Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6548 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
:D :D
az alsó részhez nem akarok kommentárt fûzni :-)
de; kalkuláld bele azt is, h az ilyen betonnyergekre nem farmerben ülsz, hanem vastagon párnázott kerós naciban, szal effektíve egál h milyen a nyereg, szvsz legyen rugalmas, de kemény.
fõként azóta gondolom így mióta váltottam a Fizik foteljérõl egy ilyen lapra... :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
poshbike.... igen vannak fent erdekes [hasznalhato] cuccok. :)

ez a szoveg is jo, hogy a honlap szerint ez a legkenyelmesebb nyereg. Ja. En probaltam a 12x grammos Selle Italia SLR-t is, pedig azon meg parnazas is van, es arrol is azt mondjak, hogy a sulyahoz kepest egesz kenyelmes. aha. hat amit a paci himbal azt. ez mind betonbol van. szal az ilyen full muanyag csodakkal engem nem lehet megvezetni. meg kulonben is lehet hogy Tune, de 54gramm karbon ne akarja mar a testem majd egesz sulyat biztonsagosan tartani. mikor szettorik mert atmesz egy 4centis kavicson es az apro szilankocskak csikokra daraboljak a zacsidat, nem mondod hogy ez hude jo.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Tune-nak már a Concorde nevû nyergén is csak hüledeztem, ami teljes egészében egy darab karbonból áll, a pálcákat is beleértve, így 64 grammos!!!! és azt írják a honlapon, hogy az egyik legkényelmesebb nyereg... :)
Viszont most láttam, hogy tovább is vitték az ötletet, már olyan is van, aminek orra sincs, így elérték az 54 grammos súlyt :)
Mindkettõ laza 76.000 Ft-os árral versenyez, itt van kép az utóbbiról:
----link----

Gondolom sokan ismerik a honlapot, de aki esetleg nem, annak ajánlóm, tök jó kép van pl az összes Tune cuccról

kezdo

kezdo

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Konásandrás: itt e:http://212.202.110.172/

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
megtaláltam, köszi. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Ezek a Scandium vázak mitõl ilyen könnyûek? Gondolom alu-t ötvöznek vele, aminek ettõl jobbak lesznek a tulajdonságai, így kisebb falvastagságú (?) csövekbõl is lehet u.olyan erõs vázat készíteni?
Világosítsatok fel! ;)

körülbelül.....2-3 % szkandit tartalmaznak ezek a vázak, de lényegesen nagyobb lesz a szakítószilárdsága.....a scott szkandi váza pl 1060 gramm volt amíg volt....
de bõvebben ki lett a téma vesézve a 7005 vs 6061 vagy ilyesmi címû topikban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
Ezek a Scandium vázak mitõl ilyen könnyûek? Gondolom alu-t ötvöznek vele, aminek ettõl jobbak lesznek a tulajdonságai, így kisebb falvastagságú (?) csövekbõl is lehet u.olyan erõs vázat készíteni?
Világosítsatok fel! ;)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Pipák helyett is nokon van (úgy a legjobb) és nem kell kupak mert az van hozzá gyárilag. Végig fut a szilikon csõ hogy zárt legyen mindenhol, és mivel a vázamon csak 2 akasztószem van, középen végig van fûzve az elsõ váltóig az alu cumó. És a 4 bovdennel együtt 108g tehát ~80g-ra jön ki a cucc. És ez még könnyíthetõ, ha nem kell végigfûzni a felsõcsövet aluhengerekkel, mert van akasztó a vázon. Egyébként mivel alu nem tud korrodálni, csak oxidálódni. Épp azon morfondírozok, hogy fel kéne polírozni!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

SPX

SPX

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás

Nekem nincs vele problémám, már ez lesz a 3. éve hogy használom és csak a felületkezelésre lehet panasz! Egyébként 80g körül van a teljes cucc (fék és váltó egyben teljesen zárt rendszert alkotva)

A 80gr bowden nélkül van?
Kellenek hozzá lezáró kupakok?
Te fékpipákkal használod? Ez a súly, hogy van mérve, pipák helyett is Nokon fut?

SPX

SPX

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Én is olyan embertõl hallottam, hogy törött már szem, aki több éve használta.
+ saját szememmel láttam a korrodált darabokat.
+ az, hogy ide oda fityeg, nem áll a helyére... hát nekem nem hangzik jól

De ha jóval könnyebb lenne, még látnám értelmét.
Tud valaki grammokat mondani egy teljes váltó/fék szettre?

A NoSaint 375.
http://212.202.110.172/

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Nekem nincs vele problémám, már ez lesz a 3. éve hogy használom és csak a felületkezelésre lehet panasz! Egyébként 80g körül van a teljes cucc (fék és váltó egyben teljesen zárt rendszert alkotva)

Tüzes Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

miért?
én 1 ideye filózom rajta, mert akkor géprõl-gépre lehetne tenni egy állítólag jó minõségû bowdenházat, amit mindig úgy szabok, ahogy akarok.

A Vizdák Jani mesélt róla sok rosszat, ami meg is lepett, mert eddig mindenki csak dícsérte...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

IGEN. Köszi!

Azaz a váz már nem az enyém (eladtam 1 hete).
Helyette NoSaint Lucifer Scandium 16" 1207gr-ért.

Nem tudom a Kona K. Supreme-et mennyiért vesztegetik nálunk,
de ez 375Eur-ért, 5év garival; megéri. Szerintem.

Ez a NoSaint Lucifer Scandium kerül annyiba, vagy ami képen volt?
honnan lehet venni?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

IGEN. Köszi!

kb a duplája
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SPX

SPX

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
IGEN. Köszi!

Konásjózsi

Konásjózsi

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
SPX: az aláírásodban lévõ bringa a tiéd?(nagyooooooooooooon szép:) )

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Úgy hallottam a NOKON bowdenek nagyon könnyûek.
De van valakinek pontos(!) mérése róla mennyire?

Nekem is 88gr a váltóbowden szõrüstül-bõröstül. 19”-os merevvázas Kona-n.

Az melyik is?

A szívem egyik csücske. Amikor csak meghallom, egyre jobban vágyom Rá én is. Ne is említsétek többet itt a fórumon, mert megszakad a szívem, hogy nincs meg Rá a pénz.
Ha eladom az egyik vesémet, szerintetek abból már meg lehetne venni?

Egyébként a Kona Kula Supreme-ról van szó. 1390gr körül mozog 19”-os méretben, anyaga szkandium.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Aki "kéthetente" cserél vázat vagy alkatrészeket, annak jó hogy lehet variálni vele, a béléscsõ meg nálam már 2 éves, és semmi baja. Én is a magellánról raktam a Fusion-ra, és errõl is tovább fog kerülni a Trek-re. Egyedül a felületkezelés tartósságát érheti kritika.

Tüzes Paripám

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

miért?
én 1 ideye filózom rajta, mert akkor géprõl-gépre lehetne tenni egy állítólag jó minõségû bowdenházat, amit mindig úgy szabok, ahogy akarok.

Csak a nem éppen olcsó teflonos betétcsövet is csak egyszer lehet vágni és nem tart örökké.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
miért?