alkatrészlistám...)
Írta 2003. május 12. - 18:06

EB Triple Ti: ha összejön a darabszám, akkor szeptemberben lesz, cirka 80 darab ezresért.
Gyári specifikáció szerint 186 gramm párban.
Thx, azért 80 rugót nem költök pedálra, jó lesz nekem a CrMo is

Írta 2003. május 12. - 18:04

Írta 2003. május 12. - 18:03

Nomost ez nem úgy megy sztem, hogy mi a nagy kunszt. Ha nekem van 1millió HUF diszkrecionális jövedelmem, akkor én okos vagyok, ha tudok venni egy Scott Strike-ot? Az nagy kunszt? Mert az 9 kiló, és tárcsafék is van rajta, meg fulltelós is. Nem azzal van a baj, hogy az emberek nem tudják, hogy mit kellene venni, hanem az, hogy hogyan teremtsék elõ a rávalót. imho. :-X
Azt hiszem félreértettél. Amit mondani akartam az az, hogy egy merevfarú váz merevvillával alapból elég könnyû, szóval erre akármilyen más alkatrészeket pakolhatsz, 10 kilónál könnyebb gépet kapsz. Persze racionális keretek között, szóval nem DH felnire meg ilyesmire gondoltam...
Írta 2003. május 12. - 18:01

Light-speed vagy... ;D
OFF
Középrész ügyében héten hívlak. Fotószessõnt cimbitekkel jövõ hétre lehetne idõzíteni.
ON