Németországból tudnék hozatni a Kinesistõl olyan csöveket, amelyekbõl a Giant, Haro, Commencal, meg a Bianchi épít vázakat. Szerintetek olcsó lesz? Há'ppeeersze! ;D 8)
Azért egy-két levelet megér.
Csak régen voltam németórán. Lehet, hogy nem kellett volna kártyázni? Nem gondoltam a jövõre...
Még megkérdezem Yasecet, õ mit tanácsol.
Bruce, a karbon is szopás, nemhiába kerül annyiba, amennyi.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Grammmmánia - a végletekig
Indította
ruff
, 2002. október 17. 20:20
Írta 2003. október 02. - 23:55

Írta 2003. október 02. - 23:27

Én nem értek a vázkészítéshez (ezt elõre le kell szögeznem), viszont úgy gondolom, hogy karbonból jobb (esetleg könnyebb is) vázat készíteni házilag, mint aluból. Az alunál sokat számít(hat) a hegesztés minõsége is, a karbonnál ezt ki tudod kerülni (persze közben meg lesznek más problémáid
).
Sok sikert!!

Sok sikert!!

Írta 2003. október 02. - 21:42

Írta 2003. október 02. - 21:35

Segítséget kérek!
Melyikõtök tud németül? Fontos lenne...
Kezdek függõ lenni az alucsövektõl.
Melyikõtök tud németül? Fontos lenne...
Kezdek függõ lenni az alucsövektõl.

Írta 2003. október 02. - 20:48

Nna, a hazai 'fémguruknál' tett vizsgálódásom eredménye:
Acélváz (S235) ~2160gr.
Ez becslés, mert a fejcsövet, papucsokat meg támvilla erõsítést saccoltam. De a csõhosszok a középvonalak metszéspontjáig mértem.
Alsócsõ brutál 40X20X1,5 ;D, vagy szerény 30X30X1,5. A tömeg uagyanannyi. A többi 1,5-es csõ.
Kinesis honlapjáról tuti húzott, ultralight meg mindenféle csöveket válogatva akár 1,5 kilós váz is kijön, de ez pontosítás (pl. nincsenek súly/méter adatok) után akár faragható. Pl. Csepp alsócsõ, elliptikus felsõcsõ, a hátsó háromszög van készen, középcsapágy házzal, papucssal. Már csak egy árlista kéne, hogy jól letörjék a lelkesedésem.
Itthon aluból az elsõ háromszög kijön 900 grammra. Talán még belefér. És anyagárban nincs 2000 ft.
Még karbon? A suliban megoldható is lenne.
Mit tanácsoltok?
Acélváz (S235) ~2160gr.
Ez becslés, mert a fejcsövet, papucsokat meg támvilla erõsítést saccoltam. De a csõhosszok a középvonalak metszéspontjáig mértem.
Alsócsõ brutál 40X20X1,5 ;D, vagy szerény 30X30X1,5. A tömeg uagyanannyi. A többi 1,5-es csõ.
Kinesis honlapjáról tuti húzott, ultralight meg mindenféle csöveket válogatva akár 1,5 kilós váz is kijön, de ez pontosítás (pl. nincsenek súly/méter adatok) után akár faragható. Pl. Csepp alsócsõ, elliptikus felsõcsõ, a hátsó háromszög van készen, középcsapágy házzal, papucssal. Már csak egy árlista kéne, hogy jól letörjék a lelkesedésem.
Itthon aluból az elsõ háromszög kijön 900 grammra. Talán még belefér. És anyagárban nincs 2000 ft.

Még karbon? A suliban megoldható is lenne.
Mit tanácsoltok?
Írta 2003. október 02. - 19:46

én nem szaroznék vele
kellemes kis váz az alsócsõ keresztmetszete olyan mint a négylevelû lóhere
szal fain kis cucc
kellemes kis váz az alsócsõ keresztmetszete olyan mint a négylevelû lóhere
szal fain kis cucc
Írta 2003. október 02. - 19:24

Tegnap vettem észre a bálykerszgálydban.
Ráadásul villával együtt.... Meggondolandó.
Csak már eléggé beleástam magam ebbe a vázkészítésbe, hogy már hiúságból is végigcsinálom, hogy tudjam, képes vagyok-e rá.
Ez a Mali Ultralight tetszetõs. Csak a festés...
Ráadásul villával együtt.... Meggondolandó.
Csak már eléggé beleástam magam ebbe a vázkészítésbe, hogy már hiúságból is végigcsinálom, hogy tudjam, képes vagyok-e rá.
Ez a Mali Ultralight tetszetõs. Csak a festés...

