Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6538 hozzászólás a témában

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Elõször is a májerfaktort a titán tengelyre értettem, és nem a külalakra. A corratec tényleg csúnyább, de olcsóbb, és könnyebb is (és nállam ez a két fõ szempont! :o). Az Eggbeaternél sokkal többet kéne kiperkálnom ha titánt is akarnék bele. Attól még, hogy neked van véleményed légyszives engedd már meg nekem is hogy legyen saját véleményem. Ez pont azért FÓRUM, hogy nyugodtan lelkiismeretfurdalás nélkül kérdezzek bármit (akár hülyeséget is...), és aztán én egyedül döntsek. Lehet, hogy szarul fogok dönteni, de téged az hol a farncba fog érdekelni? Ja és attól, hogy neked tetszik az EB még más pedál is van a világon.
És még valamit a májerfaktorról: van úgy, hogy megnézem, de elõfordul az is, hogy nem érdekel, hogy minek milyen májerf.-a van. Ezért van egyszerre a gépemben SID, és B+-is. Mert ez ugyebár erõteljesen pénztárcafüggõ :P

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ha megsértettem vkit attól bocsánatot kérek ezúton is. ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Titán váz májerfaktorát megtekintheted a budapesti Corratec-Kerékvár üzletben. Ott van most a 7végén 1 rendezvény - bemutató. Régi, retró cuccok, vadiúj gépek, alkatrészek,stb . Szóval ott figyel (ha kirakták) az én törött Titán vázam is. :'(
A Morati-Softtail cikkben van 1 nagy mondás: (nem szó szerint) :
"A cégek nem álmokat gyártanak, hanem termékeket. Az álmokat mi helyezzük a termékek köré. "
u.i: Tényleg ne szóljátok le a grammozókat!! És ha õ a Corratec-et látja szépnek, fogadjuk el.
MARCI

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Fruitfly: ;D ;D ;D

májerfaktora meg nem a titán tengelynek hanem a titán váznak van sztem.... ::)

ha májerkodni akarunk akkor olyan alkatrésszel tegyük amirõl a "közönséges földi halandó" is látja, hogy húezbiztosdrágavolt. (és az eggbeaterbõl is van titán tengelyes, sõt ott nem "csak" a tengely titán... ::))

na vhol itt kezdõdik számomra a májerfaktor.

bocs az OFF-ért, de már kikívánkozott

vendég__*

vendég__*
  • vendég
khm... izlés... háát. nézd meg azt a corratecet, aztán... rájössz.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Fruit, neked nem mondták, hogy izlésekrõl nem illik/érdemes vitatkozni? ;)

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nekem nem a könnyítéssel van baj, hanem azzal, hogy az az építõkocka és az eggbeater között van némi májerfaktori különbség. ezalatt azt értem, hogy ember szerint a titán tengely miatt is jó a májerfaktora a duplónak /corratec/. nah, akkor a dizájn miatt milyen a májerfaktora az eb. nek? csak ha már a májerfaktonál járunk, ugye. nah csak ennyi...
Feltöltött kép
vs.
Feltöltött kép
ez.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na, ne szóljátok már le megint. Ha könnyíteni akar, könnyitsen. Ha markolaton akar könnyiteni, vagy stucnicsavaron, akkor azon. Ö dolga.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Eressz le annyit a kulacsodban lévõ piából... ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nah csak azt ne mondd, hogy annak a vackos rozsaszín koporsónak nagyobb a májerfaktora mint az eggbeaternek. hány gramm a különdbség??? az a corratec biztos jó meg minden.... egy gyerekbicón :P már csak a dino dinis matrica hiányzik róla... :-\
vedd meg az eggbeatert és legyél boldog, és szard már le azt az x grammot, biztos van a bicódon más olyan rész ahol behozhatod a különbséget!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Misi:: használni kéne azt a biciklit, nem 2 grammokat lefaragni!! ::) ...bocsánat :-[ ::)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
Az eggBeater drágább, és nehezebb is. Egyébként nincs vele semmi bajom. (ha hozzám vágnának egyet nem dobnám vissza... ;))
Valamint a Corratec titán tengelyes. Májer faktor ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
EMBER : Nem Jobb ötlet A Corratec pedál helyett 1 Habverõ-Eggbeater-t venni ? Súlyban és árban majdnem ugyanannyi és nincs gond a sárra! A Corratec nagyon zárt épitésû, az 1g sarat se visel el !
(Véleményem szerint! )
MARCI

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás
thommey: köszi. A Probike-ot nem tudom megnézni (debreceni vagyok :P). Asszem maradok az FSA-nál. Abból is 20-as fogok venni szerintem...

Cukros: Csak mint ötlet merült fel az alu önlehúzó, mivel tudom, hogy kis hazánkban nem sokan tolonganak, hogy titánból készítsék el (elvégre Magyarországon élünk... :'().

Thommey vs Cukros: most akkor golyós vagy iparis?

EMBER:: nem akarok "beszólni", de annyira fontos az az X gramm nyereség?

Erre csak azt tudom válaszolni, hogy IGEN.
Valamint az XTR kistányér is alu. Az azért nem szar. Vagy igen?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ember:Na szal aztat írja német bike,hogy elmegy kategória,könnyû de nem pontos a ki és belépés.
Az egyik Heavy Tools SC-s srácnak ilyen van.Neki tök könnmyen eltömõdik mindennel,mellesleg az a kis fém lemez, amibe bekattan a cipõ,kb fél évente törik el neki.Mondjuk Sopronból egyszerûbb ilyenért kiugrani sógorékhoz,de azért mégiscsak!Egyébként golyóscsapágyas a pedál.
Bruce:Egyébként meg az SLR nyereg egészen kényelmes,csak egyszer próbáld ki úgy,hogy több napig bringázol vele.Elsõ felüléskor nekem is furcsa volt.Ja ez nem a karbon slr-re vonatkozik ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
CukrosT::
:)
Egyáltalán nem azzal van bajom, hogy ha valaki megnézi, hogy mi hány gramm a gépén... de pl a kistányér ügy... a kistányér nem véletlenül szinte minden h.mû kombóban nem alu! Mivelhogy itt a lekisebb a fokszám, aztán így nagyobb erõk hatnak rá... de nem magyarázom, értitek ezt :-)
Az a lényeg, hogy azért nem alu, mert HASZNÁLATRA az nem jó (=nem a legjobb)...

Én így gondolom...
:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
onlehuzo csavar nincs alubol szertem csak a kupak.
az viszont negyszognel sokszor nem biri.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Tanítás EMBERnek ;)

A Tioga csavarokat megvetted. OK. A tányért cseréld le bármilyen alura ami olcsó, mert a súlykülönbség nem nagy. Az FSA szerintem jó lenne. A lényeg, hogy minél olcsóbb legyen, és ess neki fúróval! Önlehúzó csavart aluból felejtsd el, inkább titánt keress. bár ISIS tengelyhez, talán elég erõs :-\ az alu is, és titánt még nem igazán láttam. Pedig gyárthatná azt is valaki! A Corratec pedál ipari csapányas! Hány napig is volt nálad a Workshop? ??? ;)

Bruce:

Ez a grammfejûek oldala. Kérlek ne kérdõjelezd meg a nézeteinket! ;)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
EMBER:: nem akarok "beszólni", de annyira fontos az az X gramm nyereség?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Ja nekem az egyik német bikeban van a Corratec pedálról tesz, majd bevágom ide holnap.Üdv:Thy