Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Grammmmánia - a végletekig

- - - - -

• Please log in to reply
6538 replies to this topic

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
na akkor ezzel le is van zárva, köszi mindenki
nekem ez elég könnyû
Meki majd kereslek chaten

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Bár ez a nyerges dolog itt OFF, de:

http://www.wtb.com/p...racing/shadowv/

WTB Shadow Cromo, ilyen van a meridán és egész napos tekerésen is kényelmes marad. 226g, 8rongy körül lehet hozzájutni.

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 203 posts
  • LocationBP
Köszönöm a sok választ...

Ha jól értem akkor amig nem leszek ilyen 70kg körül,és méltó erõnlétben,hogy ténylegesen minden gr fontos legyen,addig,vagy még akkor sem,inkább ne kockáztasam meg a 7.5-8kg?(persze ezzel a vázal,villával,fék,meghajtás)

De akkor kiegészítõk terén,azért gondolom elég a k.szár+kormány 25.4 és 27.2ny.szár+adapter,vagy válaszam inkább a 31.8,és 31.6nycsõ?
Melyik márka?Syntace?más?
Nyereg tekintetében is inkább maradjak meg a SLR TT verziónál a biztonság kedvért?
Kábelek?Powercordz?Apróságok terén lehet gond ha a feljebb írt legkönnyebbeket választom?vagy akkor minek?

Kerekek
A jelenlegi,amit használtam,M XC717-WTB LaserDiscLight-Rev,nem éreztem hogy gond volt vele,de az agyakat mindenképpen cserélném(tárcsás)...

A fék erõ szempontjából érdemes a kerámiásat választani?
akkor csak Mavic XC717 v DT 4.2C ?Notubes,American Classic,FRM,stb inkább ne,így értem...
Tune agyakon gondolkozom most is,a "legnehezebb" az most a mag180,mig70,alu tengelyek,test,normal csapagy...lehet gond?tapasztalat?és árban,kerékszettben veri a Mavic CrossMax ST is...

Lassan minden tisztázodik,köszönöm!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
[ hmm és még tetszik is :) ]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
bbb compdesign?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
megnõtt a combom, így kidörzsölte és elkopott :)
nrs-hez méltót ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Feltöltött kép

könnyû, olcsó, erõs :)

Sztem Acor/Altrix/Bike+ lapnyereg.
A WTB-k nem rosszak, miért váltasz?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kopásálló (nem esés, csak alféldörzsölésálló ;)), könnyû és tartós (nem törik) nyereg tekintetében mit ajánlotok _most_?
Ezúttal az ár is szempont, de jöhet az etalon is.

Eddig ilyesmit használtam btw: http://photos5.flick...3027b7325_m.jpg

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
Jani: kispapp87 szerelt egyszer fel egy kcnc v-fék - fékkar szettet a barátja bicajára. még képet is linkelt be róla! (remélem jól emlékszem, de ö volt sztem ;))
egyébként meg: megér neked ennyit rákölteni csak hogy a fékszett könnyebb legyen? :chin:
políroztasd fel a mostani féket meg vegyél bele kcnc betétet és kész :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Enté, lenne hozzád 1-2 kérdésem.
Tudsz valakirõl, aki az új kcnc gyorszárat használja?

Rákérdezzek Marcinál a gyorszárra?
illetve ismerek olyat, aki kcnc vfékszett vásárlását tervezi.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az Dávid bemutató bringáján volt, megfogta a kb. 90 kilóját, de végül nem negyedik lett.
Egyáltalán nem merev, viszont nem is kell annak lennie, az erõsség a lényeg.

Igaz, a mostani sem merev, szemmel láthatóan hajlik és mégis bõven elég 1 ujjal húzva is, éppen ezért gondolkozom könnyebben. Azért annyira ne legyen rugalmas, hogy könnyedén kormányig lehessen húzni a kart, bár ha már elõtte fog akkor nem gond.

A sebesség mindent megold.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Az Dávid bemutató bringáján volt, megfogta a kb. 90 kilóját, de végül nem negyedik lett.
Egyáltalán nem merev, viszont nem is kell annak lennie, az erõsség a lényeg.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ja, a tüske a készletben benne van, de a féktestben nincs benne. Nem emlékszem kire írtam, hogy használja.

:) Zemplém maraton rövidtáv 4.hely.
Azért kérdeztem, mert szívesen meghúzogatnám a fékkart élõben megnézni, hogy mennyire merev. Lehet jövõ szezonra beszerzek egy
szettet.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Ja, a tüske a készletben benne van, de a féktestben nincs benne. Nem emlékszem kire írtam, hogy használja.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi az infot.
http://www.ftwbikes....o=termek&id=348 Itt a képen benne van és a leírásban is szerepel, de közben találtam olyan képet, ahol nincs benne, szóval szerintem a fékhez jár a tüske csak nincs bele integrálva.
Közben visszakerestem, a fékkarra mondtad, hogy használják itthon.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Blazsónak vagy egy Ti Pro Lite nyeregcsöve, azt hiszem vett gyorszárat is. A gyorszár erõs, ott nincs benne anyag ahol nem kell, bírja a használatot, a Carbon-Ti új alutengelyes gyorszára viszont már szinte elétveszélyes. Nem tudom ki használhat itthon KCNC féket, külföldön biztos mennek vele, de nem élversenyzõk. A féktüske szerintem nincs benne, mert valahogy bele is kell tenni.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Enté, lenne hozzád 1-2 kérdésem.
Tudsz valakirõl, aki az új kcnc gyorszárat használja? Használhatónak tûnik, de nem tudom elhinni, hogy ilyen könnyû, pedig lemértem.
Mondtad, hogy valaki (egy versenyzõ) kcnc v-fékeket használ. Hogy bírja a tartós használatot, még egyben van? Jól látom (a kép alapján), hogy a féktüskék bele vannak építve a fékbe, a fék részét képezik?

Apropó ... meylik az a kerék amit mondtál ma?

Még nem jutott eszembe a neve, de holnapra megkeresem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

A 717 is bírja a 90kg-t.

tudom.:) nem is ezért írtam a 819-et, hanem az UST miatt. de a 717 is egy nagyon jó felni.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
úgy lesz ..
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

A bringa alapvetõen terep felhasználásra lesz hivatott,lehetõleg napi gyakoriságal,ezért a használhatóság igen fontos szempont,és a "lehetõ" legmegbizhatobb,legtartosabb,legjobb teljesítményt nyujtó szerkezet szükséges,igyekszem ezt a könnyítgetés elé helyezni...

9 kiló alá nem érdemes menned, mert az alatt már csak igen drágán tudsz hosszabb távon is megbízható alkatrészeket venni. Felejts el az AX Lightness és Schmolke szintû kiegészítõket, szerintem nem akarod minden pénzed ebbe ölni. Gondolom nem 1-2 hónap alatt fogod leadni a +20 kilót, és az erõdet sem ennyi idõ alatt szerzed vissza. Tehát jobban jársz, ha távol tartod magad az extrém könnyû cuccoktól és olyan bringát raksz össze mint pl. a Cube csúcs gépe. A fék pl. jó választás, de ugyanolyan jó az FRM is, nem is éreznéd köztük a különbséget. Volt könnyû bringám, de elég bizonytalan volt az irányítása, az újat pedig már a tartósságra építettem.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]