Írta 2003. október 02. - 18:06

hát ilyesmirõl álmodik sok ember viszont
65-ért ilyet lehet kapni ha lehet
http://kep.tar.hu/co.../pic3521266.jpg
65-ért ilyet lehet kapni ha lehet
http://kep.tar.hu/co.../pic3521266.jpg
Írta 2003. október 02. - 17:41

EMBER, köszöntem szépen!
Magellan outi váz ?
??? Milyen? Eddig úgy tudtam, hogy csak MTB. Hol találok róla képet?
Majdnem megvettem az Aerot. Élõben láttam az 1.0-t, de nem tetszett. Igaz, hogy a csávó simán otthagyott vele.
Az én vázam 30k aero villával. Nagyon szuper.
Alaphelyzetben egy egysebességeshez gondoltam, de ha beválik, haználható lenne outihoz is. Ezért lenne fontos a tömeg, nem másért.
Merida.... Hogy is mondjam... Nem tudom. Még nem láttam képeket, de tudok róla.
De bizonyos kettõsséget vélek felfedezni bennetek. Egyrészt minden erõtökkel próbáltok lebeszélni, hogy drága, meg nem biztonságos, stb., de ugyanakkor bíztattok, hogy vágjak bele. Az tuti, hogy a munkákat profira fogom bízni, nem én hegesztek. Természetesen, ha minden jól sikerül- pl. nem törik el az elsõ padkázásnál- szó lehet kis szériáról, különbözõ vltozatban.
http://www.nexus.hu/henger//ss01.jpg
Valami ilyesmi. Az alsócsõ még lehet szélesebb (magasabb) profilú.
Magellan outi váz ?

Majdnem megvettem az Aerot. Élõben láttam az 1.0-t, de nem tetszett. Igaz, hogy a csávó simán otthagyott vele.
Az én vázam 30k aero villával. Nagyon szuper.
Alaphelyzetben egy egysebességeshez gondoltam, de ha beválik, haználható lenne outihoz is. Ezért lenne fontos a tömeg, nem másért.
Merida.... Hogy is mondjam... Nem tudom. Még nem láttam képeket, de tudok róla.
De bizonyos kettõsséget vélek felfedezni bennetek. Egyrészt minden erõtökkel próbáltok lebeszélni, hogy drága, meg nem biztonságos, stb., de ugyanakkor bíztattok, hogy vágjak bele. Az tuti, hogy a munkákat profira fogom bízni, nem én hegesztek. Természetesen, ha minden jól sikerül- pl. nem törik el az elsõ padkázásnál- szó lehet kis szériáról, különbözõ vltozatban.
http://www.nexus.hu/henger//ss01.jpg
Valami ilyesmi. Az alsócsõ még lehet szélesebb (magasabb) profilú.
Írta 2003. október 02. - 15:53

Henger:
A Hungary:a-n kívül találsz még olcsóbb vázat a Magelánnál vagy a Neuzernél (Matrix). De szerintem a legolcsóbb a Schwinn-Csepel. Elõbbiek szerintem minõségileg nem rosszabbak a nagyobb gyártókénál, az áruk 50 alatt. Az utóbbit is csak dícsérni lehet annyi pénzért, és a JD nem egy gagyi gyár. Azt meg nem tudom, hogy a Caprine és az Olimpia árul-e csupasz vázat.
Hát szerintem is az 50 kevés lesz egy átlagosan könnzû vázhoz. Szerinted magyarországon miért nem gyártanak jó és olcsó vázakat? Ha a súly nem fontos és egyedit akarsz akkor csináld, de ha könnyûre vágysz akkor annál még Karcsi is olcsóbban gyárt. Meg adja a nevet és a garit is!
Szerintem házilag csak 4X, DH gépet esetleg BMX-et érdemez hegeszteni, ott inkább az erõsség a szempont.
De amúgy hajrá és jó munkát!!!
A Hungary:a-n kívül találsz még olcsóbb vázat a Magelánnál vagy a Neuzernél (Matrix). De szerintem a legolcsóbb a Schwinn-Csepel. Elõbbiek szerintem minõségileg nem rosszabbak a nagyobb gyártókénál, az áruk 50 alatt. Az utóbbit is csak dícsérni lehet annyi pénzért, és a JD nem egy gagyi gyár. Azt meg nem tudom, hogy a Caprine és az Olimpia árul-e csupasz vázat.
Hát szerintem is az 50 kevés lesz egy átlagosan könnzû vázhoz. Szerinted magyarországon miért nem gyártanak jó és olcsó vázakat? Ha a súly nem fontos és egyedit akarsz akkor csináld, de ha könnyûre vágysz akkor annál még Karcsi is olcsóbban gyárt. Meg adja a nevet és a garit is!
Szerintem házilag csak 4X, DH gépet esetleg BMX-et érdemez hegeszteni, ott inkább az erõsség a szempont.
De amúgy hajrá és jó munkát!!!
Írta 2003. október 02. - 14:43

Henger:
Ha jól tudom,a 2004-es merida outi vázak már ejtett felsõcsövüek lesznek.
Ha jól tudom,a 2004-es merida outi vázak már ejtett felsõcsövüek lesznek.
Írta 2003. október 02. - 13:55

Írta 2003. október 01. - 23:49

Nagyon vicces! 8)
Van outim, Caprine, és jó. De Giantet akartam venni (OCR1T), csak megláttam az árcédulát. :-X
Maga a kinézet miatt hajtom az ilyen vázakat, szerintem sincs semmi elõnye a víszintes felsõcsövûvel szemben. Nekem így tetszik, kész.
Ha Riga lenne, akkor azt vennék, érted ?! Nem a márka miatt fontos, mert olyanra festem, amilyenre nem szégyellem. Csak nincsenek millióim erre a hobbira. Mert mégiscsak az.
Van outim, Caprine, és jó. De Giantet akartam venni (OCR1T), csak megláttam az árcédulát. :-X
Maga a kinézet miatt hajtom az ilyen vázakat, szerintem sincs semmi elõnye a víszintes felsõcsövûvel szemben. Nekem így tetszik, kész.
Ha Riga lenne, akkor azt vennék, érted ?! Nem a márka miatt fontos, mert olyanra festem, amilyenre nem szégyellem. Csak nincsenek millióim erre a hobbira. Mert mégiscsak az.
Írta 2003. október 01. - 22:54

Írta 2003. október 01. - 22:51

Írta 2003. október 01. - 22:32

"Tajvani vázat nem tudom, hol szerezzek. Giant, Hungary:A 100ropi."
azért ezeken kívûl még van néhány márka
ha minden igaz
azért ezeken kívûl még van néhány márka
ha minden igaz
Írta 2003. október 01. - 22:27

Írta 2003. október 01. - 21:35

fogok
lor
Hamar kiderült, hogy a 2mm-es sem elég mindenhova. Kell egy méretezõ program!
mondjuk ProEngineer...
Írta 2003. október 01. - 21:31

Van outi vázam, azt cserélném ki majd erre.
Tajvani vázat nem tudom, hol szerezzek. Giant, Hungary:A 100ropi. Nekem lenne rá max. 40-50. És akkor igen nagyvonalú voltam!
A Metalloglobus oldalán néztem meg. De ez csak elsõ blikk, hasraütés szerûen ment!
Ilyen kis mennyiséggel foglalkoznak a külföldi cégek?
A gyártástechnológiát túlméretezéssel pótolom. De már rögtön kiderült egy Achilles-sarok, szal nem jó. Majd kijavítom.
A hegesztések nélkül jött ki a 2300 gr. De legyen 2,5 kiló. Elég brutális kinézet a zártszelvény váz, azért imagine! ;D
A hõkezelést asszem meg tudom oldani a suliban, azzal nincs gond. Csak egy normális anyagkészlet kéne, amibõl érdemes nekivágni.
Az a helyzet, hogy késõbb az igazi életben (mert nem mondhatom, hogy valóvilág
) ezzel szeretnék foglalkozni. Terméktervezés, és polimertechnika-kompozitok. És akkor 5 perc alatt lökök egy kabonbringát. Amin a csengõ is karbonból van. ;D 8)
Ezt a Yasec céget hol érm el? Cím, esetleg weblap.
És elsõ a jó sablon!
Kezdetnek egy acélvázat fogol átalakíttatni. Majd beszámolok az eredményekrõl.
EMBER!
Mi kell neCAD? 8)
Tajvani vázat nem tudom, hol szerezzek. Giant, Hungary:A 100ropi. Nekem lenne rá max. 40-50. És akkor igen nagyvonalú voltam!
A Metalloglobus oldalán néztem meg. De ez csak elsõ blikk, hasraütés szerûen ment!
Ilyen kis mennyiséggel foglalkoznak a külföldi cégek?
A gyártástechnológiát túlméretezéssel pótolom. De már rögtön kiderült egy Achilles-sarok, szal nem jó. Majd kijavítom.
A hegesztések nélkül jött ki a 2300 gr. De legyen 2,5 kiló. Elég brutális kinézet a zártszelvény váz, azért imagine! ;D
A hõkezelést asszem meg tudom oldani a suliban, azzal nincs gond. Csak egy normális anyagkészlet kéne, amibõl érdemes nekivágni.
Az a helyzet, hogy késõbb az igazi életben (mert nem mondhatom, hogy valóvilág

Ezt a Yasec céget hol érm el? Cím, esetleg weblap.
És elsõ a jó sablon!
Kezdetnek egy acélvázat fogol átalakíttatni. Majd beszámolok az eredményekrõl.
EMBER!
Mi kell neCAD? 8)
Írta 2003. október 01. - 21:30

henger szertem eloszor vegyel egy vazat!
utana el lehet gondolkodni azon, hoyg mit szeretnel csinlani 1mm vastag falu alubol.
es rajonnel, hoyg nem menne!
mivel nincs.
nem van.
ember mi kene?
autocad, solidedge, proe, catia, ...???
mire kell inkabb azt mond el!
utana el lehet gondolkodni azon, hoyg mit szeretnel csinlani 1mm vastag falu alubol.
es rajonnel, hoyg nem menne!
mivel nincs.
nem van.
ember mi kene?
autocad, solidedge, proe, catia, ...???
mire kell inkabb azt mond el!